Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Esprit Montagne Inspirational 2023

TRAILRUNWEEK FRANKRIJK

CAIRN Trails & Adventures  Bearsports &  Veluwesport werken ook  zomer’23 samen met Hotel Esprit Montagne Samen bieden wij zo een unieke mogelijkheid voor het boeken van een onvergetelijke trailreis.

Gebaseerd op de EMI van afgelopen jaren hebben we voor het 4e achtereenvolgende jaar een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

GASTHEREN / BEGELEIDING:

Alke Staal, zelf fanatiek bergsporter en skyrunner is uitbater van Hotel Esprit Montagne en gaat al jaren door het leven als professioneel levensgenieter in de Franse Alpen, La Chapelle d’Abondance om precies te zijn. Een mooie vallei gelegen aan de Frans Zwisterse grens nabij Chatel. Mark Groeneweg (Veluwesport) Jorn Lempers (Bearsports) en Bas de Boer / Robin Kinsbergen (CAIRN Trails & Adventures) zullen samen met Alke Staal deze EMI- trailrunweken begeleiden. Veel kennis en ervaring in huis om jou te voorzien van gedegen en professionele ondersteuning tijdens dit unieke concept.

De EMI is meer hobby ontstaan uit liefde voor de sport en jaarlijks nodigt hij ergens in juli een gemêleerd gezelschap aan hoogtemeter verslaafden uit. Bofkonten die op uitnodiging gratis een week vol pension genieten in dit heerlijk domein, maar een paar dagen verblijf missen, om buiten te kunnen spelen, zichzelf op de proef te laten stellen door de vindingrijkheid van de organisator. De zogenaamde Alkepaadjes zijn fameus en veelal zeer technische passages die deel uitmaken van het jaarlijks wisselende parcours.

Trailreis info EMI 2023

Reisinfo

Deze trailreis is op basis van eigen vervoer.  Met de auto vanuit midden Nederland is de afstand ongeveer 900 kilometer.

Normaliter vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen op Geneve vanuit Amsterdam en  Ivm de Covid-19 maatregelen is het nog zeer onduidelijk hoe we de komende zomermaanden gebruik kunnen maken van vliegverkeer.

o.a. KLM en Easy Jet vliegen met dagelijkse lijndiensten op GVA. Mogelijkheid na aankomst vliegtuig is de trein te nemen naar Aigle. Hier kunnen we jou (in overleg) ophalen tegen betaling van een kleine taxivergoeding. Aigle is een klein uurtje rijden met de auto.

Accommodatie

Jullie verblijven in Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance te Frankrijk. Midden in de bergen van de Chablais, net onder het meer van Geneve. Eigenaar en berggeit, Alke Staal, kent hier ieder paadje en heeft de laatste jaren voor Nederlandse en Belgische toplopers/sters de Esprit Montagne Invitational georganiseerd.

Gebaseerd op de EMI van afgelopen jaar hebben we nu een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

Hotel Esprit Montagne | La Panthiaz |  74360 | La Chapelle-d’Abondance | Portes du Soleil

Telefoon +33 4 50 71 26 90 | Mobiel +33 6 704 734 94 |  info@hotelespritmontagne.com

Data & tarieven
Kosten voor de EMI 2023 weken zijn als volgt: Single Room
24  juni tot 1 juli 630 945
1 juli tot 8 juli 700 1085
8 juli tot 15 juli 700 1085
5 augustus tot 12 augustus 700 1085
12 augustus tot 19 augustus 700 1085

Je verblijft hiervoor 7 dagen op verblijf van halfpension. Bedrag is op basis van verblijf met 2 personen op indeling per kamer, inclusief het gepubliceerde weekprogramma.

Elke week zal een van de partners aanwezig zijn voor begeleiding van de week samen met Alke Staal.

  • Bearsports – Jorn Lempers
  • Veluwesport – Mark Groeneweg
  • Cairn Adventures – Robin Kinsbergen | Bas de Boer

We hanteren geen minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan. Boekingen op volgorde van binnenkomst. (Vol = Vol)

Klik HIER voor een impressie van de EMI.

Het uitdagende terrein behoort tot de mogelijkheden in Portes du Soleil en is de ‘achtertuin’ van Hotel Esprit Montagne. De week is natuurlijk  ook geschikt voor deelnemers die zich oriënteren op de stap naar Ultra in de bergen. Deelname aan de diverse races is op basis van vrijheid|blijheid, spreekt het parcours je keer niet aan dan heb je natuurlijk vrije keuze om je eigen tijd in te delen.

 

Programma

Programma 2023

Zaterdag: Aankomst dag en na het diner een uitleg over het verloop van de week en meer in detail de volgende dag

Zondag: Skyrace Roc de Tavaneuse, uitgezet over en rondom de Roc de Tavaneuse (14.5km en 1680mD+), gezamenlijk starten.

Maandag: In de ochtend de Vertical Cornettes de Bis (4km en 1200mD+) en dan aan het einde van de dag de Sevan Sunset Vertical (900m en 420mD+), beide uitgezet met vlaggetjes om te volgen en men start na elkaar. Daarbij sluiten we de dag af met een drankje en de overheerlijke bosbessentaart bij restaurant Les Aiguillettes boven op de berg.

Dinsdag: Skyrace Bernex naar Bise, hierbij moeten jullie op basis van de kaart een aantal checkpunten af, de volgorde en routes naar deze checkpunten zijn geheel vrij. Afhankelijk van de gekozen route is het tussen de 17-21km en 2000mD+. Start is individueel om de 3 minuten.

Woensdag: Vrije dag besteding om bij te komen of juist zelf nog eens extra te genieten van de bergen.

Donderdag: Overdag ook vrij te besteden en dan na het eten een avond Vertical in het donker van 900 hoogtemeters, gezamenlijk starten.

Vrijdag: Team Skyrace Mont de Grange (25km en 2500mD+), daarbij lopen we in teams van dame & heer (indien mogelijk en dan 1ste heer in klassement gekoppeld aan de 1ste dame, 2de heer met 2de dame etc…). De route krijg je op een kaart aangegeven. De start is om de 5 minuten.

Einde van de dag sluiten we af met de befaamde BBQ van de Chéf en een overzicht van het klassement van de week. Bij alle trails wordt namelijk de tijd genoteerd, door starttijd en eindtijd te noteren en daaruit de looptijd te berekenen. Zo kan er aan het einde van de week dus een klassement opgemaakt worden.

GPS Tracking & EMI Klassement

Alle deelnemers/sters zullen worden uitgerust met een tracker en zijn te volgens via Track & Trace van Legends Tracking.  Een online pagina laat zien waar hij/zij verblijft op de route. Leuk voor het thuisfront  om te volgen en als instrument voor veiligheid. Daarnaast zal de tracking site zo worden ingericht dat er gedurende de hele zomer van bepaalde segmenten en races een klassement wordt opgebouwd.

Voor de winnaars van de segmenten ligt er een leuke prijs klaar aan het einde van de zomer.

× Stuur ons een berichtje