Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

graefcastricumtrail, castricum, trail, trailrunning, cairn

Esprit Montagne Inspirational 2021

TRAILRUNWEEK FRANKRIJK

Zowel in Nederland als in Europa zijn veel wedstrijden geannuleerd en doelen voor de zomer weg.  Maar niet getreurd, want Bearsports, Cairn Trails and Adventures, Ultra-Run en Veluwesport werken ook dit jaar en samen met Hotel Esprit Montagne en bieden zo een unieke mogelijkheid voor het boeken van een onvergetelijke trailreis.

Gebaseerd op de EMI van afgelopen jaren hebben we voor het tweede achtereenvolgende jaar een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

GASTHEER:

Alke Staal, zelf fanatiek bergsporter en skyrunner is eigenaar van Esprit Montagne en gaat al jaren door het leven als professioneel levensgenieter in de Franse Alpen, La Chapelle d’Abondance om precies te zijn. Een mooie vallei gelegen aan de Frans Zwisterse grens nabij Chatel.

De EMI is meer hobby ontstaan uit liefde voor de sport en jaarlijks nodigt hij ergens in juli een gemêleerd gezelschap aan hoogtemeter verslaafden uit. Bofkonten die op uitnodiging gratis een week vol pension genieten in dit heerlijk domein, maar een paar dagen verblijf missen, om buiten te kunnen spelen, zichzelf op de proef te laten stellen door de vindingrijkheid van de organisator. De zogenaamde Alkepaadjes zijn fameus en veelal zeer technische passages die deel uitmaken van het jaarlijks wisselende parcours.

Trailreis info EMI 2021

Reisinfo

Deze trailreis is op basis van eigen vervoer.  Met de auto vanuit midden Nederland is de afstand ongeveer 900 kilometer.

Normaliter vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen op Geneve vanuit Amsterdam en  Ivm de Covid-19 maatregelen is het nog zeer onduidelijk hoe we de komende zomermaanden gebruik kunnen maken van vliegverkeer.

o.a. KLM en Easy Jet vliegen met dagelijkse lijndiensten op GVA. Mogelijkheid na aankomst vliegtuig is de trein te nemen naar Aigle. Hier kunnen we jou (in overleg) ophalen tegen betaling van een kleine taxivergoeding. Aigle is een klein uurtje rijden met de auto.

Accommodatie

Jullie verblijven in Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance te Frankrijk. Midden in de bergen van de Chablais, net onder het meer van Geneve. Eigenaar en berggeit, Alke Staal, kent hier ieder paadje en heeft de laatste jaren voor Nederlandse en Belgische toplopers/sters de Esprit Montagne Invitational georganiseerd.

Gebaseerd op de EMI van afgelopen jaar hebben we nu een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

Hotel Esprit Montagne | La Panthiaz |  74360 | La Chapelle-d’Abondance | Portes du Soleil

Telefoon +33 4 50 71 26 90 | Mobiel +33 6 704 734 94 |  info@hotelespritmontagne.com

Data & tarieven
Kosten voor de EMI week zijn als volgt: S. Room
5 juni tot 12 juni 595 875
12 juni tot 19 juni 595 875
10 juli tot 17 juli 665 995
31 juli tot 7 augustus 665 995
7 aug. tot 14 augustus 665 995
14 aug. Tot 21 augustus 595 875

Je verblijft hiervoor 7 dagen op verblijf van halfpension. Bedrag is op basis van verblijf met 2 personen per kamer inclusief het gepubliceerde weekprogramma.

Elke week zal een van de partners aanwezig zijn voor begeleiding van de week samen met Alke Staal.

  • Bearsports – Raymond Beeren
  • Veluwesport – Mark Groeneweg
  • Ultra|run – Edwin Hakvoort
  • Cairn Adventures – Robin Kinsbergen

We hanteren geen minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan. Boekingen op volgorde van binnenkomst. (Vol = Vol)

Testmaterialen & Webshop korting

De online webshop Ultra|run geeft alle deelnemers de mogelijkheid online artikelen te bestellen met een korting van 15%. Bij boeking van je verblijf ontvang je een code waarmee je kan bestellen.

Tijdens de EMI weken is het tevens mogelijk diverse materialen te testen en eentueel te kopen.

Kllik HIER voor een impressie van de EMI.

Het uitdagende terrein behoort tot de mogelijkheden in Portes du Soleil en is de ‘achtertuin’ van Hotel Esprit Montagne. De week is natuurlijk  ook geschikt voor deelnemers die zich oriënteren op de stap naar Ultra in de bergen. Deelname aan de diverse races is op basis van vrijheid|blijheid, spreekt het parcours je keer niet aan dan heb je natuurlijk vrije keuze om je eigen tijd in te delen.

 

Programma

GPS Tracking & EMI Klassement

Alle deelnemers/sters zullen worden uitgerust met een tracker en zijn te volgens via Track & Trace.  Een online pagina laat zien waar hij/zij verblijft op de route. Leuk voor het thuisfront  om te volgen en als instrument voor veiligheid. Daarnaast zal de tracking site zo worden ingericht dat er gedurende de hele zomer van bepaalde segmenten en races een klassement wordt opgebouwd.

Voor de winnaars van de segmenten ligt er een leuke prijs klaar aan het einde van de zomer.