Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Geen CAIRN TRAILS meer tijdens BROEDSEIZOEN

29 april 2023

2019 was het laatste jaar dat wij de Veluwezoomtrail in het 3e weekend van juni mochten organiseren. In aanloop naar zomerse uitdagingen in de Alpen was dat voor jullie als deelnemer de meest geschikte maand ter voorbereiding en voor ons als organisatie een perfect weekend , zo aan het begin van de zomer.

Broedseizoen 15 maart – 15 juli en recreatiezonering op de Veluwe maken dat wij zijn verplaatst met de Veluwezoomtrail naar het 3e weekend in de zomermaand juli!

In de afgelopen jaren werd het voor ons jaar na jaar duidelijker dat de mogelijkheden in de toekomst alsmaar moeizamer zullen worden. Tijdens de Covid-19 pandemie in de zomer van 2020 en die van 2021 2x het geluk gehad om een coronaproof editie Veluwezoomtrail te organiseren. Geen tweedaagse zoals we jaarlijks organiseren sinds 2016, maar een ééndaagse wedstrijd met in 2020 maximaal 100 deelnemers. Dit was tevens een proef i.s.m. de atletiekunie en de Veiligheidsregio.  Juni 2021 mochten we alweer een tweedaagse organiseren en vorig jaar, 2022 (‘coronavrij’), zijn we verhuisd naar het 2e weekend van juli. Ook deze datum is door de diverse terrein beherende  instanties als Natuurmonumenten, Twickel en Staatsbosbeheer als te vroeg bevonden. Hierdoor zijn we genoodzaakt de komende jaren het weekend van 15-16 juli te publiceren in de landelijke Trailrunkalender. Een optie die ons gegund is door de vertrouwelijke wijze van samenwerking met de terreinbeheerders. Verhuizen naar een datum later het jaar is voor Cairn Trails & Adventures geen mogelijkheid daar we de Boeschoten Trail in Voorthuizen hebben moeten verhuizen naar zaterdag 23 september. Door het broedseizoen hebben ook veel concullega organisaties naar eind augustus en september verschoven; m.a.w. de druk op de kalender is ongekend hoog.

Oktober, November en December organiseren we dan vervolgens de series CAIRN najaars Trails; de Posbanktrail op zaterdag 28 oktober in Beekhuizen bij Velp, de Graef Castricum Trail op zondag 19 november en de Lunterse Berg Trail zo goed als zeker op zaterdag 10 december 2023.

We hopen met deze korte uitleg enigszins helder te maken van wat er lééft…, en vooral moet blijven leven! Hoe groot de consequenties ook voor ons organiserend Hart zijn, woonachtig op diezelfde Veluwe en dagelijks te vinden in de natuur begrijpen we maar al te goed dat er drastische maatregelen nodig zijn.

Heb je een tip, van een in jouw ogen potentieel natuurgebied in jouw omgeving, waar dan ook in Nederland terrein waarin onze sport niet zou misstaan, verzuim niet ons te benaderen. We kijken graag naar nieuwe mogelijkheden.

Bedankt voor jullie aandacht, we verwelkomen je graag, 15-16 juli in Dieren op de Veluwe @veluwezoomtrail

Bronnen:

Recreatiezonering Natuurmonumenten | Zonering Staatsbosbeheer | en lees ook het zoneringsplan Gelderland.

 

 

 

× Stuur ons een berichtje