Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

wijcklooptrail, wijk aan zee, trailrunningvuurtorentrail, ameland, trailrunning, cairn

Vuurtoren Trail Festival Ameland

Datum: Zaterdag 20 en zondag 21 maart 2021

”misschien wel de allermooiste natuur Trailrun op NL bodem…, zeker de aller allerstoerste Steenmannetjes Kids Trail”

De 7e editie van het Salomon Vuurtoren Trail Festival Ameland is verplaatst naar  zaterdag 20 en zondag 21 maart 2021. Diverse afstanden voor beginners en gevorderden, een stoere  Vuurtoren Kids Trail, een Walk,  diverse canitrails, een estafette en de challenges UTK en UTL. Ultra Trail Kort en Ultra Trail Lang, je loopt in twee dagen drie afstanden.

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door het programma aan activiteiten verdeeld over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Ook in 2020 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en accommodatie verschaffers van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren ‘Bornrif’ als baken van deze Trail.

Alle Cairn Trails bestaan uit één unieke ronde. Start en finish zijn gelegen op het Zwanenplein in Hollum. Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Door het constant geaccidenteerde terrein zijn ook de hoogtemeters niet te onderschatten.

…het hardloopweekend voor jouw loopgroep, je sportieve familieweekend of vrienden- en vriendinnen uit’je!

Inschrijving geopend vanaf 22 November 2020 om 10uur!

TRAIL INFO

PARCOURS

De afstanden tijdens de Vuurtoren Trail Festival Ameland 2021:

Kids Trailrun t/m 7 jr ca. 600m
Kids Trailrun 7 t/m 12 jr ca. 1200m
Start To Trail 6 km
Cani Trail 6 km
Trailrun 12 km
Trailrun 18 km
Cani Trail 18 km
Cor Schnieders Trail 35 km
Ultra Trail 60 km
Ultra Trail Estafette 60 km

 

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden.

De organisatie van Vuurtoren Trail Ameland dankt met name de terreinbeheerders die medewerking verlenen voor de openstelling van de natuurgebieden waardoor het unieke parcours tijdens deze Trail loopt.

Ameland valt onder Natura 2000, beschermd natuurgebied. Wij willen deelnemers erop wijzen dat het niet aan de aandacht mag ontbreken dat door deel te nemen aan de Vuurtorentrail u geniet van een bijzonder natuurgebied op Nederlandse bodem. Overbodig dienen wij als organisatie te vermelden er extra op te zullen toezien dat deelnemers zich houden aan de regels. Geen afval, geen vertrapping en geen afwijking anders dan het volgen van de door ons zorgvuldig uitgepijlde routes.

STOERE KIDS TRAIL

Het allerleukste Feestje tijdens het VuurtorenTrail weekend is wel de KIDS Trail, dit hebben wij echt in ons hart gesloten. Zoveel fanatieke enthousiaste stoere kinderen, die over het ruige parcourtje lopen bij de Vuurtoren, echt genieten!!

Onder De Vuurtoren’ KIDSTRAIL start om 10:00 uur (start- en finish onder de VUURTOREN)

t/m 7 jaar = 1 rondje om de Vuurtoren (ca. 600 mtr.),

8 t/m 12 jaar = 2 rondjes om de Vuurtoren (ca. 1200 mtr.)

Kinderen vanaf 13 jaar kunnen inschrijven voor de 6 KM Start to Trail, liefst onder begeleiding van een volwassene.

En natuurlijk valt hier ook een hele mooie medaille te verdienen voor iedereen!!

 

VERZORGING

6 KM =  2 km | Finish, Koek & Zopie + Erdinger Alkoholfreies Weissbier

12 KM = 5.5 km | Finish, Koek & Zopie +  Erdinger Alkoholfreies Weissbier

18 KM = 12.5 km | Finish, Koek & Zopie + Erdinger Alkoholfreies Weissbier

35 KM = 7 km | 21 km | 29 km tot 15:30 uur | Finish, Koek & Zopie +  Erdinger Alkoholfreies Weissbier

60 KM = 7 km | 17 km | 35 km | 46.5 km | 54 km tot 15:30 uur | Finish, Koek & Zopie + Erdinger Alkoholfreies Weissbier

Vuurtoren Trail Ameland is een bekervrij evenement.

Wij hebben bij de VP’s dus niet de beschikbaarheid over plastic bekers. Uiteraard is het mogelijk de camelback bij te vullen. Op de VP’s zal water en sportdrank verkrijgbaar zijn. Tevens koek, banaan, sinaasappel, snoep en een hartige versnapering.

De tijdsregistratie vindt plaats d.m.v. de Ipico-chip. Deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld.  Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in ontvangst. Vergeet deze chip a.u.b. niet in te leveren om te voorkomen dat wij  €7,50 moeten vorderen voor het niet in ontvangst nemen van de chip.

De uitslagen staan na afloop direct online.

 

LEGENDS TRACKING

De deelnemers aan de Ultra 60 GPX zijn te volgen via Legends Tracking. Klik hier voor de link.

PROGRAMMA

ZATERDAG 20 maart 2021 

35 KM WALK start tussen 7:00-9:00 uur (finishen is mogelijk tot 16:00 uur)

6 KM Cani Trail start om 8:30 uur (limiet 1 uur)

18 KM Cani Trail start om 8:45 uur (limiet 3 uur)

6 KM Challenge UTK + UTL start om 09:15 uur (limiet 1 uur)

6 KM Start to Trail start om 12.00 uur (limiet 1 1/2 uur)

12 KM + UTK start om 13:30 uur (limiet 2 uur)

18 KM + UTL start om 14:00 uur (limiet 3 uur)

Toelichting op het wedstrijdprogramma van  zaterdag:

De 35km Walk start   tussen 7:00-9:00 uur. Deelname aan de 35km Walk is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De 6km Cani Trail start om 8:30 uur. Deelname aan de 6km Cani Trail is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De Cani Trail 18 km start om 8:45 uur(90% onverhard). Deelname aan de Canitrail is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start. 

De 6km Challenge UTK + UTL start  om 9:15 uur. Deze trail is de eerste afstand als onderdeel van de Challenge (6km – 12km – 35km) en de Ultra Challenge (6km – 18km – 60km). Deelname aan de UTK en de UTL is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De 6 km Start to Trail Een afstand voor ‘beginnende beginners’. Een trail voor de beginnende hardloper die eens wil ‘ruiken’  aan een trail. Een uitdagend trailparcours  – ca. 5 km onverhard om vervolgens de laatste kilometer tot aan de finish over asfalt rustig uit te kunnen lopen. De start is op  om 12:00 uur. Let op: er zijn geen prijzen te winnen op deze afstand.

De Vuurtorentrail  12 km + UTK start   om 13:30 uur – voor lopers die eens een Trail wil proberen en voor deelnemers die wat minder trainingsarbeid hebben verricht. (90% onverhard)

De Vuurtorentrail 18 km + UTL start   om 14:00 uur – voor lopers die als onderbouw ongeveer een halve marathon kunnen uitlopen. (90% onverhard). 

 

ZONDAG 21 maart 2021

60 KM Ultra + UTL start om 7:30 uur (limiet 9 uur)

60 KM Ultra Estafette start om 7:30 uur (limiet 8 uur)

35 KM Cani Trail start om 9:15 uur (limiet 5 uur)

12 KM Cani Trail start om 9:30 uur (limiet 2 uur)

Onder De Vuurtoren’ KIDSTRAIL start om 10:00 uur (start- en finish onder de VUURTOREN)  t/m 7 jaar = 1 rondje om de Vuurtoren (ca. 600 mtr.), 8 t/m 12 jaar = 2 rondjes om de Vuurtoren (ca. 1200 mtr.) Kinderen vanaf 13 jaar kunnen inschrijven voor de 6 KM Start to Trail, liefst onder begeleiding van een volwassene.

de Cor Schnieders 35 KM Trail + UTK start om 11:30 uur (limiet 5 uur)

18 KM start om 12:00 uur (limiet 3 uur)

Toelichting op het wedstrijdprogramma van zondag 21 maart:

De Vuurtorentrail ULTRA 60 km + UTL start  om ca. 7:30 uur. (Exacte starttijd maken we bekend kort voor de start i.v.m. watergetij). Een Trail voor zeer gevorderde lange afstand lopers, ultra atleten en duursporters. (98% onverhard). Deelname aan de ULTRA 60 alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk zaterdagavond. De 1e boot zondagochtend arriveert te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De Vuurtorentrail ULTRA 60 km Estafette start  om 7:30 uur.– voor teams bestaande uit drie personen.
– iedere deelnemer loopt een traject van ca 19-22 km.
– teams organiseren zelf vervoer van en naar de wisselpunten. Fietsen is mogelijk.
deelnemer 1 start Hollum > wisselpunt Buren
deelnemer 2 wisselpunt Buren > Oerd > Wisselpunt Buren
deelnemer 3 wisselpunt Buren > Finish Hollum
Ideaal voor teams en deelnemers die wel 18 – 25 kilometer Trail kunnen ervaren maar niet een Ultra 60 km. Deelname aan de ULTRA 60 Estafette alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk zaterdagavond. De 1e boot zondagochtend arriveert te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De Cani Trail 35km startom 9:15 uur. Deelname aan de Cani Trail 35km is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk zaterdagavond. De 1e boot arriveert zondagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De Cani Trail 12 km start  om 9:30 uur(90% onverhard). Deelname aan de Canitrail is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk zaterdagavond. De 1e boot arriveert zondagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De ‘Onder De Vuurtoren’ stoere KIDSTRAIL (t/m 15 jaar) start op om 10:00 uur. Start- en Finish gelegen onder de trots van Ameland, vuurtoren Bornrif. De kids lopen over een stoer trailparcours. De kinderen t/m 7 jaar lopen één rondje van ongeveer 600 m, de kids 8 t/m 12 lopen twee rondjes van 600 m en de jongeren van 13 t/m 15 jaar lopen drie rondjes van 600 m. We vragen alle deelnemers van de andere afstanden hun enthousiasme te laten horen voor deze trailrunnertjes in spé. Deelname KIDSTRAIL alleen mogelijk bij aankomst zaterdagavond. De 1e boot zondagochtend arriveert te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De Vuurtorentrail 35 km + UTK start op  om 11:30 uur – voor gevorderde Trailrunners en lopers die als onderbouw ongeveer een hele marathon kunnen uitlopen. (95% onverhard)

De Vuurtorentrail 18km start op om 12:00 uur – voor lopers die als onderbouw ongeveer een halve marathon kunnen uitlopen. (90% onverhard). 

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Het parcours is heuvelachtig behalve op het strand. Het aantal hoogtemeters is niet noemenswaardig voor de Alpenkenner maar door diversiteit aan ondergrond zeer uitdagend te noemen.

 

Start en finish zijn in het centrum van het pittoreske plaatsje Hollum op het Zwaanplein. Hier zullen activiteiten georganiseerd worden door de lokale horeca. (ongeveer op 5 minuten loopafstand van kleedruimte/sporthal de Slinger)

 

CANI TRAIL

Canitrail

Canitrail is trailrunning met je hond, waarbij je samen een team vormt.

De samenwerking met je hond tijdens het sporten en het samen beleven en genieten van de natuur staan bij canitrailen voorop. Mens en hond zijn hier beide atleet en beschikken over voldoende uithoudingsvermogen.

De afstanden bij canitrail-evenementen beginnen bij ongeveer 8 km en de trail is meestal technischer dan bij canicross evenementen. Snelheid is minder belangrijk. Je hond is met canitrailen, net als bij het canicrossen, met je verbonden door middel van een heupgordel, elastische lijn en een harnas (speciaal hondentuig).

Canitrail is meer dan alleen je hond meenemen tijdens het trailen, het is een aparte sport. Het toelaten van canitrailers op een trailevenement vraagt om een aantal aanvullende voorzorgsmaatregelen, mede in verband met veiligheid en aansprakelijkheid. En zeker niet in de laatste plaatst ten behoeve van dierenwelzijn. Daarom werken wij als organisatie van Vuurtoren Trail  Ameland voor de Canitrail samen met de DCTA, de Dutch CaniTrail Association.

Starten met de hond is enkel en alleen mogelijk op de hiervoor ingerichte afstanden. Voor, tijdens en na de Canitrail zullen er extra voorzieningen zijn voor de canitrail-teams, in het belang van de deelnemende, trouwe viervoeters.

Voor de Canitrail gelden de Richtlijnen van de DCTA.

We verwachten dat de canitrailer zich houdt aan de Gedragsregels van de DCTA.

Minimum leeftijd van de hond per afstand: 

 • Canitrails tot 10 kilometer: vanaf 18 maanden
 • Canitrails van 10 tot 20 kilometer: vanaf 24 maanden
 • Canitrails boven de 20 kilometer: vanaf 30 maanden

Alle canitrail-deelnemers zijn verplicht het paspoort van de deelnemende hond mee te nemen, zodat er op leeftijd gecontroleerd kan worden. Er worden geen eisen gesteld aan entingen van de hond.

Er kan maximaal 1 afstand per hond gelopen worden.

TRAIL RACER SHIRT 2020

Trail Racer Shirt 2020

Ieder jaar proberen we weer een fraai collectors-item te bedenken. Deze 7e editie staat in het teken van de lancering van ons nieuwe logo. Dit logo is dan ook bewerkt en stijlvol afgebeeld op een longsleeve Trailrun shirt in sportieve Heren of Dames pasvorm.

Dit shirt is alleen nog ter plaatse te verkrijgen, alle pre order shirts zijn reeds naar de deelnemers verstuurd.

shirt, vuurtorentrail, ameland, trailrunning, cairn

MILIEU

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport die meer draait om lekker buiten in de natuur te zijn dan om snelheid. Tijd is van ondergeschikt belang! De Vuurtoren Trail loopt door een kwetsbaar gebied en we vragen deelnemers en toeschouwers dan ook om met groot respect met deze natuur om te gaan. Een positieve houding, genieten en respect voor de natuur staan centraal in onze beleving van de trailsport en helpen een positief beeld van de sport bij deelnemers en terreinbeheerders te creëren. Dit is belangrijk voor de sport en de evenementen op de langere termijn. Onze organisatie, kernteam-leden en vrijwilligers zetten zich hier met hart en ziel voor in.

PRAKTISCHE INFO

LOCATIE & BEREIKBAARHIED

Veerboot & auto

Het bootkaartje zal tijdig worden verzonden doch uiterlijk de week voorafgaand aan het evenement. Het bootkaartje is geldig vanaf twee dagen voorafgaand aan Vuurtorentrail Ameland tot en met zondag 21 maart 2021 voor de bootreis Holwerd – Nes. Bij retourvaart naar Holwerd is geen controle, je kan dus retour reizen op elk voor jouw geschikt moment in de week erna. Dit is vooral handig voor deelnemers die nog heerlijk een paar dagen willen uitwaaien op Ameland.

Ameland is bereikbaar met de auto. De overtocht is met de ‘Sier’ of de ‘Oerd’. Het tijdig reserveren van de overtocht kan online bij Wagenborg Passagiersdiensten.

Parkeren is mogelijk bij de steiger van Holwerd. Het is aan te raden om online een parkeerkaart te kopen, zodat wachttijden en oponthoud tijdens het uitrijden zoveel mogelijk beperkt worden.

Busdienst Arriva

Na aankomst met de boot in Nes pak je de bus of de fiets. Er zullen (extra) bussen rijden die rechtstreeks naar sporthal de Slinger gaan. Zaterdag  en zondag  zullen er om 16:15 uur en 18:15 uur bussen rechtstreeks naar de boot rijden. Deze bussen vertrekken vanaf de Oranjeweg. Een retourtje kost €5,00 en is zowel met OV-chip, als contant te betalen bij chauffeur.

Fietsverhuur

Reserveer je tweewieler bij Metz Fietsenverhuur. Op reservering zetten zij je fiets alvast op de steiger van Nes. Na aankomst van de boot pak je je fiets richting accommodatie. Telefoon 0519 – 542417

Start en finish zijn in het centrum van het pittoreske plaatsje Hollum op het Zwaanplein. Hier zullen activiteiten georganiseerd worden door de lokale horeca. (ongeveer op 5 minuten loopafstand van kleedruimte/sporthal de Slinger)

Het afhalen van de startnummers kan bij het wedstrijdsecretariaat. Dit bevindt zich in Sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 in Hollum.

 

INSCHRIJVEN & WIJZIGEN

Inschrijven voor 2021 mogelijk vanaf eind oktober 2020. 

 

Inschrijven Cani Trails: Canitrailers schrijven zich ook in via de inschrijfbutton hier boven. Na inschrijving graag een mail sturen aan info@vuurtorentrail.nl met daarin de Naam, het Ras, de Leeftijd en deelname met 1 of 2 honden. Vuurtoren Trail Ameland is in 2020 wederom een Trail waarbij wij ons conformeren aan de richtlijnen van DCTA.

Inschrijving wijzigen / annuleren / overdragen: 

 • Het wijzigen naar een kortere afstand is slechts (éénmalig) mogelijk tot en met 26 januari 2021 en alleen wanneer de limiet van het aantal inschrijvingen van de betreffende afstand nog niet is behaald. Vanaf 1 februari 2021 is het wijzigen naar een kortere afstand alleen ter plaatse nog mogelijk tegen wijzigingskosten à €3,-. Het verschil in inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd.
 • Overdragen van het startnummer is kosteloos en mogelijk tot 1 februari 2021. De ingeschreven deelnemer kan dit zelf regelen in inschrijven.nl.
 • Overdragen vanaf 1 februari 2021 is alleen nog mogelijk door naamswijziging tijdens accreditatie / afhalen startnummer 20, 21 maart in sporthal de Slinger . Wijzigingskosten contant te voldoen à €3,00.
 • Inschrijving is definitief. Annuleren en/of restitutie verkrijgen is niet mogelijk!

 

STARTNUMMER AFHALEN & KLEEDRUIMTE

Startnummers afhalen en Na-inschrijving: Sporthal de Slinger, kantine SC Amelandia, Hollum:

 • Vrijdag 19 maart 19:30 uur – 21:30 uur
 • Zaterdag 20 maart 09:30 uur – 14:00 uur
 • Zaterdag 20 maart 20:00 uur – 21.00 uur
 • Zondag 21 maart  9:00 uur – 14:00 uur

ZONDAG 21 maart IS HET WEDSTRIJDSECRETARIAAT DE HELE DAG OPEN IN SPORTHAL DE SLINGER, kantine SC Amelandia!

Het afhalen van de startnummers kan bij het wedstrijdsecretariaat. Dit bevindt zich in Sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 in Hollum.

 

De kleedruimte bevindt zich in sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 Hollum. Daar is tevens de mogelijkheid om te douchen.

SC Amelandia

Bedanken wij voor het beschikbaar stellen van hun kantine in Sporthal de Slinger. Vrijdagavond, zaterdag en zondag zorgen vrijwilligers van deze sportvereniging voor jullie Koek & Zopie. Lieve Marian en vrijwilligers enorm bedankt voor jullie gezelligheid en goede zorgen.

 

UITSLAGEN

Bekijk hier de uitslagen van de afstanden gelopen op zaterdag 16 maart 2019.

Bekijk hier de uitslagen van de afstanden gelopen op zondag 17 maart 2019.

Trailrunning gaat om genieten, één worden met de natuur en gezellig na het lopen een biertje drinken met medetrailers. De gelopen tijd is vaak ondergeschikt aan de beleving.

De uitslagen van Vuurtoren Trail Ameland worden z.s.m. na de trails gepubliceerd op uitslagen.nl .

Deelnemers aan de Vuurtorentrail die OVERALL op hun afstand de 1e, 2e of 3e plaats bemachtigen ontvangen een prijs. (niet op de 6 km!). Mannen en vrouwen hebben een afzonderlijk klassement. Categorieën: SEN |35+|45+|55+|65+

 

Op deze afstand zijn prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 mannen overall en vrouwen overall.

De uitslagen van editie 2015 van Vuurtoren Trail Ameland zijn hier terug te vinden.

De uitslagen van editie 2016 van Vuurtoren Trail Ameland zijn hier terug te vinden.

De uitslagen van editie 2017 van Vuurtoren Trail Ameland zijn hier terug te vinden.

De uitslagen van editie 2018 van Vuurtoren Trail Ameland (zaterdag) zijn hier terug te vinden.

De uitslagen van editie 2018 van Vuurtoren Trail Ameland (zondag) zijn hier terug te vinden.

Vergeet niet, tijd is maar relatief 🙂

OVERNACHTINGEN & PARTNERS IN HORECA

Overnachting groepsverblijf

Ben je een individuele loper (zonder hond) en op zoek naar een betaalbare oplossing om te overnachten? Afgelopen jaren ontvingen wij herhaaldelijk deze wens tot overnachten, met name van deelnemers aan de Ultra 60km.

Wij bieden dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om te overnachten in een prettig groepsverblijf, van alle gemakken voorzien en gelegen op fietsafstand van Hollum. Er is de keuze tussen één of twee overnachtingen. Het betreft alleen overnachtingen. Neem eigen slaapzak of bedlinnen mee. Gebruik van keukenfaciliteiten is mogelijk.

Kampeerboerderij 1 nacht €30,00

Kampeerboerderij 2 nachten €60,00

Met onderstaande accommodatie-verschaffers werken wij nauw samen en zij dragen bij aan extra ondersteuning om het evenement te kunnen organiseren:

Accommodatie Hollum:

Recreatiepark Koudenburg | Hotel Dolores | Amelander Kaap | Sier aan Zee

Vuurtoren Trail Ameland accommodatie:

 • Hotel Dolores  op 1 km meter van start en 200 meter van finish!
 • Parc Koudenburg op 1 km meter van start en  1.5 km van finish!
 • Hotel Amelander Kaap op 1 km meter van start- en 1 km van  finish!
 • SIER AAN ZEE onder de vuurtoren op ongeveer 200 meter van start- en 1 km van finish! Alle trail afstanden komen langs Sier aan Zee, leuk voor familie!
 • Bij Hen 1761 500 meter van de start!
 • Qurios op ongeveer 500 meter van de start en 1 km van finish!

Accommodatie Nes:

Productsponsoren en sponsoren die ons extra ondersteunen:

Hotel Dolores | Recreatiepark Koudenburg | Tante An | Westcord Hotel Noordsee | Wagenborg Passagiersdiensten | Pannekoekenhuis Onder de Vuurtoren | Hotel Amelander Kaap | Salomon Nederland | Hotel Nes

Eten & Drinken:

Product sponsors:

Vuurtoren Trail Ameland samenwerkende horeca & accommodatieverschaffers :Hotel Amelander Kaap | Hotel Restaurant Dolores | Restaurant Onder de Vuurtoren | Beachclub Sunset | Eet- en Drinklokaal de Griffel | Stayokay Ameland | Eeterij Tante A’n | Vishandel Metz | Recreatiepark Koudenburg | Hotel de Walvisvaarder | Herberg de Zwaan | Hotel het Zeepaardje | Pizzeria Vulcano | Cafe de Bok

ALGEMENE VOORWAARDEN

Het mogen genieten van de sport in een omgeving als deze is aan regels gebonden. Het is goed ons gezamenlijk te conformeren aan simpele, maar voor de natuur, doeltreffende afspraken.

Jullie kunnen genieten van natuurschoon welke kenmerkend is voor Ameland. De natuur op z’n mooist en dat willen we met z’n allen graag zo houden.
Trailrunning heeft met name in NL de afgelopen jaren een enorme toevlucht genomen. Gelukkig nemen we waar dat trailfanaten zich bewust zijn van die andere beleving, welke we gezamenlijk delen in deze verslavende sport; oog voor de natuur, minder hectiek en meer tijd voor elkaar.

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Cairn Trails & Adventures (onderdeel van Uilekiek Horex Sports & Events) georganiseerde evenementen.

 • We verwachten dat deelnemers over een goede conditie beschikken. Let op: alle afstanden zijn 95% off-road.
 • Deelname is geheel op eigen risico en geheel voor eigen verantwoording.
 • De organisatie, uitgevoerd door Cairn Trails & Adventures (onderdeel van Uilekiek Horex Sport & Events), is behalve wettelijke aansprakelijkheid, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of –plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden, andere calamiteiten of op laste van autoriteiten, waarbij dit redelijkerwijs niet anders kan worden verwacht. Er bestaat geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.
 • De organisatie kan i.v.m. logistieke redenen een limiet voor deelnemersaantallen instellen.
 • Alle evenementen zijn inclusief tijdsregistratie. (bij Kidstrail onder voorbehoud afhankelijk van locatie start- finish overige afstanden)
 • Deelnemers volgen aanwijzingen van parcourswachters/vrijwilligers altijd op en dienen zich te gedragen als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie.
 • Met toestemming van lokale bestuurders en terreinbeheerders voert deze trail door grotendeels beschermde natuurgebieden. Wij vragen jullie met klem geen schade te veroorzaken of afval achter te laten. Waarneming hiervan leidt tot diskwalificatie. Wildplassen in en nabij het start/finish gedeelte is streng verboden. Bij het niet opvolgen van aanwijzingen door organisatie, politie en verkeersregelaars worden deelnemers uitgesloten van deelname.
 • Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Een van de grondslagen is dat wij als organisatie toestemming hebben van onze deelnemers om de (gewone) persoonsgegevens te verwerken voor administratie, nieuwsbrief en/of eventuele tijdsregistratie. Met het akkoord verklaren van de algemene voorwaarden en de privacyverklaring (zie bijlage) geeft de deelnemer aan gekend te zijn in ons handelen met deze door deelnemer verstrekte NAW gegevens en hiermee dan ook toestemming geeft zijn/haar NAW gegevens op verantwoordelijke wijze te gebruiken.
 • Wij geven een deelnemerslijst bestaande uit @mail adres met naam indien strikt noodzakelijk voor het uitvoeren van het evenement aan uitvoerende organisaties waarmee een verwerkersovereenkomst is opgesteld (denk aan inschrijving en tijdsregistratie) en betrokken terreinbeheerder(s) en andere autoriteiten.

SALOMON VUURTOREN TRAIL FESTIVAL:

 • Het wijzigen naar een kortere afstand is slechts (éénmalig) mogelijk tot en met 26 januari 2021 en alleen wanneer de limiet van het aantal inschrijvingen van de betreffende afstand nog niet is behaald. Vanaf 1 februari 2021 is het wijzigen naar een kortere afstand alleen ter plaatse nog mogelijk tegen wijzigingskosten à €3,-. Het verschil in inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd.
 • Overdragen van het startnummer is kosteloos en mogelijk tot 1 februari 2021. De ingeschreven deelnemer kan dit zelf regelen in inschrijven.nl.
 • Overdragen vanaf 1 februari 2021 is alleen nog mogelijk door naamswijziging tijdens accreditatie / afhalen startnummer 20, 21, 22 maart in sporthal de Slinger . Wijzigingskosten contant te voldoen à €3,00.
 • Inschrijving is definitief. Annuleren en/of restitutie verkrijgen is niet mogelijk!

vuurtorentrail, ameland, trailrunning, cairn, canitrail

Naast de Algemene voorwaarden van de Vuurtorentrail gelden voor canitrailers ook de volgende voorwaarden.

Neem deze voor aanvang van de canitrail aandachtig door.

 • De organisatie en/of Race-director behouden zich het recht de canitrailer te controleren op naleving van de Richtlijnen van de DCTA.
 • Deelname aan de Canitrail is volledig op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk bij ongevallen, schade of overlijden van de hond.

Hieronder volgen enkele punten van richtlijnen van de DCTA:

 • De eigenaar van de deelnemende hond is verplicht een WA-verzekering te hebben, waarin de hond onder de dekking valt.
 • We verwachten dat de deelnemende hond fysiek en mentaal in staat is om de desbetreffende afstand te canitrailen (de hond is goed getraind, fit en gezond).
 • De canitrailer is te allen tijde verantwoordelijk voor zijn/haar hond.
 • De canitrailer houdt voldoende afstand van andere deelnemers en omstanders.
 • Alle honden zijn voor, tijdens en na de trail aangelijnd.
 • De canitrailer ruimt de uitwerpselen van de hond op, op en rond het evenemententerrein.
 • De canitrailer maakt gebruik van een canitrail uitrusting: harnas, elastische lijn en heupgordel.
 • De canitrailer neemt water mee voor zijn/haar hond.
 • Het welzijn van de hond staat altijd voorop.

Salomon Vuurtoren Trail Festival Ameland is tot stand gekomen door samenwerking HPCH en Uilekiek Horeca Sports & Events

TARIEVEN

Tarieven ( inclusief bootkaartje):

6km Start to Trail | € 30,25

12km Trail              | € 35,50

18km Trail              | € 38,00

35km Trail              | € 44,25

60km Ultra Trail   | € 54,00

60km Ultra Estafette | € 109,00 (incl 3 boottickets)

Challenge UTK 6|12|35km Trail | € 99,50 (deelnemers aan de UTK ontvangen een extra wedstrijdherinnering)

Challenge UTL 6|18|60km Trail |€ 105,00 (deelnemers aan de UTL ontvangen een extra wedstrijdherinnering)

Walk 35km                | € 39,30

 

Stoere Kids Trail t/m 7 jaar       |€ 7,50

Stoere Kids Trail 8 t/m 12 jaar | € 8,50

 

6km Cani Trail | € 38,00 (incl bootticket voor je trouwe viervoeter)

12km Cani Trail | € 43,45 (incl bootticket voor je trouwe viervoeter)

18km Cani Trail | € 45,95 (incl bootticket voor je trouwe viervoeter)

35km Cani Trail | € 51,90  (incl bootticket voor je trouwe viervoeter)