Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Vuurtoren Trail & Walk Ameland

Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024

”Misschien wel de allermooiste natuur Trailrun op NL bodem…, zeker de aller allerstoerste Kids Trail”.

De 9e editie van het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal worden georganiseerd het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024. Diverse afstanden voor beginners en gevorderden, een stoere Vuurtoren Kids Trail,  diverse Canitrails, de competitieve challenges

De Vuurtorentrail start ook dit jaar met een sportieve massastart (op lijn) op het strand en finisht in het pittoreske centrum van het Westelijk op Ameland gelegen Hollum.

Jaarlijks proberen we het programma te voorzien van een positieve draai. Op die manier proberen we voor de vele terugkerende deelnemers van dit Trailrun & Walk Festival op Ameland ieder jaar te vernieuwen en enkele afstanden te wijzigen van lengte en parcours. Het programma voor 2024 is nog niet bekend, dat zullen wij  vernieuwen en gaan wij ons nog over beraden. 

 

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door het programma aan activiteiten verdeeld over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Ook in 2023 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en accommodatie verschaffers van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteunt door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren Ameland als baken van deze Trail.

Alle Cairn Trails bestaan uit één unieke ronde. Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Door het constant geaccidenteerde terrein zijn ook de hoogtemeters niet te onderschatten.

…het hardloopweekend voor jouw loopgroep, je sportieve familieweekend of vrienden- en vriendinnen uit’je!

Inschrijving opent eind oktober 2023.

TRAIL INFO

PARCOURS

Niet eerder op Waddendiamant Ameland geweest? Dit wordt een onvergetelijk avontuur! Pittig parcours dus rustig aan, van start. Ultieme uitdaging en gegarandeerde diversiteit in het parcours van alle afstanden. Duin en strand wisselen elkaar af met hier en daar speelse bossen. Zandpaden voor het zware werk en genieten van de vele single tracks. Menigeen zal na afloop beamen inderdaad ‘misschien wel de allermooiste Trail van Nederland’ te hebben gelopen. Niet voor niets komend veel deelnemers al jaren terug om een andere afstand of grotere uitdaging aan te gaan.

De afstanden tijdens de Vuurtoren Trail Festival Ameland: (programma 2024 nog niet bekend!!)

Kids Trailrun t/m 7 jr. 600 m
Kids Trailrun 8 t/m 12 jr. 1200 m
Start to Trail 6 km
Canitrail 6, 12, 21 km
Trailrun 12, 21, 42 km
Ultra Trailrun 70 km
WALK 21 km
WALK 12 km

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden.

De organisatie van Vuurtoren Trail Ameland dankt met name de terreinbeheerders die medewerking verlenen voor de openstelling van de natuurgebieden waardoor het unieke parcours tijdens deze Trail loopt.

Ameland valt onder Natura 2000, beschermd natuurgebied. Wij willen deelnemers erop wijzen dat het niet aan de aandacht mag ontbreken dat door deel te nemen aan de Vuurtorentrail u geniet van een bijzonder natuurgebied op Nederlandse bodem. Overbodig dienen wij als organisatie te vermelden er extra op te zullen toezien dat deelnemers zich houden aan de regels. Geen afval, geen vertrapping en geen afwijking anders dan het volgen van de door ons zorgvuldig uitgepijlde routes.

STOERE KIDS TRAIL

Het allerleukste feestje tijdens het Vuurtoren Trail weekend is wel de KIDS Trail, dit hebben wij echt in ons hart gesloten. Zoveel fanatieke enthousiaste stoere kinderen, die over het ruige parcourtje lopen onder de Vuurtoren, echt genieten!!

Onder De Vuurtoren’ KIDSTRAIL start om 10:00 uur (start- en finish onder de VUURTOREN)

t/m 7 jaar = 1 rondje om de Vuurtoren (ca. 600 mtr.),

8 t/m 12 jaar = 2 rondjes om de Vuurtoren (ca. 1200 mtr.)

Kinderen vanaf 13 jaar kunnen inschrijven voor de 6 KM Start to Trail, liefst onder begeleiding van een volwassene.

 

 

VERZORGING

Voedingsposten: 

6 KM = Finish

12 KM = 6km | Finish

21 KM = 7km | 15km | Finish

42 KM = 7km | 18km | 36km | Finish

70 KM = 17km | 39km | 56km | 64km | Finish

Deelnemers van de WALK ontvangen tegen het einde van de loop een verrassing! 😉

Vuurtoren Trail Ameland is een bekervrij evenement.

Wij hebben bij de VP’s dus niet de beschikbaarheid over plastic bekers. Uiteraard is het mogelijk de camelback bij te vullen. Op de VP’s zal water en sportdrank verkrijgbaar zijn. Tevens chips, banaan, sinaasappel, snoep, chocolade en pinda’s. En een praatje of bemoedigende glimlach van onze vrijwilligers 😉 !

Tijdens de Canitrail wedstrijden voorzien we onze verzorgingsposten van grote afkoel/drinkwater containers. Grote bakken waaruit jouw maatje kan drinken of in kan afkoelen met zijn poten.

De tijdsregistratie vindt plaats d.m.v. de Ipico-chip. Deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld.  Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in ontvangst. Vergeet deze chip a.u.b. niet in te leveren om te voorkomen dat wij  €7,50 moeten vorderen voor het niet in ontvangst nemen van de chip.

De uitslagen staan na afloop  online.

 

PROGRAMMA

Afstanden, tijdslimieten en starttijden 

Het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal bestaan uit verschillende afstanden, inclusief  de stoere KidsTrail,  Cani Trails en sinds 2021 ook een WALK 21 + 42 km.

(onder voorbehoud)
ZATERDAG  Limiet
09:00 uur 6 km UTK + UTL* 1 uur
09:15 uur 21 km Cani Trail* 3 uur
09:30 uur 6 km Canitrail* 1 uur
10:00 uur 21 km WALK* 6 uur
12:30 uur 6 km Start to Trail 1 uur
13:30 uur 12 km TRAIL + UTK 2 uur
13:00 uur 21 km TRAIL + UTL 3 uur

* = deelname alleen mogelijk bij aankomst op vrijdagavond

**= starttijd is geprogrammeerd op aankomst boot zonder vertraging!  Echter voor het tot rust komen van jouw trouwe viervoeter is het advies om de dag ervoor te arriveren. Wanneer boot vertraging heeft ligt het risico bij de deelnemer, niet bij onze organisatie.

Toelichting op het wedstrijdprogramma van  zaterdag.

De 21 km Walk start op zaterdag   Deelname aan de 21 km Walk is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De 6km Cani Trail start op zaterdag Deelname aan de 6km Cani Trail is mogelijk met aankomst eerst boot. 

De Cani Trail 21 km start op zaterdag . (90% onverhard). Deelname aan de Canitrail is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start. 

De 6km Challenge UTK + UTL start op zaterdag . Deze trail is de eerste afstand als onderdeel van de Challenge (6km – 12km – 42 km) en de Ultra Challenge (6km – 21km – 70km). Deelname aan de UTK en de UTL is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De 6 km Start to Trail Een afstand voor ‘beginnende beginners’. Een trail voor de beginnende hardloper die eens wil ‘ruiken’  aan een trail. Een uitdagend trailparcours  – ca. 5 km onverhard om vervolgens de laatste kilometer tot aan de finish over asfalt rustig uit te kunnen lopen. De start is op zaterdag  om 12:30 uur. Let op: er zijn geen prijzen te winnen op deze afstand.

De Vuurtorentrail  12 km + UTK start  op zaterdag  om 13:30 uur – voor lopers die eens een Trail wil proberen en voor deelnemers die wat minder trainingsarbeid hebben verricht. (99% onverhard)

De Vuurtorentrail 21 km + UTL start  op zaterdag  om 13:00 uur – voor lopers die als onderbouw ongeveer een halve (weg) marathon kunnen uitlopen. (99% onverhard). 

(starttijden onder voorbehoud )
ZONDAG  Limiet
06:30 uur Ultra 70 km TRAIL + UTL* 10 uur
09:30 uur 12 km WALK* 4 uur
09:00 uur 42 km TRAIL + UTK * 6 uur
10:00 uur t/m 7 jr. Kids Trail * 600m n.v.t.
10:15 uur 8 t/m 12 jr. Kids Trail * 1200m n.v.t.
12:00 uur 12 km Canitrail ** 2 uur
12:30 uur 21 km TRAIL  4 uur

*= deelname alleen mogelijk bij aankomst zaterdagavond of eerder.

**= deelname is mogelijk na aankomst eerste boot. Ons advies is echter de dag ervoor te arriveren om te voorkomen dat deelnemer en hond in de stress schieten. Wanneer boot vertraging heeft ligt het risico bij de deelnemer, niet bij onze organisatie.

Toelichting op het wedstrijdprogramma van zondag:

De Vuurtorentrail ULTRA 70 km + UTL start op zondagochtend  om ca. 6:30 uur. (Exacte starttijd maken we bekend kort voor de start i.v.m. watergetij). Een Trail voor zeer gevorderde lange afstand lopers, ultra atleten en duursporters. (99% onverhard). Deelname aan de ULTRA 70 alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk zaterdagavond. De 1e boot zondagochtend arriveert te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

Onder De Vuurtoren’ KIDSTRAIL start om 10:00 uur (start- en finish onder de VUURTOREN)  t/m 7 jaar = 1 rondje om de Vuurtoren (ca. 600 mtr.), 8 t/m 12 jaar = 2 rondjes om de Vuurtoren (ca. 1200 mtr.) Kinderen vanaf 13 jaar kunnen inschrijven voor de 6 KM Start to Trail, liefst onder begeleiding van een volwassene. We vragen alle deelnemers van de andere afstanden hun enthousiasme te laten horen voor deze trailrunnertjes in spé. Deelname KIDSTRAIL alleen mogelijk bij aankomst zaterdagavond. De 1e boot zondagochtend arriveert te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De Cani Trail 12 km start om 12:00 uur(99% onverhard). 

De Vuurtorentrail 42 km + UTK start om 09:00 uurvoor gevorderde Trailrunners en lopers die als onderbouw ongeveer een hele marathon kunnen uitlopen. (99% onverhard)

De Vuurtorentrail 21 km start om 12:30 uurvoor lopers die als onderbouw ongeveer een halve marathon kunnen uitlopen. (90% onverhard). 

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Het parcours is heuvelachtig behalve op het strand.

Start zal plaatsvinden op strand Hollum, nabij Beachclub the Sunset. Hou hier rekening mee wat betreft de starttijden. Van sporthal naar Start op strand Hollum is ca. 2 kilometer. Mooie afstand om in dribbel alvast op te warmen 🙂

Finish is in het centrum van het pittoreske plaatsje Hollum. Dit is op 5 minuten wandeltempo van de sporthal.

 

CANI TRAIL

Canitrail

Canitrail is trailrunning met je hond, waarbij je samen een team vormt.

De samenwerking met je hond tijdens het sporten en het samen beleven en genieten van de natuur staan bij canitrailen voorop. Mens en hond zijn hier beide atleet en beschikken over voldoende uithoudingsvermogen.

De afstanden bij canitrail-evenementen beginnen bij ongeveer 6 km en de trail is meestal technischer dan bij canicross evenementen. Snelheid is minder belangrijk. Je hond is met canitrailen, net als bij het canicrossen, met je verbonden door middel van een heupgordel, elastische lijn en een harnas (speciaal hondentuig).

Canitrail is meer dan alleen je hond meenemen tijdens het trailen, het is een aparte sport. Het toelaten van canitrailers op een trailevenement vraagt om een aantal aanvullende voorzorgsmaatregelen, mede in verband met veiligheid en aansprakelijkheid. En zeker niet in de laatste plaatst ten behoeve van dierenwelzijn. Daarom werken wij als organisatie van Vuurtoren Trail  Ameland voor de Canitrail samen met de DCTA, de Dutch CaniTrail Association.

Starten met de hond is enkel en alleen mogelijk op de hiervoor ingerichte afstanden. Voor, tijdens en na de Canitrail zullen er extra voorzieningen zijn voor de canitrail-teams, in het belang van de deelnemende, trouwe viervoeters.

Voor de Canitrail gelden de Richtlijnen van de DCTA.

We verwachten dat de canitrailer zich houdt aan de Gedragsregels van de DCTA.

Minimum leeftijd van de hond per afstand: 

 • Canitrails tot 10 kilometer: vanaf 18 maanden
 • Canitrails van 10 tot 20 kilometer: vanaf 24 maanden
 • Canitrails boven de 20 kilometer: vanaf 30 maanden

Alle canitrail-deelnemers zijn verplicht het paspoort van de deelnemende hond mee te nemen, zodat er op leeftijd gecontroleerd kan worden. Er worden geen eisen gesteld aan entingen van de hond.

Er kan maximaal 1 afstand per hond gelopen worden.

TRAIL RACER SHIRT 2023

VTA Trail Racer Shirt 2023

Ieder jaar weer proberen voor dit bijzondere Trailrun Festival een uniek shirt te presenteren.

Een functioneel Trailrun shirt verkrijgbaar in Heren en Dames pasvorm. Als Pre-Order €19,95 te bestellen bij inschrijving.

Vergeten te bestellen? Mail info@vuurtorentrail.nl en wij maken jouw reservering alsnog in order middels een Tikkie.

LET OP: shirts worden éénmalig gemaakt en zijn op reservering te bestellen. We overhandigen dit mooie exemplaar bij het afhalen van jouw startnummer op Ameland!

 

 

 

Foto's

Ze is met name bekend door haar vaktechnische wijze van natuur fotografie. Fascinerend mooie beelden van wat de Wadden zoal te bieden hebben en niet voor niets valt zij nu en dan in de prijzen.

Klik HIER voor de reportage zaterdag 3 oktober 2020.

Klik HIER voor de reportage zondag 4 oktober 2020.

En wil zo’n herinnering bestellen bij Anja, dan is dat mogelijk op DEZE website. Anja levert op aanvraag ook op linnen, aluminimum en andere opties.

MILIEU

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport die meer draait om lekker buiten in de natuur te zijn dan om snelheid. Tijd is van ondergeschikt belang! De Vuurtoren Trail loopt door een kwetsbaar gebied en we vragen deelnemers en toeschouwers dan ook om met groot respect met deze natuur om te gaan. Een positieve houding, genieten en respect voor de natuur staan centraal in onze beleving van de trailsport en helpen een positief beeld van de sport bij deelnemers en terreinbeheerders te creëren. Dit is belangrijk voor de sport en de evenementen op de langere termijn. Onze organisatie, kernteam-leden en vrijwilligers zetten zich hier met hart en ziel voor in.

PRAKTISCHE INFO

LOCATIE & BEREIKBAARHIED

Veerboot & auto

Het bootkaartje zal tijdig worden verzonden doch uiterlijk de week voorafgaand aan het evenement. Het bootkaartje is geldig vanaf twee dagen voorafgaand aan Vuurtorentrail Ameland tot en met zondag 17 maart 2024 voor de bootreis Holwerd – Nes. Bij retourvaart naar Holwerd is geen controle, je kan dus retour reizen op elk voor jouw geschikt moment in de week erna. Dit is vooral handig voor deelnemers die nog heerlijk een paar dagen willen uitwaaien op Ameland.

Ameland is bereikbaar met de auto. De overtocht is met de ‘Sier’ of de ‘Oerd’. Het tijdig reserveren van de overtocht kan online bij Wagenborg Passagiersdiensten.

Parkeren is mogelijk bij de steiger van Holwerd.

Busdienst Arriva

Na aankomst met de boot in Nes pak je de bus of de fiets. Er zullen (extra) bussen rijden die rechtstreeks naar sporthal de Slinger gaan. Zaterdag  en zondag  zullen er om 16:15 uur en 18:15 uur bussen rechtstreeks naar de boot rijden. Deze bussen vertrekken vanaf de Oranjeweg. Een retourtje kost €5,00 en is zowel met OV-chip, als contant te betalen bij chauffeur.

Fietsverhuur

Reserveer je tweewieler bij Metz Fietsenverhuur. Op reservering zetten zij je fiets alvast op de steiger van Nes. Na aankomst van de boot pak je je fiets richting accommodatie. Telefoon 0519 – 542417

Het afhalen van de startnummers kan bij het wedstrijdsecretariaat. Dit bevindt zich in Sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 in Hollum.

 

INSCHRIJVEN & WIJZIGEN

inschrijving gaat open eind oktober 2023.

Inschrijven Cani Trails: Canitrailers schrijven zich ook in via de inschrijfbutton hier boven. Na inschrijving graag een mail sturen aan info@vuurtorentrail.nl met daarin de Naam, het Ras, de Leeftijd en deelname met 1 of 2 honden. Vuurtoren Trail Ameland is in 2023 wederom een Trail waarbij wij ons conformeren aan de richtlijnen van DCTA.

Inschrijving wijzigen / annuleren / overdragen: 

 • Het wijzigen naar een kortere afstand is slechts (éénmalig) mogelijk tot en met 31 december 2023 en alleen wanneer de limiet van het aantal inschrijvingen van de betreffende afstand nog niet is behaald. Vanaf 1 januari 2024 is het wijzigen naar een kortere afstand alleen ter plaatse nog mogelijk tegen wijzigingskosten à €3,-. Het verschil in inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd.
 • Overdragen van het startnummer is kosteloos en mogelijk tot 1 januari 2024. De ingeschreven deelnemer kan dit zelf regelen in inschrijven.nl.
 • Overdragen vanaf 1 januari 2024 is alleen nog mogelijk door naamswijziging tijdens accreditatie / afhalen startnummer in sporthal de Slinger . Wijzigingskosten contant te voldoen à €3,00.
 • Inschrijving is definitief. Annuleren en/of restitutie verkrijgen is niet mogelijk!

 

STARTNUMMER AFHALEN & KLEEDRUIMTE

Startnummers afhalen en Na-inschrijving: Sporthal de Slinger, kantine SC Amelandia, Hollum:

 • Vrijdag 19:30 uur – 21:30 uur
 • Zaterdag  8:00 uur – 14:00 uur
 • Zaterdag  20:00 uur – 21.00 uur
 • Zondag  8:00 uur – 14:00 uur

Het afhalen van de startnummers kan bij het wedstrijdsecretariaat. Dit bevindt zich in  of buiten naast Sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 in Hollum.
De kleedruimte bevindt zich in sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 Hollum.

SC Amelandia

Bedanken wij voor het beschikbaar stellen van hun kantine in Sporthal de Slinger. Vrijdagavond, zaterdag en zondag zorgen vrijwilligers van deze sportvereniging voor jullie Koek & Zopie. Lieve vrijwilligers enorm bedankt voor jullie gezelligheid en goede zorgen.

 

UITSLAGEN

 

Trailrunning gaat om genieten, één worden met de natuur en gezellig na het lopen een biertje drinken met medetrailers. De gelopen tijd is vaak ondergeschikt aan de beleving.

De uitslagen van Vuurtoren Trail Ameland worden z.s.m. na de trails gepubliceerd op uitslagen.nl :

2023: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023031850088

Deelnemers aan de Vuurtorentrail die OVERALL op hun afstand de 1e, 2e of 3e plaats bemachtigen ontvangen een prijs. (niet op de 6 km!). Mannen en vrouwen hebben een afzonderlijk klassement.

Vergeet niet, tijd is maar relatief 🙂

OVERNACHTINGEN & PARTNERS IN HORECA

Accommodatie Hollum:

 Hotel Dolores | Sier aan Zee 

Vuurtoren Trail Ameland accommodatie:

  • Hotel Dolores  op 1 km meter van start en 200 meter van finish!
  • SIER AAN ZEE onder de vuurtoren op ongeveer 200 meter van start- en 1 km van finish! Alle trail afstanden komen langs Sier aan Zee, leuk voor familie!
  • Bij Hen 1761 500 meter van de start!

Accommodatie Nes:

Productsponsoren en sponsoren die ons extra ondersteunen:

Hotel Dolores |  Tante An | Westcord Hotel Noordsee | Wagenborg Passagiersdiensten | Pannekoekenhuis Onder de Vuurtoren | Hotel Amelander Kaap | Salomon Nederland | Hotel Nes

Eten & Drinken:

Product sponsors:

Vuurtoren Trail Ameland samenwerkende horeca & accommodatieverschaffers :Hotel Amelander Kaap | Hotel Restaurant Dolores | Restaurant Onder de Vuurtoren | Beachclub Sunset | Eet- en Drinklokaal de Griffel | Stayokay Ameland | Eeterij Tante A’n | Vishandel Metz | Herberg de Zwaan | Hotel het Zeepaardje | Pizzeria Vulcano | Cafe de Bok

ALGEMENE VOORWAARDEN

Het mogen genieten van de sport in een omgeving als deze is aan regels gebonden. Het is goed ons gezamenlijk te conformeren aan simpele, maar voor de natuur, doeltreffende afspraken.

Jullie kunnen genieten van natuurschoon welke kenmerkend is voor Ameland. De natuur op z’n mooist en dat willen we met z’n allen graag zo houden.
Trailrunning heeft met name in NL de afgelopen jaren een enorme toevlucht genomen. Gelukkig nemen we waar dat trailfanaten zich bewust zijn van die andere beleving, welke we gezamenlijk delen in deze verslavende sport; oog voor de natuur, minder hectiek en meer tijd voor elkaar.

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Cairn Trails & Adventures (onderdeel van Uilekiek Horex Sports & Events) georganiseerde evenementen.

 • We verwachten dat deelnemers over een goede conditie beschikken. Let op: alle afstanden zijn 95% off-road.
 • Deelname is geheel op eigen risico en geheel voor eigen verantwoording.
 • De organisatie, uitgevoerd door Cairn Trails & Adventures (onderdeel van Uilekiek Horex Sport & Events), is behalve wettelijke aansprakelijkheid, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of –plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden, andere calamiteiten of op laste van autoriteiten, waarbij dit redelijkerwijs niet anders kan worden verwacht. Er bestaat geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.
 • De organisatie kan i.v.m. logistieke redenen een limiet voor deelnemersaantallen instellen.
 • Alle evenementen zijn inclusief tijdsregistratie. (bij Kidstrail onder voorbehoud afhankelijk van locatie start- finish overige afstanden)
 • Deelnemers volgen aanwijzingen van parcourswachters/vrijwilligers altijd op en dienen zich te gedragen als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie.
 • Met toestemming van lokale bestuurders en terreinbeheerders voert deze trail door grotendeels beschermde natuurgebieden. Wij vragen jullie met klem geen schade te veroorzaken of afval achter te laten. Waarneming hiervan leidt tot diskwalificatie. Wildplassen in en nabij het start/finish gedeelte is streng verboden. Bij het niet opvolgen van aanwijzingen door organisatie, politie en verkeersregelaars worden deelnemers uitgesloten van deelname.
 • Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Een van de grondslagen is dat wij als organisatie toestemming hebben van onze deelnemers om de (gewone) persoonsgegevens te verwerken voor administratie, nieuwsbrief en/of eventuele tijdsregistratie. Met het akkoord verklaren van de algemene voorwaarden en de privacyverklaring (zie bijlage) geeft de deelnemer aan gekend te zijn in ons handelen met deze door deelnemer verstrekte NAW gegevens en hiermee dan ook toestemming geeft zijn/haar NAW gegevens op verantwoordelijke wijze te gebruiken.
 • Wij geven een deelnemerslijst bestaande uit @mail adres met naam indien strikt noodzakelijk voor het uitvoeren van het evenement aan uitvoerende organisaties waarmee een verwerkersovereenkomst is opgesteld (denk aan inschrijving en tijdsregistratie) en betrokken terreinbeheerder(s) en andere autoriteiten.

SALOMON VUURTOREN TRAIL FESTIVAL:

 • Het wijzigen naar een kortere afstand is slechts (éénmalig) mogelijk tot en met 31 december 2023 en alleen wanneer de limiet van het aantal inschrijvingen van de betreffende afstand nog niet is behaald. Vanaf 1 januari 2024 is het wijzigen naar een kortere afstand alleen ter plaatse nog mogelijk tegen wijzigingskosten à €3,-. Het verschil in inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd.
 • Overdragen van het startnummer is kosteloos en mogelijk tot 1 januari 2024. De ingeschreven deelnemer kan dit zelf regelen in inschrijven.nl.
 • Overdragen vanaf 1 januari 2024 is alleen nog mogelijk door naamswijziging tijdens accreditatie / afhalen startnummer in maart in sporthal de Slinger . Wijzigingskosten contant te voldoen à €3,-
 • Inschrijving is definitief. Annuleren en/of restitutie verkrijgen is niet mogelijk!

vuurtorentrail, ameland, trailrunning, cairn, canitrail

Naast de Algemene voorwaarden van de Vuurtorentrail gelden voor canitrailers ook de volgende voorwaarden.

Neem deze voor aanvang van de canitrail aandachtig door.

 • De organisatie en/of Race-director behouden zich het recht de canitrailer te controleren op naleving van de Richtlijnen van de DCTA.
 • Deelname aan de Canitrail is volledig op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk bij ongevallen, schade of overlijden van de hond.

Hieronder volgen enkele punten van richtlijnen van de DCTA:

 • De eigenaar van de deelnemende hond is verplicht een WA-verzekering te hebben, waarin de hond onder de dekking valt.
 • We verwachten dat de deelnemende hond fysiek en mentaal in staat is om de desbetreffende afstand te canitrailen (de hond is goed getraind, fit en gezond).
 • De canitrailer is te allen tijde verantwoordelijk voor zijn/haar hond.
 • De canitrailer houdt voldoende afstand van andere deelnemers en omstanders.
 • Alle honden zijn voor, tijdens en na de trail aangelijnd.
 • De canitrailer ruimt de uitwerpselen van de hond op, op en rond het evenemententerrein.
 • De canitrailer maakt gebruik van een canitrail uitrusting: harnas, elastische lijn en heupgordel.
 • De canitrailer neemt water mee voor zijn/haar hond.
 • Het welzijn van de hond staat altijd voorop.

Salomon Vuurtoren Trail Festival Ameland is tot stand gekomen door samenwerking HPCH en Uilekiek Horeca Sports & Events

TARIEVEN

Tarieven 2023 ( EXCLUSIEF bootkaartje)

6 km Start to Trail € 19,50
12 km Trail € 24,75
21 km Trail € 27,50
42 km ‘Cor Schnieders’ Trail € 35,50
70 km Ultra Trail (incl Track&Trace) € 66,75
21 km WALK € 19,25
12 km WALK € 15,75
2 dgse Challenge UTK 6|12|42 km € 78,75
2 dgse Challenge UTL 6|21|70 km € 98,75
Stoere ‘Onder de Vuurtoren’ Kids Trail (excl bootticket) € 10,50
Stoere ‘Onder de Vuurtoren’ Kids Trail (excl bootticket) € 11,50
6 km Cani Trail € 20,50
12 km Cani Trail € 25,75
21 km Cani Trail € 28,50
× Stuur ons een berichtje