Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Organisatie Orobie Ultra Trail neemt noodmaatregel!

We verblijven deze dagen in Bergamo en omgeving voor onze trailreis i.s.m. de Orobie Ultra Trail. De zeer technische ultra OUT 140 staat in 2020 weer op het programma. Nieuw was de MTO marathon en de bestaande GTO over 70 km.

Net voor vertrek afgelopen donderdag op Eindhoven Airport bereikte ons het nieuws dat de organisatie Orobie Ultra Trail de GTO race zou gaan inkorten ivm verwachte noodweersituatie. Natuurlijk ook bij ons direct een eerste reactie van teleurstelling. Op FB krijgt de organisatie de meest extreme verwijten te verwerken van deelnemers. Terecht? Onterecht? Zeker een beslissing die voor een organisatie niet zonder gevolgen zal blijven maar het kan verkeren in de bergen, dat weten we allemaal. Enfin, wij hebben genoten de ruim 42 km die uiteindelijk wel op het programma stond.

En hoe goed doe je het uiteindelijk als organisatie wanneer blijkt dat even verderop het noodlot wel is toegeslagen met dodelijke afloop. Getroffen door de bliksem 😥

Wij (onze deelnemers) hebben in ieder geval een uitdagende race ervaren. Een van de deelnemers nog wel gefinisht tijdens de eerste lichte onweersbui maar allen safe de races uitgelopen.

https://www.ad.nl/buitenland/noorse-toeriste-gedood-door-bliksem-tijdens-extreme-bergloop-in-italie~ae7cd0a5/

× Stuur ons een berichtje