Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Legends Trails 250 + 500 resultaten

Last stage LT500

In 2016 organiseerden twee Belgische vrienden, Stef Schuermans en Tim de Vriendt uit het niets de eerste editie Legends Trails 250. Een helle tocht door de Ardennen met start op vrijdag avond 18:00 uur en de mogelijkheid te finishen binnen 62 uur, uiterlijk maandagochtend 8:00 uur.

Wedstrijdcriteria zijn o.a. het volledig zelfvoorzienend de wedstrijd deelnemen met de vereiste materialen in de KIT. Een uitrustingslijst welke voor de start gecontroleerd wordt met o.a. eigen water voorzienig, energie, extra kleding, reddingdeken, survival blanket, fluitje, regenkleding etc. De tijdlimiet kent afhankelijk van de weersomstandigheden niet al te veel problemen, echter bij de wens te slapen wordt dit al vrij snel kritiek. Komt bij dat buiten slapen verplicht is, men kan geen gebruik maken van een heerlijk verwarmd bed binnen in de CP’s.

Bijzonder dit jaar is waar te nemen dat op de ‘korte’ LT 250 van de 51 deelnemers aan de start er maar 15 deelnemers de finish bereiken. Waren de weersomstandigheden slecht? De eerste 24 uur zeer goed, dag 2 inderdaad storm en regen maar nog altijd niet in vergelijk met bijvoorbeeld editie 2016 welke winters was met sneeuw tot kniehoogte. Nieuwe lichting ultra atleten aan de start die de moeite nemen om deze beproeving aan te gaan maar zich toch uit het veld laten slaan als het gaat om slecht begaanbaar parcours, koude, te zwaar of daadwerkelijk zo’n morbide race door de Ardennen anders inschatten dan deze in werkelijkheid blijkt te zijn.

Des te opvallender is het enorme aantal finishers in verhouding waar het de éénmalige LT500 betreft. Een editie over 504 kilometer ten gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Legends Famlie! Hier 57 deelnemers aan de start met maar liefst 27 finsihers. Natuurlijk, ervaring is alles dat telt maar zeker na afloop van de LT250 begon de ellende pas echt op stoom te komen als het gaat om stormachtige wind, slagregens, temperatuur omlaag en sneeuwhoogtes tot soms 50 centimeter. Voor deze jubileum editie een breed Internationaal gezelschap aan de start met deelnemers die elkaar veelal al eerder in races als de Montane Spine Race, de PTL, de LT250 of Yukon Ultra hebben ontmoet, kortom een vriendschappelijk samenzijn ongekende krachten naar boven kan brengen door elkaar te vinden en middels teamwork zorgt voor een positief resultaat; finishen van deze Mega Ultra Race in de Ardennen.

Trots als Nederlander / Medelander een winnaar op de LT 500 te kennen, Teun Geurts (TEAM MONTANE BENELUX) deed zijn rondje in een recordtijd van ruim 104 uur waarmee hij al op woensdagavond op de deur van de finsih in Mormont klopte. De Belgische Ivo Steyaert, meervoudig winnaar van diverse Legends Trails werd 2e en Roemeen en lange afstandloper Adrian Toma 3e.

Bij de LT250 werd de Belg Jeremy Munaut 1e en de jonge Nederlandse Ultraloper Addie van der Vleuten 2e in een knappe 55:15 uur, 3e plaats voor de Duitse Andreas Loffler.

Vanaf deze kant (het Cairnteam) onze felicitaties aan alle finishers van beide disciplines!

Uitslagen LT250

Uitslagen LT500

Video’s en Fotoreportages

 

× Stuur ons een berichtje