Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

graefcastricumtrail, castricum, trail, trailrunning, cairn

Posbanktrail, Canitrail & WALK

Datum: zaterdag 23 oktober 2021

De Posbanktrail voert je over uitdagend terrein, eeuwenoude singletracks rond en over de heide van het Rozendaalse Veld. Een 6 km ‘Snuffeltrail’ voor de beginnende hardloper, die een Trail wil ervaren. De 13 km voor dát treedje hoger en de 24 en 33 km een absoluut sportieve uitdaging voor de ervaren trailrunner! Nieuw de 33 km WALK voor diegenen, die iets meer tijd wensen om te genieten.

Sommige afstanden kunnen ook als canitrail gelopen worden, waarbij loper en hond samen een team vormen.

Ook de kids kunnen meedoen; zij kunnen deelnemen aan de Stoere Kids Trail.

Inschrijving is geopend!

TRAIL INFO

Parcours

Het parcours met start en finish is achter Buitenplaats Beekhuizen op het terrein van de scoutinggroep “de Markesteen”. Het gaat over uitdagend terrein over singletracks en rond de heide van het Rozendaalse Veld. Parkeren is in de nabijheid en in de wijk Beekhuizen ongeveer 500m van start en finish.

6 | 13 | 23 | 33 Trail | 23 en 33 WALK

 

Posbanktrail & Canitrail route 6km en 13km

Beide afstanden lopen door de zwarte bergen en langs de golfbaan van Rozendaal. Dit parcours kent kleine klimmetjes en afdalingen en is voor beginners een mooie route die uitdagend maar niet te zwaar is. Canitrailers hebben een unieke start per Cani Trail duo, dus geen massastart!

Posbanktrail route 23km en 33 km Trail en WALK

De 23km loopt eerst door hetzelfde gebied als de 13km met singletracks en daarna na een lus bij de golfbaan van Rozendaal daarna richting Het Rozendaalseveld. Daarna kom je via de brandtoren weer terug richting Beekhuizen met wat leuke De klimmetjes en een prachtige afdaling naar de finish. De 35 km Trail en Walk lopen ook nog door een uniek deel van het natuurterrein van de Beekhuizense bossen.

De routes worden uitgezet door het ervaren team parcoursbouwers van Cairn Trails & Adventures. Alle routes zijn gemarkeerd op de wijze zoals je mag verwachten van een Cairntrail; opvallend maar zonder overlast voor andere recreanten, overzichtelijk en nauwkeurig.

Tijdens een laatste briefing nét voor de start ontvang je de laatste belangrijke details m.b.t. jouw gekozen afstand. De bekende fluor-gele markeerpijlen van Cairn zullen het overgrote deel van het parcours markeren.

Verzorging

Op de verschillende afstanden zijn natuurlijk diverse goed uitgeruste voedingsposten. Water, sportdrank, zoutjes, winegums, chocolade en vers fruit zijn zoal producten die ons vriendelijke team van vrijwilligers voorschotelt. Neem gerust even de tijd voor een praatje en laat je hier goed in de watten leggen, onze vrijwilligers doen dat graag.

6 km TRAIL = finish

13 km TRAIL = 7,5 km | finish

24 km TRAIL/WALK = 7,5 km | 17 km | finish

33 km TRAIL/WALK = 13,5 km | 25 km | finish

 

Wij ontvangen de deelnemers na hun prestatie graag voor het degusteren van een heerlijk bockje met een lekkere hap van de grill. De trouwe 4-voeters worden uiteraard niet vergeten!

Starttijden

IVM COVID-19 KUNNEN TIJDEN EN PROGRAMMA AANGEPAST WORDEN!

Alle afstanden bestaan uit één unieke ronde. Start en finish zijn beide gevestigd op dezelfde locatie.

START WALK:

08:00 uur 23 en 35 km.

START CANI TRAIL: 

8:45 – 9:15 uur 6 en 13 km

Cani starts zijn uniek en om de zoveel seconden.

START TRAIL:

8:30 uur 35 km

11:00 uur 23 km

11:30 uur 13 km

12:00 uur 6 km

Het afhalen van de startnummers en tijdsregistratiechip kan op vrijdag 22 oktober van 19:30 – 20:30 uur en zaterdag 23 oktober van 7:30 – 11:30 uur tot 30 minuten vóór de start.

Deelnemers krijgen een startnummer met bijbehorende chip. Het startnummer a.u.b. op de borst dragen. De chip bevestigen met bijgeleverde tie-wrap op de bovenkant van de schoen.

Deelnemen aan de Herfst Trail kan vanaf 13 jaar (leeftijd op de wedstrijddag). Jongere deelnemers kunnen deelnemen aan de Stoere Kids Trail.

Tijdslimieten:

6 km 1,5 uur

13 km 2,5 uur

23 km 3 uur  WALK: 5 uur

35 km 5 uur  WALK: 7 uur

 

Prijzen en Uitslagen

Voor de OVERALL MAN & VROUW nummers 1, 2, 3 van de 13, 23 en 35 km zijn prijzen te verdelen. (Behalve voor de 6 km Trail, hier zijn geen prijzen te verdelen)

Voor de OVERALL nummers 1, 2, 3 van de 6 en 13 CANITRAIL zijn prijzen te verdelen.

Tijdsregistratie tijdens evenementen van Cairn Trails & Adventures is in handen van gerenommeerde bedrijven door ons ingehuurd. Uitslagen worden dezelfde dag doch z.s.m. gepubliceerd op onze website en uitslagen.nl. Vragen achteraf over jouw gelopen tijd en/of rangschikking spelen wij door aan de verantwoordelijke leverancier.

Er is tijdsregistratie voor alle deelnemers d.m.v. een Ipico chip. De tijdsregistratie sluit bij de finish 5 uur na de start van de 35km. De uitslagen staan op de wedstrijddag uiterlijk om 20:00 uur op deze website. Vergeet niet je chip in te laten nemen bij de finish door onze vrijwilligers. Voor niet ingeleverde chips zullen we € 7,50 in rekening brengen.

Milieu

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport die meer draait om lekker buiten in de natuur te zijn dan om snelheid. Tijd is van ondergeschikt belang!

De Posbanktrail loopt door een kwetsbaar gebied en we vragen deelnemers en toeschouwers dan ook om met groot respect met deze natuur om te gaan. Een positieve houding, genieten en respect voor de natuur staan centraal in onze beleving van de trailsport en helpen een positief beeld van de sport bij deelnemers en terreinbeheerders te creëren.

Dit is belangrijk voor de sport en de evenementen op de langere termijn. Onze organisatie, Cairnteamleden en vrijwilligers zetten zich hier met hart en ziel voor in.

Canitrail

Canitrail is trailrunning met je hond, waarbij je samen een team vormt.

De samenwerking met je hond tijdens het sporten en het samen beleven en genieten van de natuur staan bij canitrailen voorop. Mens en hond zijn hier beide atleet en beschikken over voldoende uithoudingsvermogen.

De afstanden bij canitrail-evenementen beginnen bij ongeveer 8 km en de trail is meestal technischer dan bij canicross evenementen. Snelheid is minder belangrijk. Je hond is met canitrailen, net als bij het canicrossen, met je verbonden door middel van een heupgordel, elastische lijn en een harnas (speciaal hondentuig).

Canitrail is meer dan alleen je hond meenemen tijdens het trailen, het is een aparte sport. Het toelaten van canitrailers op een trailevenement vraagt om een aantal aanvullende voorzorgsmaatregelen, mede in verband met veiligheid en aansprakelijkheid. En zeker niet in de laatste plaatst ten behoeve van dierenwelzijn. Daarom werken wij voor al onze Canitrails samen met de DCTA, de Dutch CaniTrail Association.

Starten met de hond is enkel en alleen mogelijk op de hiervoor ingerichte afstanden. Voor, tijdens en na de Canitrail zullen er extra voorzieningen zijn voor de canitrail-teams, in het belang van de deelnemende, trouwe viervoeters.

Voor de Canitrail gelden de Richtlijnen van de DCTA.

We verwachten dat de canitrailer zich houdt aan de Gedragsregels van de DCTA.

Minimum leeftijd van de hond per afstand: 

  • Canitrails tot 10 kilometer: vanaf 18 maanden
  • Canitrails van 10 tot 20 kilometer: vanaf 24 maanden
  • Canitrails boven de 20 kilometer: vanaf 30 maanden

Alle canitrail-deelnemers zijn verplicht het paspoort van de deelnemende hond mee te nemen, zodat er op leeftijd gecontroleerd kan worden. Er worden geen eisen gesteld aan entingen van de hond.

Er kan maximaal 1 afstand per hond gelopen worden. Er zal gestart worden met unieke starts.

Praktische info

Inschrijven en wijzigen
  • Na 1 september is het wijzigen van afstand alleen nog ter plaatse mogelijk, kosten  €3,00 contant. Wanneer alle startnummers voor een afstand vergeven zijn, is wijzigen naar deze afstand niet meer mogelijk. Houd hiervoor onze website en Facebook-pagina in de gaten. Het wijzigen naar een kortere afstand is éénmalig mogelijk t/m 1 september 2021 en alleen wanneer de limiet van de desbetreffende afstand nog niet is behaald. Stuur jouw verzoek naar info@cairnadventures.nl. (Het verschil in inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd.)
  • Annuleren is niet mogelijk.
  • Overdragen van het startnummer is kosteloos t/m 31 juli 2021. De ingeschreven deelnemer kan dit zelf wijzigen in inschrijven.nl (zie bevestiging inschrijving).
  • Overdragen vanaf 1 september 2021 is alleen nog mogelijk door naamswijziging het weekend zelf bij het wedstrijdsecretariaat. Kosten € 3,00 contant te betalen.
Locatie en bereikbaarheid

De locatie voor start/finish is op het terrein van Scouting Markesteen, Bovenallee 3, 6881 AJ Velp.

Er is beperkte kleedruimte aanwezig. Kleding en tassen kunnen achtergelaten worden in het Scouting gebouw. Hier zijn Cairnteamleden aanwezig voor het wedstrijdsecretariaat. Zij houden een oogje in het zeil, maar de organisatie is niet verantwoordelijk voor gestolen of vermiste goederen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in en rond Velp.

 

Parkeren

Parkeren is helaas niet mogelijk in de nabijheid van start/finish. De parkeerplaats voor Buitenplaats Beekhuizen is bestemd voor gasten van deze camping. Wij verzoeken onze deelnemers dan ook vriendelijk doch dringend de aanwijzingen van onze verkeersregelaars op te volgen en te parkeren in de woonwijk Beekhuizen, gelegen op ongeveer 1 km loopafstand. Alvast vriendelijk bedankt voor begrip en medewerking.

Navi gegevens: Bovenallee 3, 6881 AJ, VELP

Tarieven en betaling

Inschrijven voor de PBT :

Tarieven:

Stoere Kids Trail € 6,50

6 km € 15,-

6 km cani € 15,-

13 km € 18,50

13 km cani € 18,50

23 km € 22,50

35 km € 27,50

23 km WALK € 17,50

35 km WALK € 24,50

 

Voor dit inschrijfgeld krijg je:
professioneel gemarkeerde afstanden | 99% offroad | verzorging tijdens de trail en na de finish | tijdsregistratie en publicatie online | finisherdrink | sfeerbeleving vastgelegd door fotograaf.
Cairn Trails onderscheiden zich door diversiteit en uitdaging van het gekozen terrein en single tracks.

Na jouw inschrijving volgt een bevestiging via e-mail. Automatische incasso verwerken we in badges, wat betekent dat er enige tijd kan zitten tussen bevestiging en afschrijving via de bank.

Contact

Voor vragen kan je per e-mail contact met ons opnemen: info@cairnadventures.nl

Bekijk ook eens onze Facebookpagina.