Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

wijcklooptrail, wijk aan zee, trailrunning

Esprit Montagne Inspirational 2022

TRAILRUNWEEK FRANKRIJK

Zowel in Nederland als in Europa zijn veel wedstrijden geannuleerd en doelen voor de zomer weg.  Maar niet getreurd, CAIRN Trails & Adventures,  Bearsports &  Veluwesport werken ook  zomer’22 samen met Hotel Esprit Montagne Samen bieden wij zo een unieke mogelijkheid voor het boeken van een onvergetelijke trailreis.

Gebaseerd op de EMI van afgelopen jaren hebben we voor het derde achtereenvolgende jaar een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

GASTHEREN / BEGELEIDING:

Alke Staal, zelf fanatiek bergsporter en skyrunner is eigenaar van Esprit Montagne en gaat al jaren door het leven als professioneel levensgenieter in de Franse Alpen, La Chapelle d’Abondance om precies te zijn. Een mooie vallei gelegen aan de Frans Zwisterse grens nabij Chatel. Mark Groeneweg (Veluwesport) Jorn Lempers (Bearsports) en Bas de Boer / Robin Kinsbergen (CAIRN Trails & Adventures) zullen samen met Alke Staal deze EMI- trailrunweken begeleiden. Veel kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van gedegen en professionele ondersteuning tijdens dit unieke concept.

De EMI is meer hobby ontstaan uit liefde voor de sport en jaarlijks nodigt hij ergens in juli een gemêleerd gezelschap aan hoogtemeter verslaafden uit. Bofkonten die op uitnodiging gratis een week vol pension genieten in dit heerlijk domein, maar een paar dagen verblijf missen, om buiten te kunnen spelen, zichzelf op de proef te laten stellen door de vindingrijkheid van de organisator. De zogenaamde Alkepaadjes zijn fameus en veelal zeer technische passages die deel uitmaken van het jaarlijks wisselende parcours.

Trailreis info EMI 2022

Reisinfo

Deze trailreis is op basis van eigen vervoer.  Met de auto vanuit midden Nederland is de afstand ongeveer 900 kilometer.

Normaliter vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen op Geneve vanuit Amsterdam en  Ivm de Covid-19 maatregelen is het nog zeer onduidelijk hoe we de komende zomermaanden gebruik kunnen maken van vliegverkeer.

o.a. KLM en Easy Jet vliegen met dagelijkse lijndiensten op GVA. Mogelijkheid na aankomst vliegtuig is de trein te nemen naar Aigle. Hier kunnen we jou (in overleg) ophalen tegen betaling van een kleine taxivergoeding. Aigle is een klein uurtje rijden met de auto.

Accommodatie

Jullie verblijven in Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance te Frankrijk. Midden in de bergen van de Chablais, net onder het meer van Geneve. Eigenaar en berggeit, Alke Staal, kent hier ieder paadje en heeft de laatste jaren voor Nederlandse en Belgische toplopers/sters de Esprit Montagne Invitational georganiseerd.

Gebaseerd op de EMI van afgelopen jaar hebben we nu een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

Hotel Esprit Montagne | La Panthiaz |  74360 | La Chapelle-d’Abondance | Portes du Soleil

Telefoon +33 4 50 71 26 90 | Mobiel +33 6 704 734 94 |  info@hotelespritmontagne.com

Data & tarieven
Kosten voor de EMI’22 week zijn als volgt: S. Room
4 juni tot 11 juni 595 875
25 juni tot 2 juli 595 875
23 juli tot 30 juli 665 995
30 juli tot 6 augustus 665 995
6 aug. tot 13 augustus 665 995

Je verblijft hiervoor 7 dagen op verblijf van halfpension. Bedrag is op basis van verblijf met 2 personen per kamer inclusief het gepubliceerde weekprogramma.

Elke week zal een van de partners aanwezig zijn voor begeleiding van de week samen met Alke Staal.

  • Bearsports – Raymond Beeren | Jorn Lempers
  • Veluwesport – Mark Groeneweg
  • Cairn Adventures – Robin Kinsbergen | Bas de Boer

We hanteren geen minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan. Boekingen op volgorde van binnenkomst. (Vol = Vol)

Kllik HIER voor een impressie van de EMI.

Het uitdagende terrein behoort tot de mogelijkheden in Portes du Soleil en is de ‘achtertuin’ van Hotel Esprit Montagne. De week is natuurlijk  ook geschikt voor deelnemers die zich oriënteren op de stap naar Ultra in de bergen. Deelname aan de diverse races is op basis van vrijheid|blijheid, spreekt het parcours je keer niet aan dan heb je natuurlijk vrije keuze om je eigen tijd in te delen.

 

Programma

GPS Tracking & EMI Klassement

Alle deelnemers/sters zullen worden uitgerust met een tracker en zijn te volgens via Track & Trace.  Een online pagina laat zien waar hij/zij verblijft op de route. Leuk voor het thuisfront  om te volgen en als instrument voor veiligheid. Daarnaast zal de tracking site zo worden ingericht dat er gedurende de hele zomer van bepaalde segmenten en races een klassement wordt opgebouwd.

Voor de winnaars van de segmenten ligt er een leuke prijs klaar aan het einde van de zomer.

× Stuur ons een berichtje