Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

vuurtorentrail, ameland, trailrunning, cairnveluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Lunterse Berg Winter Cross Trail

 Winter 2023…

Met deze trailrun gaat een lang gekoesterde wens in vervulling voor onze organisatie. Meer dan twee jaar van voorbereiding gingen vooraf aan de ‘plotse’ lancering van de Lunterse Berg Trail. Ondanks de onzekere tijden, grijpen we deze kans met beide handen aan om de komende jaren weer een extra evenement te organiseren in de serie Cairn Trails.

Vele trainingsuren liggen achter ons * in dit aantrekkelijke gebied. Als voorbereiding op buitenlandse avonturen en tijdens super de gezellige trainings (dinsdag) avonden van de Run2Day Runners loopgroep Barneveld en later ook vanuit Loopgroep Voorthuizen. Erg lokaal zal je denken, maar voor de fervente trailrunner, op zoek naar de pareltjes van de hardloopkalender, mag je dit parcours op de Veluwe, eigenlijk niet missen.

* = Robbie Kater, Robin Kinsbergen (Cairnteam) en de Bos Brothers -> gebroeders Edwin en Henk Bos uit Barneveld.

“Klein maar erg fijn”, zou de perfecte slogan zijn voor dit minder bekende natuurgebied in het  geografisch Middelpunt van Nederland. Het Lunterse gat ligt omsloten door een wirwar aan single-tracks met continu stijgen en dalen en veel variatie in ondergrond, uiteraard 99% onverhard! Bij menig trailrun clinic hier waren de deelnemers verrast door de enorme inspanning die geleverd moest worden en door het technische terrein.

De eerste editie bieden we drie afstanden; 6 en 13 km TRAIL. Het betreft een uitstekend gemarkeerde route 100% onverhard met veel geaccidenteerd terrein.

Schrijf je nu in voor deze 1e editie, het is nog maar kort dag, maar wij gaan er een Feestje van maken in Winterse sferen!

Inschrijving nog niet geopend.

Programma:

START: AFSTAND: HOOGTE:
Vervallen 23 km TRAIL 335
11:30 uur 13 km TRAIL 227
10:30 uur 6 km TRAIL 151

De Kidstrails kunnen in 2022 helaas niet doorgaan i.v.m. Covid-19 restricties, graag tot volgend jaar!

TRAIL INFO

Parcours

Een programma met diverse afstanden voor beginnende- en ervaren Trailrunners.

6 | 13  kilometer Trailrun.

 

Voor alle afstanden is er volop afwisseling in parcours opbouw. Het Middelpunt van Nederland zoals dit mooie natuurgebied op de kaart staat, heeft direct in het aangrenzende bosgebied een avontuurlijke diversiteit van mogelijkheden. Je zult verrast worden door de afwisseling in het parcours en de hoogtemeters!

De routes worden uitgezet door het ervaren team parcoursbouwers van Cairn Trails & Adventures. Alle routes zijn gemarkeerd op de wijze zoals je mag verwachten van een Cairntrail; opvallend maar zonder overlast voor andere recreanten, overzichtelijk en nauwkeurig.

Tijdens een laatste briefing nét voor de start ontvang je de laatste belangrijke details mbt jouw gekozen afstand. De bekende fluor-gele markeerpijlen van CAIRN zullen het overgrote deel van het parcours markeren.

STOERE KIDS TRAIL

De Stoere Kidstrail is een waar “feestje” in deze sport voor de allerkleinsten maar ook voor de supporters.

Met de Kids Trails willen we ons enthousiasme voor de sport al vroeg op kinderen overbrengen. De route van de kidstrail is grotendeels afgezet met markeerlint en er is alle ruimte voor ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes om aan te moedigen.

Er zal gestart worden in 2 verschillende leeftijdscategorieën, die elk 1 of 2 rondes van ongeveer 600 meter lopen.

De kinderen krijgen een medaille.

VERZORGING

Op de verschillende afstanden zijn natuurlijk diverse goed uitgeruste voedingsposten. Water, TAILWIND sportdrank, zoutjes, wine gums, chocolade en vers fruit zijn zoal producten, die ons vriendelijke team van vrijwilligers voorschotelt. Neem gerust even de tijd voor een praatje, en laat je hier goed in de watten leggen, ze doen het graag.

6 km TRAIL = VP op Finish

13 km TRAIL = VP op km 6.3 km + Finish

 

STARTTIJDEN

Alle afstanden bestaan uit één unieke ronde. Start en Finish zijn beiden gevestigd op dezelfde locatie. Locatie is de mooie Veluwe, naar CAIRN begrippen zijn hoogtemeters in dit deel van NL niet essentieel voor de uitdaging van dit parcours. Wel van belang zijn diversiteit aan ondergrond, single tracks en de enorme afwisseling in uitzicht en omgeving.

Programma:

START: AFSTAND: HOOGTE:
vervallen 23 km TRAIL 335
11:30 uur 13 km TRAIL 227
1o:30 uur 6 km TRAIL 151
PRIJZEN EN UITSLAGEN

Door de korte aanlooptijd in deze onzekere periode van Covid-19 voorzien wij de winnaars (Overall 1,2,3,)  van een heerlijke lekkernij i.sm. Rozelaar Bakkerij Taart & Zoet.   

May be an image of 2 people, people standing, food and indoor

Voor de Start to Trail – Snuffel Trail 6 km zijn geen prijzen beschikbaar. Dit is een recreatieve loop voor startende hardlopers en niet ingericht op deelname van (baan) atleten of wedstrijdlopers.

Alle CAIRN Trails zijn uitgerust met timing op alle afstanden. Wedstrijd uitslagen staan direct na afloop online op www.cairnadventures.nl en uitslagen.nl

Vragen achteraf over jouw gelopen tijd en/of rangschikking spelen wij dan ook door aan onze partner in timing.

  • De uitslagen van editie 12 februari 2022 staan online gepubliceerd op uitslagen.nl
  • Klik HIER om naar de uitslagen te gaan!
FOTO'S

Een van onze vaste event fotografen, Jeroen van Zwetselaar (VZ Fotografie) zal tijdens de Lunterse Berg Trail mooie plaatjes schieten.

De week na afloop publiceren wij een reportage van zijn werk op onze FB pagina en www.cairnadventures.nl

MILIEU

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport die meer draait om lekker buiten in de natuur te zijn dan om snelheid. Tijd is van ondergeschikt belang!

De Lunterse Berg Wintertrail loopt door een kwetsbaar gebied en we vragen deelnemers en toeschouwers dan ook om met groot respect met deze natuur om te gaan. Een positieve houding, genieten en respect voor de natuur staan centraal in onze beleving van de trailsport en helpen een positief beeld van de sport bij deelnemers en terreinbeheerders te creëren. Dit is belangrijk voor de sport en de evenementen op de langere termijn.

Onze organisatie, kernteam-leden en vrijwilligers zetten zich hier met hart en ziel voor in.

PRAKTISCHE INFO

INSCHRIJVEN EN WIJZIGEN

Klik op bovenstaande button om je in te schrijven. Inschrijven kan pas op het moment van het aanvinken van de akkoord verklaring van onze algemene voorwaarden.

  • Het wijzigen naar een kortere afstand is éénmalig mogelijk tot en met 31 november 2021 en alleen wanneer de limiet van desbetreffende afstand nog niet is behaald. Het verschil in inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd. Stuur jouw verzoek naar info@cairnadventures.nl
  • Annuleren is niet mogelijk.

 

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Locatie en start zijn:

Start- en Finish zijn nabij het middelpunt van Nederland.

We verzoeken deelnemers vriendelijk gebruik te maken, waar mogelijk, van carpool mogelijkheden. Carpoolen is een optie, doe een oproep in de Facebook ‘eventpage’

Het is door de gemeente verboden als deelnemer aan de Lunterse Berg Wintertrail te parkeren aan de Hessenweg, direct bij Start- Finish. Helaas, wij hopen hiervoor op jullie begrip.

Je kan  parkeren achter Autobedrijf Koudijs aan de Meulunterseweg. Volg hiervoor de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Van hieruit is het een paar honderd meter warmlopen naar het wedstrijdsecretariaat.

Kom je uit de regio dan graag jouw warming up op de fiets. Op je tweewieler is het op geen 100 meter van de start jouw rijwiel parkeren!

 

PARKEREN

Wij  hebben een nabij gelegen garagehouder bereid gevonden medewerking te verlenen voor het in gebruik nemen van een grote parkeerplaats achter het autobedrijf Koudijs.

Wij danken Garage Koudijs aan de Meulunterseweg in Lunteren bij voorbaat voor hun gastvrije ontvangst van onze deelnemers. Hier parkeren deelnemers hun auto en volgen de CAIRN pijlen naar de start. Een mooie natuurwandeling brengt jouw langs akkers en door de bossen naar de start. Afstand vanaf deze parkeerplaats is ca 2 kilometer.

TARIEVEN EN BETALING
Kids Trails € 6,50
6 km TRAIL € 13,50
13 km TRAIL € 18,00
23 km TRAIL € 22,50

Tijdens de Covid-19 pandemie innen wij inschrijfgelden via een derdengeldenrekening. Dit betekent dat IWAN.nl incasseert middels I-Deal online betaling. CAIRN Trails & Adventures verzekerd deelnemers hierdoor van retour betalen inschrijfgelden minus €5,- verwerkings- en aanloopkosten.

× Stuur ons een berichtje