Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

graefcastricumtrail, castricum, trail, trailrunning, cairn

Graef Castricum Trail

Tussen Wijk aan Zee en de Schoorlse Duinen ligt ruim 7.300 hectare duingebied, het Noordhollands Duinreservaat. De diversiteit en afwisselende omgeving van dit gebied maakt het tot een prachtig decor voor een nieuwe trail van de organisatie van o.a. de Vuurtorentrail en de Veluwezoomtrail. Het gebied kent een omvangrijke geschiedenis en een aantal bekende adellijke heersers zoals Koning Willem I en de Graef van Egmond. De Graef Castricum Trail is dan ook een adellijke knipoog naar deze geschiedenis. Het Noordhollands Duinereservaat is een belangrijk waterwingebied voor Noord Holland en wordt beheerd door PWN.

De Graef Castricum Trail neemt je op zondag 17 november 2019 over verschillende afstanden (Kidstrail – 6 km – 11 km – 23 km – 35 km en GPX ULTRA 60 – Cani Trail 6 km – Cani Trail 11 km – Cani Trail 23 km) mee over het strand, door de duinen, langs de meren en het bos van Castricum en omgeving. De diversiteit in ondergrond, een flink aantal ‘single tracks’ en verschillende duinen en heuvels maken de trail zowel uitdagend als mooi. Ook hier kunt u de stoere kidstrail door een mooi stukje duingebied verwachten. Alle activiteiten op die dag zullen plaats vinden op en rond het terrein van De Hoep – het informatiecentrum van PWN.

TRAIL INFO

Parcours

Naast de serie Kids Trails  zijn er 5 afstanden die deels over dezelfde routes lopen. Alle routes behalve (een deel van) de GPX ULTRA 60 zijn gemarkeerd. De 6 km Snuffeltrail is voor de echte recreant en een eerste kennismaking met trailrunning. De route van de 11 km (Start 2 Trail) loopt door de bossen, duinen en strand aan de noordkant het informatiecentrum De Hoep en een pittige klim met als beloning een prachtig vergezicht over  de omgeving rond Castricum. De 23 km en 35 km voeren door het diverse en grillige duingebied in de richting van Egmond aan Zee. Via het strand steken deze routes door naar het bijzondere infiltratiegebied aan de zuidkant van het gebied om vervolgens de route via het bos en een pittige klim af te ronden. Deze routes kennen een flink aantal klimmetjes, welk in combinatie met strand en duin de route uitdagend maken. De route van de GPX ULTRA 60 is (deels) niet gemarkeerd en zal gelopen worden door middel van eigen meegebrachte GPS-instrument. De deelnemers van de GPX ULTRA 60 zullen allen voorzien word. De GPX ULTRA 60 voert door het hele Noorhollands Duinreservaat en is door de enorme diversiteit die dit gebied te bieden heeft een ware traktatie.

Stoere Kidstrail

De kidstrail vinden wij een waar “feestje” en is inmiddels een begrip bij onze evenementen geworden. Met de kidstrail willen we ons enthousiasme voor de sport al vroeg op kinderen overbrengen. De Graefjes kidstrail vindt op een steenworp afstand van het informatiecentrum plaats en voert door een heuvelachtig stukje duingebied met veel kruip-door-sluip-door-paadjes en heuveltjes. De route is grotendeels afgezet met lint en er is ruimte voor ouders om aan te moedigen. Er zal gestart worden in verschillende leeftijdscategorieën, die elk een of meer rondes van ongeveer 600 à 700 meter lopen. Voor alle kinderen is er warme chocolademelk, een prijs en een certificaat certificaat voor een lekkere verassing.

Ook dit jaar gaan we weer een aantal activiteiten voor kinderen proberen te organiseren. Nadere informatie hierover volgt.

Verzorging & Tijdregistratie

De tijdsregistratie vindt plaats d.m.v. de Ipico-chip. Deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld.  Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in ontvangst. Vergeet deze chip a.u.b. niet in te leveren om te voorkomen dat wij  €7,50 moeten vorderen voor het niet in ontvangst nemen van de chip.

Onderweg en bij de finish zijn er verschillende verzorgingsposten om even op te laden. Op alle afstanden behalve de 6km en de 11km zijn er onderweg verzorgingsposten (zijn ingetekend in de routekaartjes op de locatie). Op de verzorgingsposten wordt je met een lach ontvangen door onze enthousiaste vrijwilligers. De Verzorgingsposten zijn voorzien van allerlei zoete en hartige snacks, hebben sport- en frisdrank en bieden de gelegenheid om water bij te vullen. Tevens zijn hier prullenbakken om afval weg te gooien.

Let op! De Graef Castricum Trail is een zelfvoorzienende en een BEKERVRIJE trail, dus neem zelf ook extra voeding, een ECO cup (eigen beker), drinkblaas of bidon mee. Afval weggooien in de natuur leidt tot directe diskwalificatie!

Programma, prijzen en inschrijven

De inschrijving opent op 31 maart 2019 via inschrijven.nl. Inschrijven kan tot met zaterdag 9 november 12:00 uur (vol=vol). Inschrijven ter plaatse is ook nog mogelijk, mist beschikbaar en tegen contante betaling (+€ 3,00 adm.kosten m.u.v. kidstrail). De terreinbeheerder laat maar een beperkt aantal deelnemers toe op deze eerste editie dus wees er op tijd bij met inschrijven. We hebben weer ons best gedaan en een fraaie wedstrijd herinnering voor alle deelnemers bedacht. Daarnaast zijn er sportieve prijzen te winnen op alle afstanden (behalve de kidstrail en de 6km).

Afstand            Starttijd     Prijs     Limiet

Kids                  09:30 uur    € 6,50

6 km                  11:15  uur    € 15,00     1 uur


11 km                11:00  uur    € 18,50     2 uur         

23km                10:45  uur    € 22,50    3 uur


35km                10:30 uur     € 29,50    5 uur       

60km GPX      07:00 uur     € 48,50   9 uur                  

Cani 6               14:00 uur     € 15,00    1 uur         

Cani 11             13:30 uur     € 18,50     2 uur             

Cani 23            13:00 uur     € 22,50    3 uur
 

Voor dit inschrijfgeld krijg je:
professioneel gemarkeerde afstanden | 99% offroad | wedstrijdherinnering | verzorging tijdens de trail en na de finish | tijdsregistratie en publicatie online | finisherdrink Isotonisch Alkoholfreies Weissbier | sfeerbeleving vastgelegd door fotograaf.
Cairn Trails onderscheiden zich door diversiteit en uitdaging van het gekozen terrein en single tracks.            
                   

INSCHRIJVEN

Ook na-inschrijving op de dag zelf is mogelijk, mits beschikbaar en liefst tegen contante betaling. Voor alle afstanden, behalve de kidstrail, rekenen we voor na-inschrijving € 3,00 administratie.

Annuleren van het startnummer is mogelijk tot 1 september 2019. Echter minus aftrek €5,00 verwerkingskosten. 

Milieu

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport.  De Graef Castricum Trail loopt door een kwetsbaar gebied en we vragen deelnemers en toeschouwers dan ook om met groot respect met deze natuur om te gaan. Een positieve houding, genieten en respect voor de natuur staan centraal in onze beleving van de trailsport en helpen een positief beeld van de sport bij deelnemers en terreinbeheerders te creëren. Dit is belangrijk voor de sport en de evenementen op de langere termijn. Onze organisatie, cairnteam-leden en vrijwilligers zetten zich hier met hart en ziel voor in.

Canitrail

Canitrail is trailrunning met je hond, waarbij je samen een team vormt.

De samenwerking met je hond tijdens het sporten en het samen beleven en genieten van de natuur staan bij canitrailen voorop. Mens en hond zijn hier beide atleet en beschikken over voldoende uithoudingsvermogen.

De afstanden bij canitrail-evenementen beginnen bij ongeveer 8 km en de trail is meestal technischer dan bij canicross evenementen. Snelheid is minder belangrijk. Je hond is met canitrailen, net als bij het canicrossen, met je verbonden door middel van een heupgordel, elastische lijn en een harnas (speciaal hondentuig).

Canitrail is meer dan alleen je hond meenemen tijdens het trailen, het is een aparte sport. Het toelaten van canitrailers op een trailevenement vraagt om een aantal aanvullende voorzorgsmaatregelen, mede in verband met veiligheid en aansprakelijkheid. En zeker niet in de laatste plaatst ten behoeve van dierenwelzijn. Daarom werken wij voor al onze Cani Trails samen met de DCTA, de Dutch CaniTrail Association.

Starten met de hond is enkel en alleen mogelijk op de hiervoor ingerichte afstanden. Voor, tijdens en na de Canitrail zullen er extra voorzieningen zijn voor de canitrail-teams, in het belang van de deelnemende, trouwe viervoeters.

Voor de Canitrail gelden de Richtlijnen van de DCTA.

We verwachten dat de canitrailer zich houdt aan de Gedragsregels van de DCTA.

Minimum leeftijd van de hond per afstand: 

  • Canitrails tot 10 kilometer: vanaf 18 maanden
  • Canitrails van 10 tot 20 kilometer: vanaf 24 maanden
  • Canitrails boven de 20 kilometer: vanaf 30 maanden

Alle canitrail-deelnemers zijn verplicht het paspoort van de deelnemende hond mee te nemen, zodat er op leeftijd gecontroleerd kan worden. Er worden geen eisen gesteld aan entingen van de hond.

Er kan maximaal 1 afstand per hond gelopen worden.Tijdens de GCT zal er gestart worden met unieke starts.

Praktische info

Locatie & bereikbaarheid

De locatie van de startfinish, de expo en de wedstrijdtafel is op het terrein van informatiecentrum De Hoep. Het adres is:

Johannisweg 2
1901 NX Castricum
dehoep@pwn.nl

Auto
Volg de A9. Kies afslag Uitgeest, Castricum, Zaandam. Volg daarna steeds de richting Castricum over de N203. Houdt vervolgens de richting Castricum/Castricum aan Zee (N513) aan. Vanaf hier wijzen ANWB-borden u de weg naar Bezoekerscentrum De Hoep.

OV

Let op! in het weekend van de Trail zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Alkmaar & Uitgeest. NS zet bussen in, waardoor Castricum bereikbaar is (check NS even voor details). Castricum heeft een eigen station en biedt de mogelijkheid van gebruik OV-fietsen. Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten lopen. Er rijdt in de winterperiode helaas geen bus van Connexxion.

Parkeren

Bij de Hoep, start- en finishlocatie, en in de directe omgeving is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Evengoed willen we deelnemers zoveel mogelijk aanmoedigen om samen te rijden, te fiets, te voet of met openbaar vervoer te komen.

Expo

Bij de start-/finishlocatie zal een kleine expo ingericht worden met een aantal merken, retailers en horeca

Startnummers ophalen, overschrijven of wijzigen

STARTNUMMERS OPHALEN
Startnummers kunnen op zaterdag tussen 19:30 en 20:30 bij Johanna’s Hof (tegenover De Hoep) en zondag tussen 06:00 en 07:00 (GPX Ultra60)  en tussen 09:00 – 14:00 uur (kidstrail en overige afstanden) worden opgehaald bij De Hoep.

STARTNUMMER OVERSCHRIJVEN OF AFSTAND WIJZIGEN
Heb je jouw startnummer overgedaan aan een ander? Tot 17 augustus schrijven wij kosteloos over. Stuur een mail naar info@cairnadventures.nl met volledige gegevens van de nieuwe deelnemer /ster. (NAW, telefoonnummer, geb. datum, @mail adres en jouw inschrijving)  Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële afwikkeling met de nieuwe deelnemer/ster. Het omzetten van jouw startnummer op een andere naam na 17 augustus kan alleen op locatie Bezoekerscentrum de Hoep tijdens het evenement tegen betaling van € 3,00 verwerkingskosten. Uitsluitend à contant te betalen

Het wijzigen naar een kortere afstand is mogelijk (éénmalig) en mits beschikbaar. Er volgt geen restitutie over het restbedrag. Het wijzigen van een korte afstand naar een langere afstand is niet mogelijk. (zelfde procedure als bij annuleren!). Stuur je verzoek door naar info@cairnadventures.nl. Na 30 september 2019 kan het wijzigen van afstand alleen nog ter plaatse tegen betaling van €3,00 contant. Wanneer alle startnummers voor een afstand vergeven zijn, is wijzigen naar deze afstand niet meer mogelijk. Houd hiervoor onze website en Facebook-pagina in de gaten.

Contact & feedback

Vragen en opmerkingen graag per e-mail naar info@cairnadventures.nl

Terugblik 2018

Uitslagen

Wij kijken terug op een geslaagde 1e editie 2018.

De uitslagen van de Graef Castricum Trail 2018 vindt je terug op uitslagen.nl

 

Foto's & films

Gedurende de dag van het evenement is er een fotograaf (Zout fotografie) aanwezig geweest om sfeeropnames te maken (niet specifiek deelnemerfoto’s). Naast fotomateriaal verwachten we ook nog een paar filmpjes, welke we ook hier zullen posten.

Foto’s van Zout Fotografie

Graefjes Kids 1             https://youtu.be/A1I6FSbRQrU

Graefjes Kids 2             https://youtu.be/SWpAVWfMyBo

Graefjes Kids 3             https://youtu.be/QTDOfzworyU

Graefjes Kids 4             https://youtu.be/JYOXsOs3x98

  

Graef Castricum Trail start GPX Ultra 60                     https://youtu.be/2A4228uoxdQ

Graef Castricum Trail start 35 km                                https://youtu.be/s6aLiWj3HjU

Graef Castricum Trail start 23 km                                https://youtu.be/pDeHE9q724M

 

 

Salt Magazine
Stichting Bijenlint
Tecnica
All4running
Johanna's Hof
PWN
De Koffiebroers
Vang je droom
Montane
Legends tracking