Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Graef Castricum TRAIL & WALK

Datum: zondag 19 november 2023

Tussen Wijk aan Zee en de Schoorlse Duinen ligt ruim 7.300 hectare duingebied, het Noordhollands Duinreservaat. De diversiteit en afwisselende omgeving van dit gebied maakt het tot een prachtig decor voor een nieuwe trail van de organisatie van o.a. de Vuurtorentrail en de Veluwezoomtrail. Het gebied kent een omvangrijke geschiedenis en een aantal bekende adellijke heersers zoals Koning Willem I en de Graef van Egmond. De Graef Castricum Trail is dan ook een adellijke knipoog naar deze geschiedenis. Het Noordhollands Duinereservaat is een belangrijk waterwingebied voor Noord Holland en wordt beheerd door PWN.

De Graef Castricum Trail neemt je op zondag 19 november mee over verschillende afstanden: Kidstrail – 6 km – 11 km – 23 km – 35 km – Cani Trail 6 en 11 km –  WALK 11 en 23 km – mee over het strand, door de duinen, langs de meren en het bos van Castricum en omgeving.

De diversiteit in ondergrond, een flink aantal ‘single tracks’ en verschillende duinen en heuvels maken de trail zowel uitdagend als mooi. Ook hier kunt u de stoere kidstrail door een mooi stukje duingebied verwachten.

De inschrijving geopend

Starttijden: 

23 km + 11 km WALK 09:00 uur | Limiet: 5 uur + 3 uur

Kids Trail 9:30 uur

35km Trail 10:30 uur | Limiet: 5 uur

23km Trail 10:45 uur | Limiet: 3,5 uur

6km Trail 11:15 uur | Limiet: 1 uur

11km Trail 11:30 uur | Limiet: 2 uur

 

11km Cani Trail 12:00 uur | Limiet: 2 uur

6km Cani Trail 12:30 uur | Limiet: 1 uur

 

TRAIL INFO

Parcours

Naast de serie Kids Trails  zijn er 5 afstanden die deels over dezelfde routes lopen. Alle routes behalve (een deel van) de GPX ULTRA 60 zijn gemarkeerd. De 6 km Snuffeltrail is voor de echte recreant en een eerste kennismaking met trailrunning. De route van de 11 km Trail en Walk  (Start 2 Trail) loopt door de bossen, duinen en strand aan de noordkant het informatiecentrum De Hoep en een pittige klim met als beloning een prachtig vergezicht over  de omgeving rond Castricum.

De 23 km en 35 km Trail en WALK voeren door het diverse en grillige duingebied in de richting van Egmond aan Zee. Via het strand steken deze routes door naar het bijzondere infiltratiegebied aan de zuidkant van het gebied om vervolgens de route via het bos en een pittige klim af te ronden. Deze routes kennen een flink aantal klimmetjes, welk in combinatie met strand en duin de route uitdagend maken.

 

Parcours en GPX worden, wanneer wij deze online bekend maken, de woensdagavond voorafgaand het evenement om 20:00 uur online gepubliceerd op de CTA website. 

Stoere Kidstrail

De Stoere Steenmannetjes Kids Trails zijn een waar “feestje” voor het hele gezin en is inmiddels een begrip bij onze evenementen geworden. Met de kidstrail willen we ons enthousiasme voor de sport al vroeg op kinderen overbrengen. De Graefjes kidstrail vindt op een steenworp afstand van het informatiecentrum plaats en voert door een heuvelachtig stukje duingebied met veel kruip-door-sluip-door-paadjes en heuveltjes. De route is grotendeels afgezet met lint en er is ruimte voor ouders om aan te moedigen.

Er zal gestart worden in verschillende leeftijdscategorieën, die elk een of meer rondes van ongeveer 600 à 700 meter lopen. Voor alle kinderen is er warme chocolademelk, een medaille en een lekkere verassing.

 

Verzorging & Tijdregistratie

De tijdsregistratie vindt plaats d.m.v. de Ipico-chip. Deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld.  Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in ontvangst.

Vergeet deze chip a.u.b. niet in te leveren om te voorkomen dat wij  €7,50 moeten vorderen voor het niet in ontvangst nemen van de chip.

Onderweg en bij de finish zijn er verschillende verzorgingsposten om even op te laden. Op alle afstanden behalve de 6km en de 11km zijn er onderweg verzorgingsposten. Op de verzorgingsposten wordt je met een lach ontvangen door onze enthousiaste vrijwilligers.

De Verzorgingsposten voor Trail en Walk zijn voorzien van allerlei zoete en hartige snacks, hebben sport- drank en bieden de gelegenheid om water bij te vullen. Tevens zijn hier prullenbakken om afval weg te gooien. Er is  water, sportdrank, fruit, winegums, chocolade, chips en pinda’s.

En een bemoedigende glimlach van onze vrijwilligers! 🙂

Verzorgingsposten GCT 

AFSTAND VP1 VP2 VP3 VP4 Waterpost FINISH
ULTRA 60 13 24 43 51 vervalt X
35 km 16 24 X
23 km 13 X
11 km X
6 km X


Let op! De Graef Castricum Trail is een zelfvoorzienende en een BEKERVRIJE trail, dus neem zelf ook extra voeding, een ECO cup (eigen beker), drinkblaas of bidon mee. Afval weggooien in de natuur leidt tot directe diskwalificatie!

Programma

Starttijden:

11 km en 23 km WALK 9:00 uur | Limiet: 3 uur en 5 uur

Kids Trail 9:30 uur

35km Trail 10:30 uur | Limiet: 5 uur

23km Trail 10:45 uur | Limiet: 3,5 uur

6km Trail 11:15 uur | Limiet: 1 uur

11km Trail 11:30 uur | Limiet: 2 uur

 

11km Cani Trail 12:00 uur | Limiet: 2 uur

6km Cani Trail 12:30 uur | Limiet: 1 uur

 

 

Praktische info

Locatie & bereikbaarheid

De locatie van de start/finish, de expo en het wedstrijdsecretariaat is op het terrein A.V. Castricum. Het adres is:

Sportpark De Duinloper

Zeeweg 4

1901 NZ Castricum

Auto
Volg de A9. Kies afslag Uitgeest, Castricum, Zaandam. Volg daarna steeds de richting Castricum over de N203. Houdt vervolgens de richting Castricum/Castricum aan Zee (N513) aan. Vanaf hier wijzen ANWB-borden u de weg naar Sportpark De Duinloper. Parkeren is niet mogelijk op Sportpark De Duinloper, maar wel bij het nabijgelegen Bezoekerscentrum De Hoep en Camping Bakkum. Volg de aanwijzigingen van onze verkeersregelaars op.

OV

Castricum heeft een eigen station en biedt de mogelijkheid van gebruik OV-fietsen. Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten lopen. Er rijdt in de winterperiode helaas geen bus van Connexxion.

Parkeren

Parkeren is niet mogelijk bij Sportpark De Duinloper. Parkeren kan bij Bezoekerscentrum De Hoep. Volg de aanwijzingen van onze verkeersregelaars op. Evengoed willen we deelnemers zoveel mogelijk aanmoedigen om samen te rijden, te fiets, te voet of met openbaar vervoer te komen.

Prijzen

Er zijn prijzen te verdelen onder de overall deelnemers Damen- en Heren 1,2,3 van de Trailrun afastanden. Voor de WALK, KIDSTRAILS en 6 km Trail zijn geen prijzen beschikbaar.

We zijn gelukkig met trouwe sponsoring van All4Running. Ook de editie 2022 stellen zij alle prijzen beschikbaar!

Startnummers ophalen, overschrijven of wijzigen

STARTNUMMERS OPHALEN
Startnummers kunnen worden opgehaald:

Zondag tussen 08:30 – 14:00 uur bij AV Castricum, Sportpark De Duinloper, Zeeweg 4, Castricum.

 

STARTNUMMER OVERSCHRIJVEN OF AFSTAND WIJZIGEN
Heb je jouw startnummer overgedaan aan een ander? Tot 31 augustus schrijven wij kosteloos over. Stuur een mail naar inschrijven@cairnadventures.nl met volledige gegevens van de nieuwe deelnemer /ster. (NAW, telefoonnummer, geb. datum, @mail adres en jouw inschrijving)  Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële afwikkeling met de nieuwe deelnemer/ster. Het omzetten van jouw startnummer op een andere naam na 31 augustus kan alleen op locatie wedstrijdsecretariaat bij AV CASTRICUM tijdens het evenement tegen betaling van € 3,00 verwerkingskosten.

Uitsluitend à contant te betalen

Het wijzigen naar een kortere afstand is mogelijk (éénmalig) en mits beschikbaar. Er volgt geen restitutie over het restbedrag. Het wijzigen van een korte afstand naar een langere afstand is niet mogelijk. (zelfde procedure als bij annuleren!). Stuur je verzoek door naar info@cairnadventures.nl.

Vanaf 1 oktober 2023 is  het wijzigen van afstand alleen nog ter plaatse mogelijk tegen betaling van €3,00 contant. Wanneer alle startnummers voor een afstand vergeven zijn, is wijzigen naar deze afstand niet meer mogelijk. Houd hiervoor onze website en Facebook-pagina in de gaten.

TARIEVEN

Inschrijven voor de Graef Castricum Trail:

Kids Trail t/m 7 jr. € 6,50
Kids Trail 8-12 jr. € 7,50
6 km Trail € 17,00
11 km TRAIL € 20,50
23 km TRAIL € 24,50
11 km Cairn-WALK € 15,50
23 km Cairn- WALK € 18,50
35 km TRAIL € 32,00
Cani Trail 6 km € 17,00
Cani Trail 11 km € 18,50

Voor dit inschrijfgeld krijg je:
professioneel gemarkeerde afstanden | 99% offroad | wedstrijdherinnering | verzorging tijdens de trail en na de finish | tijdsregistratie en publicatie online | finisherdrink Isotonisch Alkoholfreies Weissbier | sfeerbeleving vastgelegd door fotograaf.
Cairn Trails onderscheiden zich door diversiteit en uitdaging van het gekozen terrein en single tracks.

IDEAL:
Wij maken gebruik van IDeal betaling welke door Inschrijven.nl wordt toegevoegd aan het inschrijfformulier. Dit om te kunnen garanderen, dat bij afgelasting door Covid-19 maatregelen, jullie het inschrijfgeld retour ontvangen minus 5 euro administratie en aanloopkosten.

 

CONTACT

Voor vragen, opmerking, workshops of advies kunnen je ons mailen:

info@cairnadventures.nl.

 

Graag tot ziens!

Robin en Myanou Kinsbergen + CAIRNTEAM

Terugblik

Uitslagen

 

 

Foto's & films

Gedurende de dag van het evenement is er een fotograaf (Zout fotografie) aanwezig geweest om sfeeropnames te maken (niet specifiek deelnemerfoto’s). Naast fotomateriaal verwachten we ook nog een paar filmpjes, welke we ook hier zullen posten.

Foto’s van Zout Fotografie

Graefjes Kids 1             https://youtu.be/A1I6FSbRQrU

Graefjes Kids 2             https://youtu.be/SWpAVWfMyBo

Graefjes Kids 3             https://youtu.be/QTDOfzworyU

Graefjes Kids 4             https://youtu.be/JYOXsOs3x98

  

Graef Castricum Trail start GPX Ultra 60                     https://youtu.be/2A4228uoxdQ

Graef Castricum Trail start 35 km                                https://youtu.be/s6aLiWj3HjU

Graef Castricum Trail start 23 km                                https://youtu.be/pDeHE9q724M

 

 

× Stuur ons een berichtje