Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

Over Cairn

Je kent ze wel. Die stapeltjes stenen in de bergen ‘steenmannetjes’ genaamd….ook wel ‘Cairn’ in het Engels. Zoals deze steenmannetjes de weg wijzen in de bergen wil Cairn, door middel van deze website en onze activiteiten, het ‘steenmannetje’ zijn voor beginnende en gevorderde trailrunners. Met het ‘Trailrun Platform’, een apart deel van onze website, bieden we jullie tevens de mogelijkheid om ook elkaar de weg te wijzen. Het Trailrun platform is terug te vinden op onze homepage en zal in de toekomst worden uitgebreid.

Onze Cairn-begrippen; Uitdagen, Plezier en Respect

Fysiek en mentaal Uitdagen, gezamenlijk en individueel Plezier en Respect voor elkaar, (nieuwe) vriendschappen en de natuur staan centraal bij alle activiteiten van Cairn. Wij organiseren dan ook verschillende uitdagende en leerzame activiteiten rond de trailrunning sport, waarmee we ons enthousiasme voor deze prachtige sport met jou en jullie onderling willen delen. We nemen je graag mee op reis door een aantal bijzondere en mooie gebieden in en buiten Nederland…want er is zoveel moois te beleven.

Kwalitatief hoogwaardige en sfeervolle evenementen zijn voor ons, maar ook voor de naam van de sport belangrijk en hierin spelen jullie, mede-trailrunners, een essentiële rol. Hoogwaardige kwaliteit bieden we uiteraard graag voor alle deelnemers, maar zeker ook voor de natuur en haar terreinbeheerders. De enorme groei van het sporten in de natuur stelt terreinbeheerders voor nieuwe uitdagingen en we zetten ons graag in om de sport en evenementen in een goed daglicht te zetten. Achter de schermen gebeurt dan ook veel meer dan jullie kunnen vermoeden.

 

Over Ons

De organisatie achter Cairn Trails & Adventures bestaat uit de oprichter, eindverantwoordelijke en het gezicht van Cairn Robin Kinsbergen en support Myanou Weusthof, Bas de Boer en Michelle de Graaf. Trailrunning is sinds 2008 ‘a way of life’ voor Robin en probeert hij anderen voor de sport te enthousiasmeren. Sinds 2017 is Robin bezig om met support van zijn gezin van zijn passie zijn bestaan te maken. Met de start van de Salomon Vuurtorentrail op Ameland als eerste ‘Trail-beleving’ in 2013 heeft Robin Kinsbergen de basis voor zijn succes en verdere groei gelegd. Met Cairn Trails & Adventures (2018) worden bestaande evenementen (Salomon Vuurtorentrail, Hoge Veluwe Trail, Veluwezoom Trail Experience, Posbanktrail, Groot Boeschoten Trail en Graef Castricum Trail) en toekomstige evenementen onder één naam gebracht en is duidelijk op welke evenementen de deelnemer zijn kwaliteit en enthousiasme kan verwachten. Daarnaast biedt Cairn een groeiend aantal trailreizen aan. Samen met een wisselende samenstelling van bevlogen stafleden en vrijwilligers maakt Cairn de verschillende activiteiten en evenementen mogelijk. De inzet en het enthousiasme van de verschillende vrijwilligers zijn een belangrijke bijdrage aan het succes van de evenementen. Alle evenementen zijn gevoelsmatig dan ook net zo goed van de vrijwilligers als van Cairn en dat gevoel zie je terug in de organisatie van ‘onze’ evenementen. Zij zijn de vriendelijke lach en de schouderklop bij de verzorgingspost, wedstrijdtafel, start/finish en op de MTB langs het parcours.

Vrienden

Vrienden van de organisatie van Cairn zijn uiteraard de goede doelen, waarmee we ook “teruggeven”, maar zeker ook gelijkgestemde organisaties, supporters en sponsors. Vrienden dragen direct of indirect bij aan de verschillende activiteiten van Cairn of aan het realiseren van verwante maatschappelijke doelen.

Salomon
Salt magazine - Rebel media
Tecnica
Zout fotografie

Over onze Trails

Goed gemarkeerde leuke paadjes, mooie uitzichten, diversiteit in ondergrond en omgeving en goede sfeer is wat je ons mag verwachten op de verschillende evenementen. Binnen Cairn beschikken we over veel ervaring met het organiseren van trail-evenementen en het uitzoeken en uitzetten van parcours. Bij onze evenementen hebben we naast de startende en gevorderde trailrunner ook oog voor de jeugd. De kidstrail bij het Salomon Vuurtorentrail Festival op Ameland is inmiddels al een paar jaar een succesvol, bekend en terugkerend onderdeel. De kidstrail is een vast onderdeel van nagenoeg al onze evenementen. Het parcours wordt speciaal afgezet over mooi en uitdagend stukje natuur. Kinderen starten in verschillende leeftijdscategorieën en lopen afhankelijk van hun leeftijd 1, 2 of 3 rondes van ongeveer 600 meter. Het is een waar feest om de kleine deelnemers, aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s en andere toeschouwers, over het parcours te zien gaan.

Naast de Trails en kidstrail bieden we tevens een nieuw onderdeel aan; ULTRA GPX Trails zijn een unieke kans om in een veilige en mooie omgeving een GPX-route te lopen met jouw GPS-apparaat. Deze trails zijn extra uitdagend omdat ze langer zijn dan 50km, waarbij (een deel van) het parcours niet gemarkeerd is en met een zelf meegebracht GPX-apparaat gelopen dient te worden. Door de afstand neemt de diversiteit en het aantal bijzondere plekken op dit soort trails toe. Middels een ‘tracker’ ,die elke ULTRA GPX-deelnemer bij zich heeft, kan de organisatie de deelnemers in de gaten houden en indien nodig ondersteunen. Onderweg zijn er ook verzorgingsposten die tevens als ‘checkpoints’ functioneren. Uiteraard heb je hier zelf je weg (terug) te vinden. De GPX-routes worden door de organisatie verstrekt.

Canitrail, samen met je hond trailrunnen door de natuur, is inmiddels niet meer weg te denken in Nederland en de sport groeit snel. Robin Kinsbergen is nauw betrokken bij de ontwikkeling van canitrail in Nederland. Bij een aantal evenementen die in “koude” periodes van het jaar plaats vinden heeft de canitrail dan ook een vaste plek ingenomen.

Kidstrail
Canitrail
GPX