Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

wijcklooptrail, wijk aan zee, trailrunningvuurtorentrail, ameland, trailrunning, cairn

WijckloopTrail

Datum: zondag 16 februari 2020

De Wijckloop, ooit begonnen in 2010 als hardloopevenement heeft alle ingrediënten voor een fantastische Trailrun in Noord Holland op het terrein van PWN. Met respect voor de wedstrijdnaam is gekozen voor de WijckloopTrail.

De Wijckloop laten voortbestaan. Dat was de opzet van InHolland (Haarlem) studenten sportkunde in samenwerking met de organisatie van avontuurlijke hardloopevenementen door de natuur, Cairn Trails & Adventures. En dit is gelukt, we zijn blij jou te kunnen verwelkomen aan de start van de 11e editie, zondag 16 februari 2020. Start- en Finish zal als vanouds worden ingericht bij Heliomare – Wijk aan Zee.

Trail info

Parcours

De afstanden tijdens de WijckloopTrail 2020:

Kids Trailrun t/m 12 jr 1.5 km
Start To Trail 5 km
Trailrun 10 km
Trailrun 16 km
Trailrun 31 km

De 5km gaat rondom Heliomare en bestaat uit 2 rondjes door de duinen. Het parcours van de WijckloopTrail 10 en 16 km ( afstand kan enigszins afwijken) gaat via het strand en de strandopgang van Heemskerk door het Kennemerduin- gebied terug naar Wijk aan Zee. De route is uniek en gaat over strand, door de duinen, onverharde paden, over heuvels, de Kruisberg en maakt gebruik van de mooie natuurlijke omgeving. Onderweg kunt u onder andere Schotse Hooglanders tegenkomen. Onthoud dat wij te gast zijn in dit natuurgebied, dat het leefgebied is van vele dieren. Laat u hen niet schrikken, maar houd rekening met hen.

De nieuwe afstand over 31 kilometer is een combinatie van hierboven omschreven 16 km met een unieke lus richting het Noordelijk gelegen Castricum.

Voor alle afstanden betreft het een pittig parcours. Geniet van de veelzijdige en uitdagende route en de schitterende omgeving van dit strand- duin en bosgebied.

Tijdens een laatste briefing nét voor de start ontvang je de laatste belangrijke details mbt jouw gekozen afstand. De bekende fluor-gele markeerpijlen van Cairn zullen het overgrote deel van het parcours markeren.

Stoere Kids Trail

Een nieuwe Trail betekent voor Cairn natuurlijk ook een aanwinst aan een nieuwe Kids Trail.

Voor de atleetjes van de toekomst, leeftijd tot en met 12 jaar, markeren we een afwisselend parcours vlakbij Heliomare. Ouders, Opa’s Oma’s, broertje, zusjes en overige supporters kunnen als toeschouwer meelopen of meekijken en uiteraard uw kanjer(s) aanmoedigen.

Verzorging

Op de verschillende afstanden natuurlijk diverse goed uitgeruste voedingsposten. Water, sportdrank, zoutjes, wine gums, chocolade en vers fruit zijn zoal producten die ons vriendelijke team van vrijwilligers voorschotelt.

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport. Waar voorheen de Wijckloop circa iedere 5 km een waterpost had staan heeft de nieuwe WijckloopTrail minder frequent een verzorgingspost staan. Deze verzorgingsposten zijn niet alleen ingericht met water en sportdrank. Naast water en sportdrank van TAILWIND verstrekken onze vrijwilligers energiehoudende producten als zoetwaren, zoutjes en fruit.

Wij streven naar een optimale verzorging tijdens de WijckloopTrail. Een goede voorbereiding door jezelf is echter minstens zo belangrijk om verantwoord deel te nemen aan deze Cairntrail; het is een uitdagend en fantastisch parcours, waar goede trainings- voorbereiding zeker lonend zal zijn.

VERZORGINGSPOSTEN WLT 2020
AFSTAND VP’s
Trail 5 km: Finish
Trail 10 km: 6.5 km | Finish
Trail 16 km: 10 km | Finish
Trail 31 km: 12.5 km | 19 km | 24 km | Finish
Starttijden
  • 1,5 km Kids Trail:       starttijd 09:30 uur,
  • 5km Trimloop-Trail:    starttijd 09:50 uur
  • 10 km Trimloop-Trail:  starttijd 10:45 uur
  • 16 km Trimloop-Trail:  starttijd 10:45 uur
  • NIEUW > 31 km Trimlooop-Trail starttijd: starttijd 9:00 uur
Prijzen en uitslagen
Foto's
Milieu

Praktische info

Inschrijven en wijzigen

Je kan t/m vrijdag voor de loop inschrijven via de site, op de dag zelf kan  maar dan zijn de kosten € 3,00 hoger. Het kan zijn dat wij aan totaal van 500 lopers zitten. Als je op de dag zelf inschrijft, dien je het inschrijfgeld contant te betalen.

Wijzigen is mogelijk tot 30 januari naar een kortere afstand, daarna alleen nog ter plaatse mogelijk, kosten hiervoor € 3,00

Annuleren
Wanneer je onverhoopt niet mee kunt lopen, kun je tot een week van te voren jouw inschrijving overdragen aan een andere loper. Stuur een mail aan de organisatie via e-mail info@cairnadventures.nl

Helaas wordt uw inschrijfgeld niet gerestitueerd!

Startnummers ophalen

Voor diegene die al hebben ingeschreven ligt het startbewijs bij de start in Heliomare, Wijk aan Zee.

Locatie en bereikbaarheid

De start en finish zijn beide bij de Orangerie van Heliomare te Wijk aan Zee (aan de achterzijde).

Adres:

Relweg 51, 1949 EC,  Wijk aan Zee

www.heliomare.nl

Wij danken hen voor deze mogelijkheid.

Parkeren
U kunt parkeren langs de Dorpsweide en op het parkeerterrein langs de Dorpsduinen of bij het Hoge duin waar voldoende parkeer gelegenheid is.  U kunt NIET parkeren op het terrein voor Heliomare, dit is gereserveerd voor de revalidanten en hun bezoekers. Het parkeren in Wijk aan Zee is gratis.

Voorkom fout parkeren, er zijn voorgaande jaren parkeerbonnen uitgeschreven vanwege het niet juist parkeren.

Openbaar vervoer
Elk half uur rijdt bus 78 vanaf Beverwijk Station naar Wijk aan Zee. Actuele informatie vindt u op http://9292.nl/

Parkeren

Parkeren
U kunt parkeren langs de Dorpsweide en op het parkeerterrein langs de Dorpsduinen of bij het Hoge duin waar voldoende parkeer gelegenheid is.  U kunt NIET parkeren op het terrein voor Heliomare, dit is gereserveerd voor de revalidanten en hun bezoekers. Het parkeren in Wijk aan Zee is gratis.

Voorkom fout parkeren, er zijn voorgaande jaren parkeerbonnen uitgeschreven vanwege het niet juist parkeren.

Tarieven en betaling
  • 1,5 km Kids Trail:        € 6,50
  • 5 km Trimloop-Trail:  € 12,50
  • 10 km Trimloop-Trail: € 15,00
  • 16 km Trimloop-Trail:  € 17,50
  • NIEUW > 31 km Trimlooop-Trail starttijd: € 23,50