Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Standaard GPS tracking als uitrusting op onze Ultra afstanden.

Standaard GPS Tracking op onze Ultra’s.

In 2014 organiseerde wij de eerste Ultra afstand tijdens de Vuurtoren Trail Ameland. Het parcours van de Ultra60 km kreeg veel positieve credits van ultralopers uit Nederland, Duitsland en Belgie. Dit heeft ons bewogen ook tijdens de Veluwezoom Trail de ultra uit te bouwen naar 60 km en de Ultra GPX tijdens de Graef Castricum Trail ook als 60 km afstand te publiceren.

Door de vele Ultra avonturen in binnen- en buitenland, zelf veel plezier beleefd aan het gebruik van GPS tracking. ‘dot’ watching is leuk voor het thuisfront maar veel belangrijker, uit veiligheidsoverweging onmisbaar voor zowel deelnemer als organisatie.

Sinds de eerste Montane Legends Trails in 2016 een fijne vriendschap op kunnen bouwen met Tim De Vriendt en Stef Schuermans. Hierdoor hebben we met Cairn Trails and Adventures en The Official Legends Trails een samenwerking waarin veel kennis en expertise samenkomt. Fijn om met elkaar te kunnen brainstormen en open en eerlijk ervaring als organisatie te kunnen delen.

Door deze twee bijzondere race directors kwamen we in 2017 in contact met de Montane Spine Race en hebben we sneeuweditie 2018 met goed gevolg afgelegd. Afgelopen week nog, werd Adventure Racer Wouter Huitzing knap 3e tijdens deze heroische winter race die loopt over de Penine Way van Edale bij Manchester naar het Schotse Kirk Yetholm, een slordige 429 kilometer buiten spelen!  Een hels avontuur waar GPS Tracking van levensbelang is. Vorig jaar in een team met vrijwilligers achter de schermen meegekeken in een SST (Spine Safety Team) Hier werd onze wens bevestigd; tijdens alle ultra afstanden georganiseerd onder de vlag van Cairn Trail & Adventures GPS TRACKING als standaard uitrusting toevoegen!

Maar wie zal dat betalen?

Middels een enquete onder onze deelnemers weten wij dat ongeveer de helft er helaas weinig toegevoegde waarde in ziet wanneer het een wedstrijd in NL betreft. Terwijl er voor een gemiddelde afstand in de Alpen toch grif voor betaald wordt. Alleen deelnemers uitrusten die er wel toegevoegde waarde in zien heeft geen zin. Het systeem werkt alleen wanneer we 100% van het deelnemersveld voorzien en tevens onze hulpdiensten, parcoursbouwers en verzorgingsposten een ‘tracker’ meegeven. Alleen dan is het mogelijk om in geval van nood adequaat te kunnen handelen.en de race in een totaal overzicht te controleren.

Alle Cairn Ultra Trails in 2020 zullen wij standaard voorzien van GPS Tracking en wel voor dezelfde inschrijfgelden als afgelopen jaar, 2019.

Sponsoring zoals in 2018 en 2019 is helaas niet meer mogelijk maar is uiteindelijk geen reden om dit instrument, met name uit veiligheidsoverweging voor onze deelnemers, af te schaffen. Dit ook in overleg met onze hulpdiensten, met name zij zijn erg te spreken over de toegevoegde waarde van het in kaart brengen van een wedstrijd welke veelal plaats vindt op zeer uitgestrekt terrein.

CAIRN TRAILS in 2020 met GPS Tracking:

Ultra 60 km – Salomon Vuurtoren Trail Festival 21 maart

Ultra 60 km – Veluwezoom Trail Experience 21 juni

Ultra 60 km – Graef Castricum Trail 15 november

En op minimaal nog één extra nieuwe GPS Ultra afstand die we in 2020 op de Cairn trailkalender mogen toevoegen.

 

× Stuur ons een berichtje