Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

wijcklooptrail, wijk aan zee, trailrunningvuurtorentrail, ameland, trailrunning, cairn

Trailreis Griekenland – Corfu Mountain Trail 2020

Corfu Mountain Trail

Corfu, bekend als heerlijke vakantiebestemming met mooi weer en heerlijke stranden, heeft een mooie en uitdagende mountaintrail met afstanden variërend van 10km tot 110km. De variatie in afstanden maakt het mogelijk met vrienden te gaan met verschillende ambities in afstand. De trail voert over bergen, langs traditionele dorpjes in het noorden, langs de westelijke kustlijn en over paden met een prachtig uitzicht over de Adriatische zee. De trailreizen van Cairn Trails & Adventures kenmerken zich door het open ongedwongen karakter, gezellige onderlinge sfeer en uitwisseling van kennis en ervaringen. Samen trailrunnen schept een band en we kunnen dan ook rustig zeggen dat er zich trailvriendschappen voor het leven vormen.

Trailreis

We vliegen samen naar Corfu. De gepubliceerde reissom is exclusief vlucht maar inclusief transfers en All Inclusive 4* accommodatie. Geniet van een heerlijke 7-daagse vliegreis in het voorjaar va 2020. Boeken van een 4 of 5 daagse trailreis is eventueel ook mogelijk. In de dagen voorafgaand, voor en na de race genieten van de Griekse sfeer, gastvrijheid, de Griekse keuken en het relaxte leven van het eiland met de gastvrije Corfioten. Het zijn de dagen om te ontspannen, ervaring te delen, en op te laden voor de wedstrijd. De temperaturen in het voorjaar zijn aangenaam en de zon laat zich vaker en langer zien, afgelopen editie 2019, dagelijks temperaturen rond de 25 graden. Zomerse waarden voor een eerste duik van het seizoen in de azuurblauwe zee is . We bezoeken de highlights van het eiland Corfu, o.a. het hoogste punt Mount Pandokrator (905 m.),  Paleiokastritsa, Corfu Town, Glyfada Beach en natuurlijk verkennen we het parcours van de diverse afstanden die het programma bevat van de Corfu Mountain Trail.

 • IMG_5824
 • IMG_5848
 • IMG_5828
 • IMG_5849
 • IMG_5865
 • IMG_5858
 • IMG_5871
 • IMG_5887
 • IMG_5896
 • IMG_5897
 • IMG_5899
 • IMG_5906
 • IMG_5909
 • IMG_5949
 • IMG_5969
 • IMG_2079

 

Praktische informatie

Afstanden

Keuze uit 4 afstanden:

Quick Trail  – 10 km – D+ 300 limiet 2.5 uur | Klik hier > Parcours 10 KM

Olive Tree Trail – 20 km – D+ 1200- limiet 5 uur  | Klik hier > Parcours 20 KM

Rain Trail – 40 km – D+ 2200 – limiet 10 uur | Klik hier > Parcours 40 KM

Corfu Mountain Trail Ultra – 110 km – D+ 5000  – limiet 26 uur | Klik hier >  Parcours 110 KM

 

Reis informatie + programma

Verblijf op basis van All-Inclusive in het 4* Messonghi Beach Hotel. Gelegen direct aan zee nabij Moraitika in het zuiden van het eiland. Een Internationaal hotel voorzien van alle luxe.

PROGRAMMA* (onder voorbehoud van vluchtschema’s)

Vlucht Corfu dinsdag 28 april
inchecken en eigen dagbesteding.
Avond in overleg samen dinér.

Woensdag 29 en donderdag 30 april
Verkennen, parcours en eilandtour Corfu.
Bezoek hoogst gelegen berg, Mount Pandokrator en Paleiokastritsa.

Vrijdag 1 mei
Glyfada Beach en parcoursverkenning.
Einde middag/avond startnummers ophalen Corfu Town.
19 u. briefing alle deelnemers, Corfu Town.
20 u. pastaparty in Corfu Town, Faliraki Scout Centre.

Zaterdag 2 mei
Transfer naar Ipsos voor start CMT.
6 u. start CMT110.
Support op Pantokrator, Nimfes en Lakones
16 u. start CMT40 RAIN TRAIL
Support op route CMT40 / CMT110
Ontvangst Finish van alle deelnemers.

Zondag 3 mei
9:30 u. start CMT10 en CMT20 Transfer naar Ipsos voor start CMT.
11:45 u. prijsuitreiking met aansluitend lunchbuffet Messonghi Beach Hotel.
Avond naar eigen indeling.

> deelnemers aan de Rain Trail op zaterdag kunnen tevens op zondag (GRATIS) deelnemen aan de 20 km Olive Trail of 10 km Quick Trail. Graag interesse bij boeking vermelden!

Maandag 4 mei 

eigen dagbesteding, voorbereiden op vertrek, avond afscheidsdinér met organisatie in Griekse Taverna.

Dinsdag 5 mei
Retour vliegreis.

* Voorgestelde vluchtschema is voor verblijf dinsdag 28 april  tot en met dinsdag 5 mei 2020.

Corfu Trailreis Boeken

Ga met ons mee!

Boek nu jouw onvergetelijke Trail ervaring naar het groenste eiland van Griekenland.

Klik hier voor het boekingsformulier.

Na totstandkoming van de overeenkomst, betaalt de deelnemer uiterlijk 14 dgn na ontvangst een aanbetaling van 50% van de totale reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de trailreis te worden voldaan, dat is uiterlijk woensdag 17 maart 2020.

Mail t.a.v. Cairn Travel met daarin jouw gegevens en/of jouw eventuele vragen.

Volg de eventpage van deze trailreis!

Reisverslagen 2018

Corfu Mountain Trail 2018 104km D+4900

Samengepakt met 79 deelnemers aan de start van de Corfu ultratrail, kijken we naar de performance van lokale danseressen. Alles wordt uit de kast gehaald om ons te vermaken. Na de start schiet ik weg om de eerste berg met de eerste 10 mee te rennen. Heerlijk de beklimming van de 800meter hoge Pantokrator. Boven op de top naast de vlag kijk ik over een groot gedeelte van het eiland. Een groen heerlijk geurende omgeving, overal de paarse seringen en geuren van zoete jasmijn.
Als ik 30km later Nymfes binnen ren wordt ik door een ruïne geloodst met overal kaarsjes als verlichting en verwarming. Voel me een ware held uit de oude griekse tijden als de lieve inwoners me volledig in de watten leggen. Heerlijke soepen en lekkernijen op de posten.
Een paar uur later ren ik langs de kust, gestimuleerd door het geruis van de zee, ballanceer ik over grote blokken stenen. Een prachtige afwisseling na al dat dalen en stijgen over de bergpaadjes. De 70km is voorbij.
Zodra de dag valt neemt de hitte toe. En door de hitte lijkt het allemaal nog wat zwaarder als we door de lange straat naar de finish lopen. De uit olijhout gesneden medaille maakt het plaatje kompleet. En met een afsluitend lunchbuffet eten we onze buiken weer rond in het luxe Messonghi hotel.
De volgende dag geniet ik na met Spaanse journalisten, lach ik met een Amerikaan om onze gemaakte grappen tijdens de trail en proost ik met mijn Nederlandse vrienden voor het mooie resultaat. Een veld vol met nationaliteiten met eenzelfde passie. Corfu is een echte aanrader en uniek in zijn soort. Verslag van José Vicente – Amsterdam

CMT 104 km 2018 D+ 4917

Robin nodigde mij uit om samen met een paar andere trailfanaten mee te gaan naar Corfu. Een Ultra over 104 km, erg technisch zal het niet worden zo beloofde hij mij. Na mijn self-supported 100 miler in de Ardennen durfde ik het wel aan. Zelf de vlucht geboekt van woensdag tot woensdag zodat we nog extra tijd hadden om enigszins vakantie te vieren. Op Schiphol kwamen we samen en vertrokken we naar CFU met een vlucht van Transavia. Een uurtje of 2,5 vliegen, samen auto gehuurd> Robin bracht ons direct naar een bevriende Griekse relatie die daar camping eigenaar is, hier staan de huisjes, top geregeld maar dat kan ook eigenlijk niet missen, aan alles merk je dat Robin hier thuis is in omgeving en de omgang met de locals, hij kent de plekken en heeft de juiste contacten voor een fijn verblijf. De dagen om te acclimatiseren bestonden uit verkennen, voorbereiden, mensen leren kennen en vooral heerlijk eten & drinken.

Ik had het erg goed naar mijn zin en de start kwam al rap naderbij. Aan de start die avond Griekse folklore, dansers en muziek, het begon dus gezellig. In het begin loop ik op met Robin maar ben hem even later toch uit het oog verloren, ik ga sneller 🙂 doorlopen is mijn credo, voel me goed en blij dat we samen al stukken van het parcours hebben verkend en vond even later iemand om samen de nacht in te lopen. Warm, erg warm maar de nacht breng wat koelte hoop ik. Het samen lopen in de nacht stelt mij gerust. Na een paar schitterende verzorgingsposten waarbij echt overal aan gedacht is en het één groot nachtelijk feest is bij binnenkomst door aanwezigheid van telkens de gehele dorpsbevolking. Mijn loopmaatje geeft op en ik loop alleen verder de nacht in. Op 50 km een post waar je dropbag staat, batterijen vervangen en ik zag José. Kort omdat ik snel verder wilde. Het werd al snel licht en het ene na het andere mooie pas dook op voor mijn voeten, wat een uitzichten, werkelijk prachtig. Eenmaal aan de kust gekomen aan de Westzijde balanceer ik werkelijk over de enorme rotspartijen en haal ik alle trucage uit de kast, werkelijk een deel PTL terrein. Laatste stuk is beduidend minder uitdagend, het gemis is hier vooral het natuurschoon en de gezellige dorpjes. Uiteindelijk 107 km, eerste Nederlander, niet verwacht, top gelopen en de grootste overwinning op mezelf waren de nachtelijke uren in mijn eentje waar ik geen moment bang ben geweest. Een mentale boost! Het wachten was op Robin en José die ook natuurlijk lachend binnen kwamen. De organisatie bracht ons terug naar Dassia, een rit van ruim een uur. Heerlijk eten en relaxen werd ons tijdverdrijf en nog genieten van al het moois hier op Corfu. Een week lijkt erg lang maar op Corfu vloog de tijd voorbij. Meestal loop ik niet twee keer dezelfde race maar in 2019 kom ik graag terug, Dankjewel Robin (Uilekiek) voor de fantastische ervaring hier in Griekenland. Verslag Richard Keppel – Alkmaar

 

Reissom

Gepubliceerde pakketreis is op basis van een 7-daagse vliegreis met vertrek op dinsdag 28 april 2020 vanuit Rotterdam of Dusseldorf en retour op dinsdag 5 mei 2020.

REISSOM 7 dgn op basis 4* All Inclusive hotel

 • Olive Trail 20 km €450,-
 • Rain Trail 40 km €450,-
 • CMT Ultra 110 km €499,-

Bij deze trailreis inbegrepen:

 • Transfers vliegveld Corfu > Accommodatie v.v.
 • Accommodatie op basis All Inclusive 4*.
 • Startbewijs in voorbereiding voor Salomon Vuurtoren Trail Ameland.
 • Startbewijs Corfu Mountain Trail.
 • Finishershirt.
 • Originele medaille.
 • Trailreis herinnering van Cairn Adventures.
 • Pasta Party voor de race.
 • Reisbegeleiding.
 • Route verkenning.
 • Bezoek van de highlights Corfu.
 • Begeleiding / support tijdens de wedstrijd.
 • Deelnemersbuffet na afloop van het evenement op zondagmiddag.
 • Afscheidsdinér met de groep op uitnodiging organsatie. (optioneel)
 • Gegarandeerde inspiratie week. Geschikt voor beginners en deelnemers die de stap naar Ultra willen zetten.

Reisgarantie volgens voorwaarden STO Garant
CTA is aangesloten bij het VvKR. Vereniging van Klein-schalige Reisspecialisten. Met een gerust gevoel een reis boeken bij een betrouwbare reisorganisatie.

Cairn Travel | Strausslaan 59 | 3781 HL | Voorthuizen | 06 – 53 91 04 91