Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Veluwezoomtrail ‘verliest’ Terrein!

Waar wij traditiegetrouw op 2e kerstdag de inschrijving openen voor de Veluwezoomtrail komen we nu helaas met het noodloot bepalende nieuws omtrent de toekomst voor de oudste Trailrun van Nederland;

Al begin oktober doen wij jaarlijks onze aanvraag tot toestemming voor het volgende jaar. Omdat we m.b.t. de recreatiezonering op de Veluwe de laatste jaren sprake is van een niet vanzelfsprekende verlenging van toestemming voor het gebied, is dit voor onze organisatie ieder jaar weer een spannend moment.  De recreatieve druk op moeder Natuur (in Nederland) is naar het schijnt zo schrijnend geworden dat ook sportief evenement, goed voor de gezondheid niet meer mogelijk is! Althans, CAIRN TRAILS & ADVENTURES mag geen 14e editie Veluwezoomtrail meer organiseren in voorjaar of zomer. Dit ondanks het feit wij van de gemeente Rheden als evenement een zogenaamd ‘verworven recht’ hebben door het meer dan 10 jarig bestaan van het evenement. Waar we sinds 2020, in goed overleg alleen nog gebruik kunnen maken van een expliciet aangewezen recreatiezone buiten het broedseizoen (15 maart – 15 juli), is deze stekker nu ook getrokken. Dit doet ons met alle onmacht gepaard gaande frustratie geen goed. In 2017 nog hebben wij dit schitterende sport evenement op zakelijke wijze overgenomen van stichter en organisator Jan Strijker. Alle investeringen in dit omvangrijke evenement ten spijt. Wij zullen nu kijken naar een strohalm aan geboden alternatieven. deze zijn als volgt:

  • Organisatie Veluwezoomtrail zal op voorwaarde van een Quickscan door ecoloog verplaatst mogen worden en worden vergund in de periode na de Herfstvakantie, in November 2024. Om ons niet de kaas van het brood te laten eten gaan we alleszins overwegen en bekijken welke mogelijkheden resteren. Ook al omdat we natuurlijk onze bekende Posbanktrail op zaterdag 26 oktober 2024 al organiseren.
  • We zullen overwegen terug te gaan naar een ééndaags evenement, of mogelijk Trailrunning en WALK van elkaar scheiden op twee verschillende dagen.
  • Een mogelijk ‘verrassingseffect’ mbt een editie toch in het voorjaar en een wintereditie welke we dan in november zullen organiseren. We hopen jullie begin januari hierover te kunnen informeren.

Wij wensen jullie hele fijne Kerstdagen en alvast een sportief 2024 met Happy Cairn Trails!

× Stuur ons een berichtje