Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

graefcastricumtrail, castricum, trail, trailrunning, cairn

WijckloopTRAIL & WALK

Datum: 30 januari 2022

De Wijckloop, ooit begonnen in 2010 als hardloopevenement heeft alle ingrediënten voor een fantastische Trailrun in Noord Holland op het terrein van PWN. Met respect voor de wedstrijdnaam is gekozen voor de WijckloopTrail en WALK.

De Wijckloop laten voortbestaan. Dat was de opzet van InHolland (Haarlem) studenten sportkunde in samenwerking met de organisatie van avontuurlijke hardloopevenementen door de natuur, Cairn Trails & Adventures. En dit is gelukt, we zijn blij jou te kunnen verwelkomen aan de start van de 12e editie, zondag 30 januari 2022. Start- en Finish zal als vanouds worden ingericht bij Heliomare – Wijk aan Zee.

Inschrijving gaat in oktober 2021 open! Nu ook een 16km WALK!

Trail info

Parcours & GPX

De afstanden tijdens de WijckloopTRAIL en WALK 2022:

1,5 km Kids Trailrun t/m 12 jr.

5 kmTrailrun

10 kmTrailrun

16 kmTrailrun

31 km Trimloop-Trail

NIEUW 2022: 16 km WALK.


De 5km gaat rondom Heliomare en bestaat uit 2 rondjes door de duinen. Het parcours van de WijckloopTrail 10 en 16 km ( afstand kan enigszins afwijken) gaat via het strand en de strandopgang van Heemskerk door het Kennemerduin- gebied terug naar Wijk aan Zee. De route is uniek en gaat over strand, door de duinen, onverharde paden, over heuvels, de Kruisberg en maakt gebruik van de mooie natuurlijke omgeving. Onderweg kunt u onder andere Schotse Hooglanders tegenkomen. Onthoud dat wij te gast zijn in dit natuurgebied, dat het leefgebied is van vele dieren. Laat u hen niet schrikken, maar houd rekening met hen.

De nieuwe afstand over 31 kilometer is een combinatie van hierboven omschreven 16 km met een unieke lus richting het Noordelijk gelegen Castricum.

Voor alle afstanden betreft het een pittig parcours. Geniet van de veelzijdige en uitdagende route en de schitterende omgeving van dit strand- duin en bosgebied.

Tijdens een laatste briefing nét voor de start ontvang je de laatste belangrijke details mbt jouw gekozen afstand. De bekende fluor-gele markeerpijlen van Cairn zullen het overgrote deel van het parcours markeren.

Stoere Kids Trail

Een nieuwe Trail betekent voor Cairn natuurlijk ook een aanwinst aan een nieuwe Kids Trail.

Voor de atleetjes van de toekomst, leeftijd tot en met 12 jaar, markeren we een afwisselend parcours vlakbij Heliomare. Ouders, Opa’s Oma’s, broertje, zusjes en overige supporters kunnen als toeschouwer meelopen of meekijken en uiteraard uw kanjer(s) aanmoedigen.

Verzorging

Op de verschillende afstanden natuurlijk diverse goed uitgeruste voedingsposten. Water, sportdrank, zoutjes, wine gums, chocolade en vers fruit zijn zoal producten die ons vriendelijke team van vrijwilligers voorschotelt.

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport. Waar voorheen de Wijckloop circa iedere 5 km een waterpost had staan heeft de nieuwe WijckloopTrail minder frequent een verzorgingspost staan. Deze verzorgingsposten zijn niet alleen ingericht met water en sportdrank. Naast water en sportdrank van TAILWIND verstrekken onze vrijwilligers energiehoudende producten als zoetwaren, zoutjes en fruit.

Wij streven naar een optimale verzorging tijdens de WijckloopTrail. Een goede voorbereiding door jezelf is echter minstens zo belangrijk om verantwoord deel te nemen aan deze Cairntrail; het is een uitdagend en fantastisch parcours, waar goede trainings- voorbereiding zeker lonend zal zijn.

VERZORGINGSPOSTEN WLT 2022
AFSTAND VP’s
Trail 5 km: Finish
Trail 10 km: 6.5 km | Finish
Trail/ Walk 16 km: 10 km | Finish
Trail 31 km: 12.5 km | 19 km | 24 km | Finish
Starttijden

1,5 km Kids Trail:          09:30 uur,

5km Trimloop-Trail:     09:50 uur

10 km Trimloop-Trail:  11:00 uur

16 km Trimloop-Trail:  10:45 uur

16km WALK:                09:00 uur

31 km Trimloop-Trail: 09:00 uur

Prijzen en uitslagen

Prijzen worden beschikbaar gesteld door onze sponsor en evenement partner Uglow Nederland.

Alle kinderen op de Kids Trailrun ontvangen een medaille. Nummers 1,2,3 geven we uiteraard de mogelijkheid plaats te nemen op het ere podium.

Op de 5 km Start to Trail zijn geen prijzen te verdelen. Deze afstand is echt bedoeld om kennis te maken met de sport Trailrunning en niet opgezet voor atleten om een snelle 5 kilometer te lopen en in de prijzen te vallen.

Op de 10, 16 en 31 km Trail zijn er prijzen beschikbaar voor de beste nummers 1,2,3 Dames + Heren.

 

De prijsuitreiking voor:

de Kidsrun is om 10 uur
de 5km heeft geen prijsuitreiking
de 10 km om 12:30 uur
de 16 km om 12:45 uur
de 31 km om 13:00 uur

Foto's
Milieu

Praktische info

Inschrijven en wijzigen

Je kan tot 15 januari 2022 voor de loop inschrijven via de site. Na-inschrijven op de dag zelf kan ook, kosten zijn dan €3,00 hoger. Als je op de dag zelf inschrijft, dien je het inschrijfgeld contant te betalen.

Wijzigen is mogelijk tot 1 december naar een kortere afstand, daarna alleen nog ter plaatse mogelijk, kosten hiervoor € 3,00

Annuleren is niet mogelijk!

Uw inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd!

Natuurlijk blijven we de berichtgeving en eventuele veranderingen m.b.t. het coronavirus volgen en zijn de op dat moment geldende richtlijnen bepalend voor de definitieve invulling. Mocht de situatie mbt coronavirus toch weer veranderen met eventuele afgelasting tot gevolg dan hanteren wij aangepaste algemene voorwaarden.:
Bij afgelasting vanwege COVID-19 pandemie krijgen alle deelnemers het betaalde inschrijfgeld minus € 5,00 bank- en administratiekosten retour

Startnummers ophalen

Voor diegene die al hebben ingeschreven ligt het startbewijs bij de start in Heliomare, Wijk aan Zee.

Wedstrijdsecretariaat is geopend vanaf 8:00 uur zondagmorgen 30 januari 2022.

Locatie en bereikbaarheid

De start en finish zijn beide bij de Orangerie van Heliomare te Wijk aan Zee (aan de achterzijde).

Adres:

Relweg 51, 1949 EC,  Wijk aan Zee

www.heliomare.nl

Wij danken hen voor deze mogelijkheid.

Parkeren
U kunt parkeren langs de Dorpsweide en op het parkeerterrein langs de Dorpsduinen of bij het Hoge duin waar voldoende parkeer gelegenheid is.  U kunt NIET parkeren op het terrein voor Heliomare, dit is gereserveerd voor de revalidanten en hun bezoekers. Het parkeren in Wijk aan Zee is gratis.

Voorkom fout parkeren, er zijn voorgaande jaren parkeerbonnen uitgeschreven vanwege het niet juist parkeren.

Openbaar vervoer
Elk half uur rijdt bus 78 vanaf Beverwijk Station naar Wijk aan Zee. Actuele informatie vindt u op http://9292.nl/

Parkeren

Parkeren
Je kan parkeren langs de Dorpsweide en op het parkeerterrein langs de Dorpsduinen of bij het Hoge duin waar voldoende parkeer gelegenheid is.  Je kan NIET parkeren op het terrein voor Heliomare, dit is gereserveerd voor de revalidanten en hun bezoekers. Het parkeren in Wijk aan Zee is gratis.

Voorkom fout parkeren, er zijn voorgaande jaren parkeerbonnen uitgeschreven vanwege het niet juist parkeren.

Tarieven
  • 1,5 km Kids Trail:        € 6,50
  • 5 km Trimloop-Trail:  € 14,00
  • 10 km Trimloop-Trail: € 17,00
  • 16 km Trimloop-Trail:  € 18,50
  • NIEUW > 16 km WALK: € 12,50
  • 31 km Trimloop-Trail: € 24,50