Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Cairn Trails organiseren, ecologisch verantwoord ondernemen.

‘Stikstof’ was één van de meest trending topics in 2019. Natuurgebieden zijn ons werkterrein. Dat de natuur juist de afgelopen maanden onder een vergrootglas ligt behoeft geen verklaring.

Door ons persoonlijk contact met terreinbeheer, boswachters en vergunning verschaffers onderhouden we een oprechte dialoog om zo onze doelstellingen vanuit Cairn Adventures beheersbaar,  Up to date en transparant te houden. Bekervrije Trails, het niet meer gebruiken van plastic lint en deelnemers aansturen op het gebruik maken van carpool initiatieven zijn zo maar een aantal aandachtspunten van ons de afgelopen jaren. Wij zijn ons ervan bewust en overtuigd van het feit dat de recreatieve druk op de terreinen zo intensief is toegenomen dat consequenties niet meer lang op zich laten wachten.

Er zullen, en dat is eerder begrijpelijk dan onacceptabel, nog strengere eisen gesteld gaan worden en hierdoor als gevolg minder vergunningen vrij gegeven worden voor outdoor evenementen. Ook zal landelijk door terreinbeheerders sonering volgen. Gebieden worden opgedeeld in zones waar wel- en waar geen recreanten meer mogen komen. Uiteraard zal dit tot gevolg hebben dat door organisaties aangeleverde routes moeten worden herzien en er nog meer spanning op de boog komt te staan waar het gaat om diversiteit van parcours. Noodzaak is het verder professionaliseren en verduurzamen van ons product. Weet dat wij hier niet alleen in staan maar jullie, onze deelnemers hard nodig zullen hebben voor acceptatie van deze omslag die in de nabije toekomst onvermijdelijk zal zijn.

Dit gezegd hebbende willen we graag een jaar lang één organisatie als GOED DOEL stellen. Heb jij een goede tip, welke organisatie? Kiezen we jouw tip dan verloten we een startnummer voor een Cairn Trail en afstand naar keuze voor één van de tipgevers. Mail info@cairnadventures.nl

× Stuur ons een berichtje