Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

WijckloopTRAIL & WALK

Zondag 2 Februari 2025. (Datum onder voorbehoud van vergunning)

De Wijckloop, ooit begonnen in 2010 als hardloopevenement heeft alle ingrediënten voor een fantastische Trailrun in Noord Holland op het terrein van PWN. Met respect voor de wedstrijdnaam is gekozen voor de WijckloopTrail en WALK.

De Wijckloop laten voortbestaan. Dat was de opzet van InHolland (Haarlem) studenten sportkunde in samenwerking met de organisatie van avontuurlijke hardloopevenementen door de natuur, Cairn Trails & Adventures. Wij hopen  jou te kunnen verwelkomen aan de start van de 15e editie, zondag 2 februari 2025.

Start- en Finish zal als vanouds worden ingericht bij Heliomare – Wijk aan Zee.

Inschrijven is mogelijk zomer 2024.

Trail info

Parcours & GPX

De afstanden tijdens de WijckloopTRAIL en WALK :

1,5 km Kids Trailrun t/m 12 jr.

5 kmTrailrun

10 kmTrailrun

16 kmTrailrun

16 km WALK

31 km Trimloop-Trail

 

GPX pas woensdagavond  voor de wedstrijd beschikbaar. (1-02-2024)

De 5km is een mooie ronde door de duinen, een uitdagende kennismaking het het lopen op onverharde paden.

Het parcours van de WijckloopTrail en WALK 10 en 16 km (afstand kan enigszins afwijken) gaat via de duinen en strand over afwisselende paden richting noorden en door het Kennemerduin- gebied terug naar Wijk aan Zee. De route is uniek en gaat door de duinen, onverharde paden, over heuvels, de Kruisberg en maakt gebruik van de mooie natuurlijke omgeving. Onderweg kunt u onder andere Schotse Hooglanders tegenkomen. Onthoud dat wij te gast zijn in dit natuurgebied, dat het leefgebied is van vele dieren. Laat u hen niet schrikken, maar houd rekening met hen.

De  31 kilometer is een combinatie van hierboven omschreven 16 km met een unieke lus richting het Noordelijk gelegen Castricum.

Voor alle afstanden betreft het een pittig parcours. Geniet van de veelzijdige en uitdagende route en de schitterende omgeving van dit strand- duin en bosgebied.

Tijdens een laatste briefing nét voor de start ontvang je de laatste belangrijke details mbt jouw gekozen afstand. De bekende fluor-gele markeerpijlen van Cairn zullen het overgrote deel van het parcours markeren.

Stoere Kids Trail

Voor de atleetjes van de toekomst, leeftijd tot en met 12 jaar, markeren we een afwisselend parcours vlakbij Heliomare. Ouders, Opa’s Oma’s, broertje, zusjes en overige supporters kunnen als toeschouwer meelopen of meekijken en uiteraard uw kanjer(s) aanmoedigen.

Verzorging

Op de verschillende afstanden natuurlijk diverse goed uitgeruste voedingsposten. Water, sportdrank, zoutjes, wine gums, chocolade en vers fruit zijn zoal producten die ons vriendelijke team van vrijwilligers voorschotelt.

Trailrunning is een zelfvoorzienende sport. Waar voorheen de Wijckloop circa iedere 5 km een waterpost had staan heeft de nieuwe WijckloopTrail minder frequent een verzorgingspost staan. Deze verzorgingsposten zijn niet alleen ingericht met water en sportdrank. Naast water en sportdrank van TAILWIND verstrekken onze vrijwilligers energiehoudende producten als zoetwaren, zoutjes en fruit.

Wij streven naar een optimale verzorging tijdens de WijckloopTrail. Een goede voorbereiding door jezelf is echter minstens zo belangrijk om verantwoord deel te nemen aan deze Cairntrail; het is een uitdagend en fantastisch parcours, waar goede trainings- voorbereiding zeker lonend zal zijn.

VERZORGINGSPOSTEN WLT
AFSTAND VP’s
Trail 5 km: Finish
Trail 11 km: 5.5 km | Finish
Trail/ Walk 16 km: 10.5 km | Finish
Trail 31 km: 11.5 km | 18.5 km | 25 km | Finish
Starttijden

1,5 km Kids Trail:          09:30 uur

5km Trimloop-Trail:     10:00 uur

10 km Trimloop-Trail:  11:00 uur

16 km Trimloop-Trail:  10:45 uur

16km WALK:                09:15 uur

31 km Trimloop-Trail:  09:00 uur

Prijzen en uitslagen

Alle kinderen op de Kids Trailrun ontvangen een medaille. Nummers 1,2,3 geven we uiteraard de mogelijkheid plaats te nemen op het ere podium.

Op de 5 km Start to Trail zijn geen prijzen te verdelen. Deze afstand is echt bedoeld om kennis te maken met de sport Trailrunning en niet opgezet voor atleten om een snelle 5 kilometer te lopen en in de prijzen te vallen.

Op de 10, 16 en 31 km Trail zijn er prijzen beschikbaar voor de beste nummers 1,2,3 Dames + Heren.

 

 

Foto's
Milieu

Praktische info

Inschrijven en wijzigen

Klik op bovenstaande button om je in te schrijven. Inschrijven kan pas op het moment van het aanvinken van de akkoord verklaring van onze algemene voorwaarden.

  • Het wijzigen naar een kortere afstand is éénmalig mogelijk tot en met 1 januari 2024 en alleen wanneer de limiet van desbetreffende afstand nog niet is behaald. Het verschil in inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd. Stuur jouw verzoek naar info@cairnadventures.nl
  • Annuleren is niet mogelijk.

Natuurlijk blijven we de berichtgeving en eventuele veranderingen m.b.t. het coronavirus volgen en zijn de op dat moment geldende richtlijnen bepalend voor de definitieve invulling. Mocht de situatie mbt coronavirus toch weer veranderen met eventuele afgelasting tot gevolg dan hanteren wij aangepaste algemene voorwaarden.:
Bij afgelasting vanwege COVID-19 pandemie krijgen alle deelnemers het betaalde inschrijfgeld minus € 5,00 bank- en administratiekosten retour

 

Startnummers ophalen

Je startbewijs ligt bij de start in Heliomare, Wijk aan Zee voor je klaar.

Wedstrijdsecretariaat is geopend vanaf 8:15 uur zondagmorgen.

Locatie en bereikbaarheid

De start en finish zijn beide bij de Orangerie van Heliomare te Wijk aan Zee (aan de achterzijde).

Adres:

Relweg 51, 1949 EC,  Wijk aan Zee

www.heliomare.nl

Wij danken hen voor deze mogelijkheid.

Parkeren
U kunt parkeren langs de Dorpsweide en op het parkeerterrein langs de Dorpsduinen of bij het Hoge duin waar voldoende parkeer gelegenheid is.  U kunt NIET parkeren op het terrein voor Heliomare, dit is gereserveerd voor de revalidanten en hun bezoekers. Het parkeren in Wijk aan Zee is gratis.

Voorkom fout parkeren, er zijn voorgaande jaren parkeerbonnen uitgeschreven vanwege het niet juist parkeren.

Openbaar vervoer
Elk half uur rijdt bus 78 vanaf Beverwijk Station naar Wijk aan Zee. Actuele informatie vindt u op http://9292.nl/

Kleedruimte en Doucheruimte

Afgifte van tassen, kleding en andere eigendommen is niet mogelijk.

Deelnemers kunnen gebruik maken van kleedkamers Sporthal Heliomare nabij het wedstrijdsecretariaat. Het achterlaten van eigendommen is voor eigen risico.

De kleedkamers zijn uitgerust met douche faciliteiten. Wij vragen eenieder vriendelijk de sanitaire voorzieningen aub schoon achter te laten.

Achtergelaten kledingstukken stellen wij beschikbaar aan het Leger des Heils.

 

Tarieven
  • 600 mtr Kids Trail:            €7.50
  • 1,5 km Kids Trail:             € 8,50
  • 5 km Trimloop-Trail:         € 16,00
  • 10 km Trimloop-Trail:       € 19,50
  • 16 km Trimloop-Trail:       € 22,50
  • NIEUW > 16 km WALK:   € 17,50
  • 31 km Trimloop-Trail:        € 30,00

× Stuur ons een berichtje