Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Over Cairn

Je kent ze wel. Die stapeltjes stenen in de bergen ‘steenmannetjes’ genaamd….ook wel ‘Cairn’ in het Engels. Zoals deze steenmannetjes de weg wijzen in de bergen wil Cairn, door middel van deze website en onze activiteiten, het ‘steenmannetje’ zijn voor beginnende en gevorderde trailrunners. Met het ‘Trailrun Platform’, een apart deel van onze website, bieden we jullie tevens de mogelijkheid om ook elkaar de weg te wijzen. Het Trailrun platform is terug te vinden op onze homepage en zal in de toekomst worden uitgebreid.

Onze Cairn-begrippen; Uitdagen, Plezier en Respect voor elkaar en de Natuur!!!

Fysiek en mentaal Uitdagen, gezamenlijk en individueel Plezier en Respect voor elkaar, (nieuwe) vriendschappen en de natuur staan centraal bij alle activiteiten van Cairn. Wij organiseren dan ook verschillende uitdagende en leerzame activiteiten rond de trailrunning sport, waarmee we ons enthousiasme voor deze prachtige sport met jou en jullie onderling willen delen. We nemen je graag mee op reis door een aantal bijzondere en mooie gebieden in en buiten Nederland…want er is zoveel moois te beleven.

Kwalitatief hoogwaardige en sfeervolle evenementen zijn voor ons, maar ook voor de naam van de sport belangrijk en hierin spelen jullie, mede-trailrunners, een essentiële rol. Hoogwaardige kwaliteit bieden we uiteraard graag voor alle deelnemers, maar zeker ook voor de natuur en haar terreinbeheerders. De enorme groei van het sporten in de natuur stelt terreinbeheerders voor nieuwe uitdagingen en we zetten ons graag in om de sport en evenementen in een goed daglicht te zetten. Achter de schermen gebeurt dan ook veel meer dan jullie kunnen vermoeden.

 

Over Ons

De organisatie achter Cairn Trails & Adventures bestaat uit; Robin en Myanou Kinsbergen samen met een trouw team aan vaste vrijwilligers. Trailrunning is sinds 2008 ‘a way of life’ voor Robin en probeert hij anderen voor de sport te enthousiasmeren.

Met Cairn Trails & Adventures (2018) worden bestaande evenementen:

 • Vuurtorentrail, Canitrail & Walk Festival
 • Veluwezoom Trail & Walk Festival
 • Posbanktrail, Canitrail & Walk
 • Groot Boeschoten Trail
 • WijckloopTrail,
 • Graef Castricum Trail, Canitrail & Walk
 • nieuwe, toekomstige trailrun & walk evenementen worden onder dezelfde naam georganiseerd. Het is voor de deelname dan ook duidelijk, tijdens welke evenementen de deelnemer de CAIRN kwaliteit en het CAIRN TEAM enthousiasme kan verwachten. Daarnaast biedt Cairn een groeiend aantal trailreizen aan. Samen met een wisselende samenstelling van bevlogen Cairnteamleden en vrijwilligers maakt Cairn de verschillende activiteiten en evenementen mogelijk. De inzet en het enthousiasme van de verschillende vrijwilligers (het Cairnteam) zijn een belangrijke bijdrage aan het succes van de evenementen. Alle evenementen zijn gevoelsmatig dan ook net zo goed van de vrijwilligers als van Cairn en dat gevoel zie je terug in de organisatie van ‘onze’ evenementen. Zij zijn de vriendelijke lach en de schouderklop bij de verzorgingspost, wedstrijdtafel, start/finish en op de MTB langs het parcours.

Heb jij interesse om je aan te sluiten en deel uit te maken van het Cairnteam, schrijf ons gerust een mail zodat wij contact met je kunnen opnemen. Passie voor de sport, humor, gezelligheid en van aanpakken weten is de norm. Het team bestaat uit een hechte groep Trail fanaten die samen zorgen voor het ‘neerzetten’ van kwalitatieve evenementen met een eigen karakter en sfeerbeleving die er toe bijdraagt dat we deelnemers vaker dan één keer mogen verwelkomen op onze evenementen kalender.

Vrienden & Vrijwilligers

Vrienden van de organisatie van Cairn zijn uiteraard de goede doelen, waarmee we ook “teruggeven”, maar zeker ook gelijkgestemde organisaties, supporters en sponsors. Vrienden dragen direct of indirect bij aan de verschillende activiteiten van Cairn of aan het realiseren van verwante maatschappelijke doelen.

Wordt ook lid van onze FACEBOOK vrijwilligers groep!

Over onze Trails

Goed gemarkeerde afwisselende onverharde paden, mooie uitzichten, diversiteit in ondergrond en omgeving en goede sfeer is wat je ons mag verwachten op de verschillende evenementen. Binnen Cairn beschikken we over veel ervaring met het organiseren van trail-evenementen en het uitzoeken en uitzetten van parcours. Bij onze evenementen hebben we naast de startende en gevorderde trailrunner ook oog voor de jeugd. De Kidstrail op het Salomon Vuurtorentrail Festival Ameland is inmiddels al een paar jaar een succesvol, bekend en terugkerend onderdeel. De kidstrail is een vast onderdeel van nagenoeg al onze evenementen. Het parcours wordt speciaal afgezet over mooi en uitdagend stukje natuur. Kinderen starten in verschillende leeftijdscategorieën en lopen afhankelijk van hun leeftijd 1, 2 of 3 rondes van ongeveer 600 meter. Het is een waar feest om de kleine deelnemers, aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s en andere toeschouwers, over het parcours te zien gaan.

GPX TRAIL: naast de Trails en kidstrail bieden we tevens een nieuw onderdeel aan; ULTRA GPX Trails zijn een unieke kans om in een veilige en mooie omgeving een GPX-route te lopen met jouw GPS-apparaat. Deze trails zijn extra uitdagend omdat ze langer zijn dan 50km, waarbij (een deel van) het parcours niet gemarkeerd is en met een zelf meegebracht GPX-apparaat gelopen dient te worden. Door de afstand neemt de diversiteit en het aantal bijzondere plekken op dit soort trails toe. Middels een ‘tracker’ ,die elke ULTRA GPX-deelnemer bij zich heeft, kan de organisatie de deelnemers in de gaten houden en indien nodig ondersteunen. Onderweg zijn er ook verzorgingsposten die tevens als ‘checkpoints’ functioneren. Uiteraard heb je hier zelf je weg (terug) te vinden. De GPX-routes worden door de organisatie verstrekt.

Cani Trail:  samen met je hond trailrunnen door de natuur, is inmiddels niet meer weg te denken in Nederland en de sport groeit snel. Cairn is nauw betrokken bij de ontwikkeling van canitrail in Nederland en aangesloten bij de Dutch CaniTrail Association. Bij een aantal evenementen die in “koude” periodes van het jaar plaats vinden heeft de canitrail dan ook een vaste plek ingenomen.

Natuur: trailrunning is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Logisch omdat hardlopen door de natuur een inspirerende werking heeft, het zuurstofhappen je fit maakt en het gevoel van gelukzaligheid hierdoor aanstekelijk werkt. Door deze ontdekking ontstaat er meer en meer druk op de terreinen, meer deelnemers doen mee aan het groeiende aantal evenementen. Onze zorg is dat we samen met de terreinbeheerders (boswachters) de evenementen zo organiseren dat er geen schade overblijft na afloop van de evenementen. We zien er op toe dat er geen afval achter blijft, op het parcours. Verlies van afval als gel wikkels, verpakkingen van diverse origine, plastic zakjes, hygiëne doekjes etc. kan effect hebben op het al dan niet kwalificeren van een wedstrijd. Wij spreken bij Cairn over wedstrijden omdat we bij alle races timing als één van de vaste onderdelen van onze evenementen  aanbieden. 

 • Het parcours wordt door ons zeer duidelijk 100% gemarkeerd met de Cairn fluor gele markeerpijlen, gebruik deze markering voor het volgen van de juiste lijn. Loop in natuurgebieden niet over de zijkanten/randen. Wanneer deze vertrapt worden zal er geen nieuwe aanwas meer ontstaan.
 • Door het gebruik van markeerpijlen minimaliseren we het gebruik van markeerlint. Deze wordt alleen ingezet indien noodzakelijk!
 • Onze evenementen zijn bekervrij, dat betekent dat er bij de verzorgingsposten geen disposable bekertjes verstrekt worden om te kunnen drinken. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een ECO cup dan zijn deze altijd verkrijgbaar bij het wedstrijdsecretariaat.
 • Bewaar afval zorgvuldig in jouw uitrusting. Bij iedere verzorgingspost bieden we de mogelijkheid dit te deponeren.
 • We kunnen deelnemers niet verplichten maar adviseren met nadruk gebruik te maken van carpool  mogelijkheden. Deelnemers komen veelal uit het gehele land dus mogelijk ook bij jou uit de buurt. Plaats een oproepje op onze Facebook pagina, niet geschoten is altijd mis.
 • Ben je er ook (weer) bij tijdens de Salomon Vuurtoren Trail op Ameland? Parkeer auto op parkeerdek Holwerd. Wij bieden een aantrekkelijk tarief voor fietsverhuur en hebben goede samenwerking met Arriva busdiensten. Beiden zijn direct na aankomst boot bereikbaar. Extra inzet van bussen en boten tijdens de VTA en ook Taxibusjes staan gereed!
 • Start- finish is meestal op een terrein met diverse sanitaire faciliteiten. Douches niet altijd beschikbaar. Indien noodzakelijk wordt gebruikt gemaakt van extra mobiele toiletten.
 • Verkeersregelaars zorgen voor een zo adequaat mogelijke wijze van parkeren. Gelieve aanwijzingen altijd op te volgen!
 • Om overbelasting van het terrein te voorkomen attenderen wij overige recreanten, wandelaars etc. middels bebording op onze werkwijze en de tijdsduur van het evenement.
 • Het broed seizoen is voor al onze evenementen inmiddels leidend geworden. Dit betekent dat wij van 15-03 tot 15-07 geen evenementen meer kunnen organiseren.
 • Onze Trails vinden overdag plaats waardoor rust voor dieren gewaarborgd is. Nighttrails zijn op de door Cairn gekozen terreinen niet mogelijk of verboden bij de Wet Natuurbescherming.

Mocht je na afloop van een door jouw ervaren Cairn Trail tips, adviezen en/of kritieken hebben, maak van je hart geen moordkuil, we zien jouw reactie graag tegemoet en staan altijd open voor een dialoog. info@cairnadventures.nl

Take nothing but memories, leave nothing but footprints!

 

Kidstrail
Canitrail
GPX
× Stuur ons een berichtje