Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Hoge Veluwe Trail – INSCHRIJVEN & INFO

Komend weekend eindelijk weer een editie van het loopweekend op Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit betekent naast de diverse wandelafstanden op zaterdag 8 oktober en de wegwedstrijden op zondag 9 oktober dat we met Cairn Trails & Adventures ook weer onze parcourskunsten kunnen vertonen tijdens de 3 afstanden Trailrunning. Maak jouw keuze uit de Start To Trail 5.5 km of geniet de 17 of 28 km Trail.

Het loopweekend is een bekend evenement bij wandelaars en hardlopers en sinds 2013 uitgebreid met de Trails. Het park beleef je op zijn mooist door deel te nemen aan één van de afstanden. Afwisselend en zeer geaccidenteerd terrein, dat wil zeggen een uitdaging voor zowel beginnende als ervaren Trailrunners. Vooral de langste afstand kent veel secties met klimmen en dalen.

Inschrijven is nog mogelijk. Lees alle info en schrijf je in. Klik HIER en wie weet zien we elkaar zondag 9 oktober 2023 op de Veluwe.

Wil je inschrijven voor het wandelen op zaterdag of voor een van de mooie wegwedstrijden klik dan HIER. Je komt dan direct op de pagina van Nationaal Park Hoge Veluwe.

Hieronder volgt de laatste briefing voor deelnemers aan een van de afstanden tijdens de Hoge Veluwe Trail:

Beste deelnemer Hoge VeluweTrail 2022,
Nog een paar dagen en je staat aan de start van de 8e editie van de Hoge Veluwe Trail op Nationaal Park de Hoge Veluwe! Eindelijk, na afwezigheid op de Trailkalender de afgelopen twee jaar door de Coronapandemie, weer een editie om naar uit te kijken. Eerder ontving je van ons al informatie over het afhalen van je startnummer, je starttijd, het adres van de start en finish en parkeerinstructies. In deze mail nog kort aandacht voor de wijze waarop wij van Cairn Trails & Adventures de markering van de Trail organiseren en niet geheel onbelangrijk, jullie verzorging onderweg.

Markering van de Trail
De Trails zijn gemarkeerd met witte bordjes (kunststof pijlen) en in uiterste noodzaak met WIT plastic lint, beiden herkenbaar aan het logo in de huisstijl van NP de Hoge Veluwe. Het parcours is uitsluitend RECHTS gemarkeerd! Belangrijk gegeven is dat de gemarkeerde route ten aller tijdens voorrang heeft op de GPX welke ter download gepubliceerd staan op de CTA website: https://cairnadventures.nl/hoge-veluwe-trail-gpx/  Vink jouw afstand aan en voor downloaden klik je op het wolkje (cloud) aan de rechterkant.

Bij de ‘oversteek’ van de ‘’HOUTKAMPWEG” zijn verkeersregelaars ingezet. Blijf zelf opletten op de route (de deelnemer voor jou hoeft het niet altijd juist gezien te hebben). Houd aub ook rekening met wandelaars en andere parkbezoekers op de paden.

Verzorging onderweg

 • 5 km Trail geen verzorgingspost onderweg. Na de Finish ontvang je een appel, water en natuurlijk jouw verdiende medaille.
 • 17 km Trail 3 verzorgingsposten: op 6 km, 12.5 km en na de Finish ontvang je een appel, water en een medaille.
 • 28 KM Trail 3 verzorgingsposten: op 8 km, 23 km en na de Finish ontvang je een appel, water en een medailles.

Energiewaarde op de verzorgingsposten bestaan uit o.a  fruit, chips, pure, chocolade, winegums, water en sportdrank.

Bekervrije trail

Do not leave any footprint…, wij gebruiken dan ook geen plastic- en of kartonnen bekertjes. Alle Cairn Trails zijn bekervrij en door de nauwe samenwerking van CTA met Nationaal Park Hoge Veluwe zijn ook de Trails op zondag 9 oktober volledig bekervrij. Neem dus zelf een ECO cup mee. ECO cups zijn ook nog te koop bij afhalen startnummers voordat je de wedstrijd begint. (betaling á contant €5,-)

Toeschouwers

Komen er supporters mee? Alle toeschouwers ontvangen 50% korting op het entreebewijs van het park. Supporters kunnen je uiteraard aanmoedigen. Onderstaand zijn daarvoor de makkelijkste punten omschreven. Hiervoor is wel een (witte) fiets nodig:
– Bij de start- en finish (alle afstanden), hier is de gezellige Belééfmarkt ingericht.
– Hoofdingang Otterlo, voedingspost 17 + 28 KM op de Houtkampweg.
– Verzorgingspost einde Franse Berg. Voor de 17 km Trail is dit op km punt 11.5 en voor de 28 km Trail is dit op km punt 23.

Reglement / instructies Parcours

 • Het parcours is aangegeven met wit lint en witte pijlen. (LOGO NPHV)
 • 95% van de route RECHTS gemarkeerd!
 • Deelnemers die het parcours afsnijden worden gediskwalificeerd.
 • Volg eventuele aanwijzingen verkeersregelaars en vrijwilligers op.
 • Wij verzoeken deelnemers dringend om de looprichting te volgen op alle paden, ook wanneer de ondergrond zanderig is gelieve met respect voor de stevige (mossige) zijkanten, deze niet te betreden!

Afval

Elke loper neemt zijn eigen afval weer mee. Het wegwerpen van afval in de natuur heeft ook diskwalificatie tot gevolg. Bij de verzorgingsposten kun je je afval kwijt in een vuilniszak.

Starttijd en tijdslimiet

De starttijd voor de 5.5 km Trail is 12:45 uur. De 17 KM Trail start 10.30 uur. De gestelde limiet is 3 uur. De starttijd voor de 28 km Trail is 11:30 uur. De gestelde limiet is 4,5 uur. Deze limieten zijn gebaseerd op de langzaamste eindtijden van 2019 en dus bij gemiddelde omstandigheden haalbaar.

Ivm de organisatie van meerdere afstanden dien je op tijd aanwezig te zijn bij de start. Later starten dan de aangegeven tijdstippen is niet mogelijk.

 Zelfvoorzienend/ verzorgingsposten

Dit betekent dat je naast de beschikbare verzorgingsposten je eigen drinken en en energierijke voeding dient mee te nemen. We adviseren alle deelnemers een drankgordel of een camelbag te gebruiken voor met name de 17 en 28 km afstand.

 • VP’s zijn o.a. uitgerust met een keur aan energie houdende producten als fruit, zoutjes, zoetwaren, sportdrank, water en gezelligheid 😊

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers geen evenement. Ook dit jaar hebben wij weer een enthousiast team vrijwilligers bereid gevonden met passie voor de sport en voor onze organisatie. Een keer niet zelf aan de start staan maar de handen uit de mouwen om het evenement gezamenlijk zo goed en sportief mogelijk te laten verlopen. Een glimlach en een woord van dank bepalen mede de sfeer van dit fantastische evenement.

EHBO

 • EHBO wordt gestationeerd aan de Finish en bij de Verzorgingsposten.
 • Wanneer je gebelesseerd raakt meldt je je bij eerstvolgende VP. Hier bepaalt EHBO welke actie moet worden ondernomen.
 • Advies is toevoeging van een mobiele telefoon bij jouw uitrusting en deze tijdens de wedstrijd inderdaad mee te nemen. Voeg het onderstaande afgebeelde telefoonnummer in. Op die manier kun je snel schakelen in het geval je EHBO nodig hebt of bij ernstige calamiteiten BEL 055 – 3788166 Met behulp van het nummer op het paaltje kun je jouw locatie op dat moment aangeven (in onderstaand geval is dat nummer 255).

Sportieve groet,

Organisatie Hoge Veluwe Trail i.s.m. Cairn Trails & Adventures

× Stuur ons een berichtje