Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

vuurtorentrail, ameland, trailrunning, cairn

DAK Drunense Duinen Trail

DDT 2019 is helaas geannuleerd!

We mogen jullie een nieuwe samenwerking presenteren; Cairn Trails & Adventures zal in nauwe samenwerking met atletiekvereniging DAK uit Drunen de bekende Drunense Duinen Trail (13 oktober 2019) gaan organiseren. Natuurlijk zijn wij hartstikke trots met het vertrouwen van DAK om met deze bekende Trailrun ons programma aan evenementen uit te kunnen breiden, een stap naar het Zuiden, het Brabantse land.

Het parcours van de diverse afstanden tijdens Drunense Duinen Trail loopt door één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Een levende Nederlandse ‘woestijn’  waar stuifduinen, door de invloed van wind, continu een verplaatsend karakter tonen. Daarnaast vind je er ook een bijzondere afwisseling van bos en heide.

Het gebied wordt bewoond door dieren en planten die zich volledig hebben aangepast aan de droge omgeving. Je vindt er bijvoorbeeld zandloopkevers, een rijke populatie dassen bevolken dit gebied en diverse amfibieën en reptielen zoals de zwarte hagedis. Het lopen door dit natuurschoon is dan ook al een belevenis op zich.

De Trails bestaan allemaal uit één unieke ronde. De routes lopen over de verschillende ondergronden van dit speciale gebied. En welke afstand je ook kiest, je zult verrast zijn door alles wat je onderweg ziet. Kortom, weer een spectaculair landschap voor een fantastische Trailrun.

TRAIL INFO

Parcours

De Drunense Duinen Trail bestaat uit drie afstanden.

11 | 23 | 35 kilometer TRAIL

> De drie afstanden bestaan allen uit één unieke ronde.

De routes voeren o.a. over pittige zandduinen, mooie bospaden, single tracks door schitterend heidelandschap en smalle paden dwars door de weilanden.

De routes worden uitgezet door het ervaren team parcoursbouwers van Cairn Trails & Adventures i.s.m. leden van Atletiekvereniging DAK. Alle routes zijn gemarkeerd op de wijze zoals je mag verwachten van een Cairntrail; opvallend maar zonder overlast voor andere recreanten, overzichtelijke en nauwkeurig.

Tijdens een laatste briefing nét voor de start ontvang je de laatste belangrijke details mbt jouw gekozen afstand. De bekende fluor-gele markeerpijlen van Cairn zullen het overgrote deel van het parcours markeren.

Verzorging & Tijdsregistratie

Voedingsposten (VP’s) met een weldaad aan energie in voeding en gezelligheid gebracht door onze enthousiaste vrijwilligers, zij doen het graag! Water, sportdrank, zoutjes, wine gums, chocolade en verse fruitsoorten zijn zoal producten die je als deelnemer mag verwachten. Let op! Dit is een bekervrije trail dus neem je eigen eco-cup, beker of bidon mee. Onze VP’s vindt je op:

11 km TRAIL = 5.5 km | Finish | Limiet 2,5 uur

23 km TRAIL = 8 km | 18 km | Finish | Limiet 4 uur

35 km TRAIL = 8 km | 25 km | Finish | Limiet 5,5 uur

Afval weggooien in de natuur leidt tot directe diskwalificatie!

Alle Trailrunning evenementen  georganiseerd dorr Cairn Trails & Adevntures zijn BEKERVRIJ.

Evenementen van Cairn Trails & Adventures zijn voorzien van tijdsregistratie. Uitslagen zullen z.s.m. na afloop van het evenement online worden gepubliceerd doch uiterlijk de volgende dag voor het middaguur.

Programma, Tarieven en Prijzen

Heb je zin om mee te doen? Inschrijving gaat open op zondag 3 maart 2019 0m 10:00 uur. Zie de link  bij inschrijven en voorwaarden.

Zondag 13 oktober 2019

Onderdeel | Starttijd | Prijs

11km | 11:30 | 16,00 €
23km | 11:15 | 21,00 €
35km | 11:00 | 26,00 €

Leden van atletiekvereniging DAK ontvangen bij inschrijving vóór 1 april 2019 een korting van €2,00 op inschrijving.

Voor dit inschrijfgeld krijg je:
professioneel gemarkeerde afstanden | 99% offroad | wedstrijdherinnering | verzorging tijdens de trail en na de finish | tijdsregistratie en publicatie online | finisherdrink Isotonisch Alkoholfreies Weissbier | sfeerbeleving vastgelegd door fotograaf.
Cairn Trails onderscheiden zich door diversiteit en uitdaging van het gekozen terrein en single tracks.

Er zijn prijzen te verdelen voor de beste nummers 3 heren en dames op alle afstanden

 

Milieu

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport,  je vrij voelen in de natuur en tijd is van ondergeschikt belang.

De DAK Loonse en Drunense Duinen Trail loopt door een kwetsbaar gebied en we vragen deelnemers en toeschouwers dan ook om met groot respect met deze natuur om te gaan. Een positieve houding, genieten en respect voor de natuur staan centraal in onze beleving van de sport en helpen een positief beeld van de sport bij deelnemers en terreinbeheerders te creëren. Dit is belangrijk voor de sport en de evenementen op de langere termijn. Onze organisatie, kernteam-leden en vrijwilligers zetten zich hier met hart en ziel voor in.

Canitrail

Canitrail is trailrunning met je hond, waarbij je samen een team vormt.

De samenwerking met je hond tijdens het sporten en het samen beleven en genieten van de natuur staan bij canitrailen voorop. Mens en hond zijn hier beide atleet en beschikken over voldoende uithoudingsvermogen.

De afstanden bij canitrail-evenementen beginnen bij ongeveer 8 km en de trail is meestal technischer dan bij canicross evenementen. Snelheid is minder belangrijk. Je hond is met canitrailen, net als bij het canicrossen, met je verbonden door middel van een heupgordel, elastische lijn en een harnas (speciaal hondentuig).

Canitrail is meer dan alleen je hond meenemen tijdens het trailen, het is een aparte sport. Het toelaten van canitrailers op een trailevenement vraagt om een aantal aanvullende voorzorgsmaatregelen, mede in verband met veiligheid en aansprakelijkheid. En zeker niet in de laatste plaatst ten behoeve van dierenwelzijn. Daarom werken wij voor al onze Cani Trails samen met de DCTA, de Dutch CaniTrail Association.

Starten met de hond is enkel en alleen mogelijk op de hiervoor ingerichte afstanden. Voor, tijdens en na de Canitrail zullen er extra voorzieningen zijn voor de canitrail-teams, in het belang van de deelnemende, trouwe viervoeters.

Voor de Canitrail gelden de Richtlijnen van de DCTA.

We verwachten dat de canitrailer zich houdt aan de Gedragsregels van de DCTA.

Minimum leeftijd van de hond per afstand: 

  • Canitrails tot 10 kilometer: vanaf 18 maanden
  • Canitrails van 10 tot 20 kilometer: vanaf 24 maanden
  • Canitrails boven de 20 kilometer: vanaf 30 maanden

Alle canitrail-deelnemers zijn verplicht het paspoort van de deelnemende hond mee te nemen, zodat er op leeftijd gecontroleerd kan worden. Er worden geen eisen gesteld aan entingen van de hond.

Er kan maximaal 1 afstand per hond gelopen worden.Tijdens de DDK zullen canitrailers achteraan starten.

Praktische info

Inschrijven en voorwaarden
  • Inschrijven kan pas op het moment dat het vakje met akkoordverklaring van onze algemene voorwaarden is aangevinkt.
  • Het wijzigen naar een kortere afstand is éénmalig mogelijk tot en met 31 augustus 2019 en alleen wanneer de limiet van desbetreffende afstand nog niet is behaald. Het verschil in inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd. Stuur jouw verzoek naar info@cairnadventures.nl
  • Annuleren is mogelijk tegen €5,00 verwerkingskosten t/m 30 juni 2019
  • Overdragen startnummer is kosteloos tot en met 31 juli 2019. De ingeschreven deelnemer kan dit zelf wijzigen in inschrijven.nl (zie bevestiging inschrijving)
  • Overdragen vanaf 1 augustus 2019 is alleen nog mogelijk door naamswijziging het weekend zelf bij het wedstrijdsecretariaat.
  • In het kader van uw inschrijving voor de Drunense Duinen Trail en de daar aan gekoppelde donatie aan Natuurmonumenten verstrekt de DAK Drunen uw gegevens aan Natuurmonumenten. Natuurmonumenten legt, conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens, jouw persoonsgegevens vast. Deze gegevens kunnen ook gebruikt worden voor marketingdoeleinden, bijvoorbeeld om je te informeren over de activiteiten van Natuurmonumenten en om u te vragen Natuurmonumenten verder te ondersteunen. De gegevens worden niet aan derden verstrekt. Mocht je nou geen post en/of geen telefoon van Natuurmonumenten willen ontvangen, dan kun je dit aangeven door een briefje te sturen naar:  Postbus 9955, 1243 ZS ’s-Graveland of via www.natuurmonumenten.nl/contact
Locatie & bereikbaarheid

Start/finish bevindt zich op Manege D’n Dries. Het adres is:

Duinweg 65, 5151 RK Drunen

Parkeren is mogelijk op het weiland achter de manege. Evengoed willen we deelnemers zoveel mogelijk aanmoedigen om samen te rijden, per fiets, te voet of met het Openbaar Vervoer te komen.

Openbaar Vervoer:

Neem vanaf Den Bosch CS Station bus 136 richting Tilburg. Stap uit bij bushalte ‘de Werf’ in Drunen.

Startnummers ophalen

Startnummers kunnen worden opgehaald:

Zaterdag 12 oktober 2019 19:30 uur – 21:00 uur.

Zondag 13 oktober 2019 09:00 uur – 11:30 uur.

Adres: Manege D’n Dries, Duinweg 65, Drunen.

Startnummers worden niet thuisgestuurd.

 

Contact & feedback

Vragen en opmerkingen graag per e-mail naar info@cairnadventures.nl

Volg ons ook op de diverse social network kanalen. @cairntrails @drunenseduinentrail @cairnadventures