Menu
Menu

Ga met ons mee

Cairn biedt uitdagingen voor verschillende niveau’s trailrunners.

Binnenkort

veluwezoomtrail, trailrunning, cairn

Wedstrijd info WijckloopTrail zondag 16-2-2020

Beste deelnemers,

Met gepaste trots kunnen we zondag 16 februari dan eindelijk de ‘doorstart’ van de Wijckloop gaan ervaren. Wij danken het afgetreden bestuur voor inzet de afgelopen 10 edities die hebben plaats gevonden van 2009 – 2018. Voorbereiding voor overname van een evenement van deze omvang vergt nogal tijd en inzet. Vandaar dat wij een jaar hebben moeten overslaan. Vanaf 2020 is organisatie in handen van Cairn Trails & Adventures, platform voor o.a. trailrunning en sportief wandelen.

Waarschijnlijk door het afgelasten afgelopen weekend van de ‘Groet uit Schoorl Run’ en het publiceren door de autoriteiten van ´storm´ Dennis, ontvangen wij al sinds afgelopen maandag de logische vraag of deze Trailrun wel of niet doorgaat komend weekend. Zoveel dagen van te voren is er niet iets zinnigs over te melden. Maar voor ons als organisatie is er bij de voorspellingen, zoals die op dit moment online worden gepubliceerd geen enkele reden voor paniek. Het betreft een trailrun. Veel van onze deelnemers weten wat ze kunnen verwachten en zijn alert op hun uitrusting, welke kleding te gebruiken. De uitdagende elementen die de natuur ons als extra uitdaging geeft vereisen absoluut een andere benadering dan een asfaltloop. Warme, droge kleding zijn voor zondag een vereisten. Denk aan een regenjack en lange tight. Op het strand zal de ZW (rug) wind voor een hoger tempo zorgen en na de strandafgang zal de eventuele windkracht snel in kracht afnemen door het duin- en bosgebied. Deelnemers aan de lange afstanden, 16 + 31 km wordt geadviseerd een trailrugzak of heuptas met extra energie (sportdrank en voeding) als standaard uitrusting te hanteren. Het standaard toevoegen van een warmte- survivaldeken wordt wordt altijd geadviseerd.

NOODNUMMER: sla 06 – 83 79 05 86 op in jouw GSM / mobiele telefoon. In dringende NOOD gevallen bel je 112. Is het niet dringend maar wens je toch assistentie dan bel je dit nummer. Een van onze Cairnteamleden zal je te woord staan. Spreek jouw naam en startnummer uit, vervolgens jouw afstand en indien noodzakelijk communiceer je jouw locatie.

Verzorgingsposten zijn uitgerust met o.a. water, sportdrank, sinaasappel, banaan, zoutjes, chips, winegums en overige energie-houdende producten. Check onze website onder het tabblad VERZORGING een overzicht aan de verzorgingsposten. Let op: anders dan gewend misschien tijdens de Wijckloop hebben wij bij trailrunning niet iedere 5 km een waterpost. Echter zijn onze verzorgingsposten ruim in assortiment uitgerust.

Wedstrijdsecretariaat zal zondagochtend geopend zijn vanaf klokslag 8:00 uur. Startnummers ophalen in de Orangerie van revalidatiecentrum Heliomare. Na de wedstrijd kun je heerlijk douchen en gebruik maken van de horecafaciliteiten van de Orangerie, een hapje en een drankje.

Parkeren is niet mogelijk op het terrein van Heliomare. Dit terrein is gereserveerd voor revalidanten en hun bezoekers, graag dan ook met respect ons verzoek te honoreren elders te parkeren. Dit kan o.a. langs de Dorpsweide en parkeerterrein Hoge Duin en langs de Dorpsduinen. Even een kwartiertje eerder van huis om zo voldoende speling  in tijd voor jezelf te creëren. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking, wordt met name door Heliomare erg gewaardeerd.

Na-inschrijven is mogelijk tot een uur voor aanvang van de diverse afstanden. Voor het omzetten van startnummers vul je ter plaatsen een wijziging in. Hiervoor worden €3,00 administratiekosten in rekening gebracht.

Sportdrank op de verzorgingsposten zal worden verzorgd door TAILWIND. Sinds vorig jaar evenement partner tijdens alle cairntrails. Zij staan ook met een stand aan de finish voor verkoop en testen van product.

Uglow Nederland zal tevens aanwezig zijn. Een aanbod van technische kleding met perfecte pasvorm en mooie styling, verwen jezelf met een sportieve aankoop.

Wil je trailschoenen testen dan is dit jouw kans. We hebben van het merk Salomon de Speedcross5 en SenseRide2 ter beschikking bij de testbalie. Reserveren hiervoor is niet mogelijk. Schoenen worden uitgeleend volgens wie het eerst komt die het eerst maalt principe.

Timing wordt verzorgd middels gebruik van Ipico tags. Deze chip bevestigen aan bovenkant schoen met de bijgeleverde tiewrap. Niet in rugzak of hoog op het lichaam bevestigen, registratie van tijd zal hierdoor niet mogelijk zijn. We vragen je alvast vriendelijk na de finish te denken aan je chip, deze zal door onze vrijwilligers worden verwijderd. Voor niet ingeleverde Ipico tags zal €7,50 in rekening gebracht moeten worden.

Wil je graag jouw afstand bekijken en eventueel downloaden als GPX, check dan deze bestanden online op onze website onder het tabblad PARCOURS & GPX.

Tot slot, alle CAIRN trails zijn bekervrije trails! Wij bieden geen plastic beker als mogelijkheid bij de verzorgingsposten. Neem eigen vouwbeker mee. Eventueel ook aankoop van onze ECO cup bij afhalen startnummer mogelijk.

Wij wensen jouw succes met de laatste voorbereidingen voor gekozen afstand en verwelkomen je graag, zondagochtend 16 februari vanaf 8:00 uur in Wijk aan Zee.

Cairn Trails & Adventures | info@cairnadventures.nl |

Alle info is online terug te vinden op onze website: https://cairnadventures.nl/trail/wijckloop-trail/

Hou tevens onze Facebook pagina @cairntrails en @wijcklooptrail nauwlettend in de gaten.

× Stuur ons een berichtje