Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

UVT360 non stop – Veluwe Ultra Trail

Maandagochtend 12 juli 2021 8:00 uur starten wij, Harold Bosman en Robin Kinsbergen, de Veluwe Ultra Trail 360 (degrees). Een Ultra Trail over de contouren van de gehele Veluwe.

Door de pandemie zijn wij Ultralopers al geruime tijd uitgeschakeld als het gaat om uitdagende races over vergelijkbare afstanden. Wat te doen? Welke tocht? Waar en vooral wanneer? Dit idee is eigenlijk ontstaan door onze persoonlijke kennismaking tijdens de Legends Trail 5oo in Belgie, februari 2020, een week voor de uitbraak van de ellende die Covid-19 heet. Toén de finish bereiken samen met onze Belgische  ‘teammaatje’ Steven Machiels was en is een unieke en diepe herinnering in onze Ultra loperij van de afgelopen jaren. Vanuit deze ervaring en organiserende skills vanuit CAIRN Trails & Adventures kwam het idee om een soort LT te organiseren maar dan op Nederlandse bodem. Lastig en zo goed als onmogelijk, omdat wij in NL veel verschillende terrein-beheerders kennen en vooral ook omdat op nachtelijke passages door de diverse natuurterreinen en absolute No Gó staat, dit is landelijk geregeld. Zoveel anders kan en gaat dat wat toestemming en vergunningen betreft bij onze Zuiderburen.

Toch willen we middels deze ‘verkenningstocht’ zoeken naar de mogelijkheden die er wel zijn, vandaar de keuze van dit parcours, uitwerken en bespreekbaar maken. We lopen zoveel over de contouren van de Veluwe om te voorkomen dat we de nachtelijke uren midden in bebost gebied verblijven en tevens om de VUT360 als één grote ronde te kunnen publiceren. En mocht het er daadwerkelijk van komen, een VUT170 en VUT80 zullen ook tot het programma gaan behoren.

Hoe dan ook, we hebben er zin in. Ruim twee dagen de kop leeg lopen, mentaal knakken en zeuren over de afstand, we gaan het ervaren. Mocht je ons willen volgen dan kan dat middels onderstaande GPX button. Verras je ons door een paar kilometer aan te haken, meer dan welkom. Belangrijk te vermelden is dat we niet 100% de gepubliceerde route zullen navigeren. Daar waar we een aantrekkelijkere verbinding kunnen kiezen zullen we afwijken van de GPX, echter zijn dit kleine aanpassingen.

Met dank aan:

× Stuur ons een berichtje